2. srpna 2018

Kokosová péče Saloos

Voňavou kokosovou péči si vybavuji jako jeden z prvních produktů, kdy jsem začala poznávat značku Saloos. Bylo to už někdy v době, kdy jsem chodila na střední a kokosový olej ještě nebyl v takové oblibě jako dnes nebo chcete-li, nebyl tak moderní. Ovšem láska ke kokosu a hlavně jeho úžasné vůni mi zůstala dodnes.



Certifikovaná bio kokosová péče ve variantě Caffe Latte je úžasně voňavá, přesně jako pravá, čerstvě uvařená káva. Nejdříve jsem si myslela, že tyto vůně nepůjdou k sobě, přece jenom jsou hodně odlišné a každá je jinak specifická. Opak je ale pravdou a vzájemně se příjemně doplňují. Čichání kelímku se tak stane návykovým a takovým antistresovým životabudičem. Nejdříve ucítíte typický kokosový olej, později se přidá jemné kávové aroma. 

Konzistence je tuhá jako známe u klasického kokosového oleje. Pokud se dostane do tepla nebo do styku s pokožkou, začne roztávat a olej se stává tekutým. Lépe se pak s ním pracuje a roztírá po pokožce. Když ho ale teď pozoruji v koupelně, v těchto horkých dnech ho mám v koupelně napůl roztátý. Aby byl tuhý, musela bych ho skladovat v ledničce. To ale není vůbec špatný nápad, pokud se chcete kokosákem zchladit. 
Použití je univerzální. Dá se použít na celé tělo, i na obličej. Výborný je třeba na dovolené po slunění, kdy je pokožka hodně vysušená a citlivá. Pokožku úžasně hydratuje na dlouhou dobu a ještě ji krásně provoní. Já ho ráda používám večer po koupeli nebo holení nohou. 
Pokud to nepřeženete s množstvím, nebudete mít po natření mastný pocit, takže se můžete po chvíli oblékat, aniž by se na vás vaše pyžamo nalepilo. 
Stejně tak se dá použít i ve formě zábalu na suché a poškozené vlasy nebo jen tak na roztřepené konečky. Ty stačí olejem potřít, zabalit, nechat půl hodinky působit a pak klasicky umýt šamponem. Konečky se samozřejmě už oplachovat nemusí. Vlasy pak budou hezky jemné, lesklé a budou působit zdravým dojmem.


Balení je menší, 100 ml, plastové se šroubovacím víčkem, takže pokud s vámi cestuje v tašce a v teple zkapalní, nikde vám nevyteče. Velikost balení mi nevadí, alespoň mohu vyzkoušet i jiné varianty a jen jedna se mi neomrzí. Zbytečně velké balení pak třeba ani nespotřebuji a když se k němu vrátím po delší době, už tak dobře mnohdy nevoní.

Tento certifikovaný kokosový olej je v balzámu lisován za studena, takže si v sobě uchovává všechny cenné látky, neobsahuje žádné konzervanty, barviva či syntetické látky. Kávová vůně je způsobena extraktem voňavých kávových plodů, nejedná se tedy o žádné chemické vůně. 
Složení je velice jednoduché, kromě kokosového oleje a již zmíněného kávového extraktu tedy v balení nic jiného nenajdete.

Kokosový olej je skvělý i na vaření, já ho ráda přidávám do thajských jídel nebo super je i na vymazání formy na bábovku nebo jinou buchtu. Ta pak dostane úplně jiný rozměr a je zkrátka lepší. Ovšem na to bych použila klasickou verzi bez aroma.
Prý je také vhodný pro kojící maminky ke zkvalitnění mateřského mléka. Zkrátka a dobře, kokosový olej by neměl chybět v žádné domácnosti. 

Dalšími dostupnými variantami jsou čokoláda, tropic, pomeranč a vanilka. Seženete jej na různých e-shopech a narazila jsem na něj i v DMku, kde mají myslím všechny varianty. Cena se pohybuje do 150,- Kč za kousek.

Máte zkušenosti s tímto kouskem? A který by vás lákal nejvíce?

12 komentářů:

  1. Přesně s tímhle produktem zkušenosti nemám, Pavli. Ale varianty mě lákají všechny po přečtení tvého článku :-) Saloos značku plánuji prozkoušet mnohem více, než doposud, takže asi vyzkouším i nějakou voňavou variantu tohoto kokosáku :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší. Kromě varianty tropic mě lákají všechny. nejsem moc na typické ovocné vůně, ale spíš na ty gurmánské a typicky zimní, i když je venku na padnutí :-) třeba čokoláda musí být úžasná :-)

      Vymazat
  2. Kokosovou vůni miluju! a saloos je super kosmetika. Mám takový malý kalíšek na nehty, voní po zázvoru a nehty rychleji rostou i zesilují, ale mě nikdy nevydrží :D vždycky je někde utrhnu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám. S nehty jsem měla potíže na základce, kdy jsem si je byla schopná všechny okousat. Dneska je mám docela pevné a narostou mi do délky, ale nikdy to nevydržím a ostříhám je maximálně na milimetr. Když je mám dlouhé, špatně se mi s nimi v práci ťuká do klávesnice a píše na mobilu a vlastně celkově, takže pro větší pohodlí se jich zbavuji :-) jednou jsem si nechala udělat umělé a bylo to hezké, ale přišly mi to zbytečně vyhozené peníze...

      Vymazat
  3. Musí úžasně vonět, já mám doma pomerančový a ten je taky skvělý.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem spíš na ty "neovocné" vůně, ale spousta lidí to má zase naopak :-)

      Vymazat
  4. Tak toto musí mať krásnu vôňu 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem pomeranč a ještě trochu mám a byl super. :) Momentálně v zásobě mám čokoládu, takže jsem zvědavá. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta pomerančová zase moc neláká. Ale o víkendu jsem koukala v DMku a kokosové péče byly docela vyprodané, takže jdou teď v létě hodně na dračku :-)

      Vymazat
  6. Kupuji si tu verzi s čokoládou a jsem nadšená! Tato musí být také super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokošku plánuji pořídit jak spotřebuji latéčko :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!