15. března 2018

Bezoplachový regenerační krém na vlasy

Občas nejsou vlasy zrovna v kondici. V takových případech většinou saháme po kondicionéru, masce na vlasy nebo po různých kůrách, které vlasy uhladí, vyživí a dostanou je co nejrychleji zpět do formy. Značka Yves Rocher nabízí jeden velice zajímavý a poněkud neobvyklý produkt, který je určen na regeneraci poškozených vlasů. 


Pokud si vlasy často barvíte, používáte žehličku, fén nebo kulmu, máte je jistě na první pohled krásné, ale tepelná úprava jim poměrně hodně škodí. Jednou za čas je tedy třeba se jim za všechnu tu námahu odměnit a dopřát jim kvalitní výživu a péči. 

Od Yves Rocher jsem objevila krém na poškozené vlasy a i přes zpočátku malinko rozpačité pocity jsem se ho rozhodla zkusit. Základem je jojobový olej, který vlasy obnoví, posílí a zregeneruje po celé jejich délce.
Největší obavy jsem měla totiž z toho, že je to poměrně hutný krém, který se neoplachuje a nechává se působit přes noc, zatímco vy spíte. Samozřejmě mě napadaly otázky typu, zdalipak mi krém nezamastí polštář, jak budou asi moje vlasy vypadat ráno a podobně. Ráno se sotva stihnu nalíčit, natož se ještě zdržovat mytím vlasů. 
Krém jsem tedy zkusila nejprve o víkendu a přes den na pár pramenů vlasů, kdy se nemusím nikam chystat a je mi vcelku jedno, jak vypadám. Celkově víkend beru jako dny největší údržby vizáže. Jsou to také dny, kdy si dávám pleťovou masku, dopřeji si uklidňující koupel a celkově mám více času se sebou něco dělat.
A teď zpátky ke krému. Chvíli byly vlasy mastné a zhruba po hodince uschly a po krému nebyly ani památky, takže jsem se mohla pustit do vyzkoušení přes noc.
Krém jsem tedy nanesla večer na SUCHÉ vlasy (pozor: ne tedy na mokré po umytí šamponem!) a pak šla jednoduše spát. Na etiketě píší, že krém by polštář zaneřádit neměl, ale pro jistotu si na něj můžete dát polštář.
S množstvím to nijak nepřehánějte, stačí opravdu málo a klidně na celou délku až ke konečků. Jen doporučuji vyhnout se přímo kořínkům, ať se přece jenom vyhnete mastnému pocitu. Pro lepší a rovnoměrnější nanesení doporučuji vlasy s krémem pročesat hřebenem.
Po probuzení byly moje vlasy, světe div se, normální. Žádná mastnota a na polštáři také nic, takže příště mohu ulehnout bez obav bez něj. 

Krém se může používat klidně i 3x týdně. Já si ho dopřávám jednou za týden vždycky o víkendu, a to mi bohatě stačí. Záleží na tom, v jakém stavu vlasy máte.

Noční regenerační krém můžete běžně zakoupit v kamenných prodejnách nebo na e-shopu Yves-rocher.cz.

Moje obavy se tedy naštěstí nenaplnily a výsledkem byly krásně lesklé a hydratované vlasy. Přece jenom jsem ale hodně opatrná a používám ho raději přes víkend. Mohla bych to třeba přehnat s množstvím a chci se vyhnout vysvětlování v práci, proč jsem se opozdila. Argument, že jsem si musela ještě mýt a foukat vlasy by mi asi neprošel.

Co říkáte na tento krém? Šli byste do něj nebo používáte na zregenerování vlasů jiné osvědčené přípravky?

23 komentářů:

  1. Já ho mám doma v cestovním balení a jsem velmi spokojená. Taky ho dávám jen do délek a vůbec vlasy nezamastí. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho dala poprvé na celou délku, ale vždy jde o to vyzkoušení a nalezení správné techniky, která bude vyhovovat :-)

      Vymazat
  2. Tak to mě fakt zaujalo , taky bych se bála , že si vlasy zamastím , super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém není vůbec špatný, a to hlavně přes moje počáteční skeptické pocity :-) myslím, že jsem podobný produkt u jiné značky ani nezaznamenala...

      Vymazat
  3. Tento produkt vyzerá ako niečo, čo by sa mojim vlasom mohlo hodiť :) Určite musí aj pekne voňať ❀✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na dlouhé vlasy je perfektní. pěkně je po celé délce zregeneruje a vyhladí :-)

      Vymazat
  4. Tak tohle si zapisuji, protože po něčem takovém se poohlížím už nějaký ten pátek.. Moje vlasy jsou šílené a nic mi nesedí :/

    CZECHHONEY - V.'s World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tak koukám, tak je nás hodně, co máme s vlasy problém. Já bych se chtěla alespoň jednou ráno vzbudit a být se svou hřívou spokojená. takových dnů je do roka opravdu málo a závidím všem, co to tak nemají :-)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Nevoní nějak typicky, ale klasicky krémově, jako všechny masky nebo kůry na vlasy. Všechny mi voní hodně podobně :-)

      Vymazat
  6. Ten vypadá opravdu skvěle ! Asi na něj mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určo mrkni. Hlavně to balení vydrží i na dlouhé vlasy fakt dlouho, protože i tak stačí nanášet hodně malé množství, aby zafungoval :-)

      Vymazat
  7. Zní to suprově, ale já po takových přípravcích mám vždycky rychle mastné vlasy. Ale ta vůně musí být nádherná :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je jemná, nic výrazného nečekej. Pokud to ale nepřeženeš s množství, mastnoty se není třeba obávat :-) přímo ke kořínkům ho ale nedoporučuji.

      Vymazat
  8. Hm...tak o tomto produkte som ešte nepočula. Ale rýchlo sa mi mastia vlasy ale nakončeky vlasov by to bolo super! ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na konečky určitě, na kořínky ne. Ale dává se ho hodně málo, takže o mastnotu bych strach neměla. Mě se také docela mastí, vlasy si musím mýt obden a někdy i každý den, jinak bych se styděla vyjít mezi lidi :-) culík to ale někdy jistí :-)

      Vymazat
  9. Moc hezká recenze Pavlínko :) o krému čtu poprvé a jsem stejného názoru, že co je bezoplachové, tak mám vždy drobné obavy, že vlasy budou po aplikaci mastné. Ale vypadá krém skvěle! Asi po něm mrknu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Neli :-) já to mám podobně a nerada takové produkty zkouším. Ale když už mám vlasy suché a poničené, není vyhnutí. Takový produkt mi pak vystačí hodně dlouho a kupuji ho maximálně jednou ročně. Šampony, to je jiná. Ty mám pocit kupuji stále častěji :-)

      Vymazat
  10. Já mám Yves Rocher hrozně ráda, většinou používám sice vůně, ale tohle určitě využiji a zeptám se v nejbližší prodejně, kterou potkám. Mám vlasy hodně poškozené, část jsem sice už nechala ostříhat, ale potřebuji je regenerovat a tohle vypadá úplně skvěle. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se dlouhých vlasů fakt nerada zbavuji. jednou jsem se nechala ostříhat téměř na mikádo a málem jsem to obrečela :-) sice je s nimi větší práce a starost, ale asi to za to stojí.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!