27. srpna 2018

Levandulový sprchový olej Saloos

Přiznám se, že tento levandulový sprchový olej od značky Saloos je můj první a ani žádný jiný olej jsem do sprchy nevyzkoušela. Doteď jsem se striktně držela toho, že olej patří jenom na pleť nebo na pokožku a do sprchy jedině sprchový gel. Nemám totiž ráda mastný pocit na těle a dlouhou dobu jsem bojovala i s obyčejným tělovým mlékem. Vadilo mi totiž, že musím čekat, až se do pokožky vpije, abych se mohla obléct.



Certifikovaný sprchový olej levandule byl jasná volba. Nemám na mysli to, že jde o sprchový olej. O tom jsem neměla až donedávna ani tušení, že něco podobného existuje. Jde o levanduli, kterou miluji, a to jsem ji před několika lety neměla v lásce. K této vůni se musí zkrátka dospět. A i když se jeví spíše jako zimní vůně, taková ta do které se zachumláte jako do peřiny, já ji mám ráda po celý rok. A to i v létě, kdy u babičky roste na zahradě a já jí na ni tajně chodím a doma si ji pak ve svazečcích suším právě na zimu, kdy není k sehnání.

Olej se používá úplně stejně jako běžný sprchový gel, jen někoho může zarazit, že moc nepění. Tedy téměř vůbec. Možná tedy budete mít tendenci použít větší množství, abyste nějaké té pěny docílili. Já jsem na to už docela zvyklá, protože třeba na vlasy používám výhradně přírodní péči a ta také není většinou moc pěnivá. Konzistencí je téměř totožný jako třeba holící olej od Saloosupo styku s mokrou pokožkou se z něj stane bílá emulze, což je vlastně taková náhražka pěny.

Sprchový olej má oproti sprchovému gelu tu výhodu, že pokožku nevysušuje a zvláčňuje na dlouhou dobu. Olej přirozeným způsobem jemně a účinně smývá nečistoty z těla, aniž by se narušila ochranná vrstva pokožky. Neudělá vám ale takové ty nepříjemné mastné mapy na těle, že se vás pak bude voda bát.
Esenciální oleje z levandule navíc mohou přispívat k uvolnění od stresu či nespavosti. V zimě se s ním ráda naložím do vany a relaxuji, v létě mě zase vůně uspává a zbaví naštvanosti, když nám pod balkonem hulákají kočky. Teď mě asi všichni milovníci koček budou chtít ukamenovat, ale já vždycky měla raději psy a ty ječící a vřískající strakaté kožichy mě přiváděly o bezesných nocích k šílenství. 


Ale teď už dost koček a zpět k olejíčku. Olej má poměrně malé, 125 ml balení, ale na rozdíl od sprchového gelu ho nevypotřebujete tolik, takže je řekla bych i úspornější. A udělá vám i dvojí službu, protože můžete odložit tělová mléka nebo krémy. A když jsem výše zmínila, že mi připomíná holící olej, troufám si tedy říci, že každý sprchový olej od Saloosu vám dobře poslouží i na holení.

Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový, esenciální olej: levandule extra, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.

V nabídce není jenom tento levandulový, ale mrknout můžete třeba po variantě rozmarýn, tea tree, rakytník s pomerančem, mojito, lemongrass, konopný, grepový, s granátovým jablkem, těhotenský a mnoho dalších. Nabídka je tedy velmi široká a každý si jistě vybere svého oblíbence. Já si vždy kupovala pouze s rostlinnými vůněmi, takže příště mrknu pro změnu po nějakém ovocném.

Olej seženete za cenu něco málo přes stovku. Všechny oleje Saloos jsou účinnou kombinací olejů lisovaných za studena a voňavých exenciálních olejů, neobsahují žádná syntetika, minerální oleje a žádné alergické reakce tedy ani u hodně citlivé pokožky nehrozí. 
Používáte nějaké sprchové oleje? 

11 komentářů:

  1. Ked sa pozries na zlozenie, zistis ze posledny odstavec o absencii syntetickych latok velmi na tento produkt nesedi. Odstavec plati pre pletove regeneracne okeje. Tie sprchove vsak cisto prirodne nie su.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Ale spousta kosmetika, třeba šamponů se má za přírodní a pak obsahují SLS. Já to ale až tak do detailu neřeším a jsem schopná nad tím přivřít oko. Ještě nikdy jsem se z kosmetiky neosypala, a to ani z té drogerkové, i když tu nepoužívám už docela dlouho. Zkrátka když mi něco sedne a voní, používám to, ať už tam nějaká ta nepřírodní složka je :-)

      Vymazat
  2. Taky mám akorát s vůni Mojito a je dokonalý, líbí se mi, že se po něm nemusím mazat. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, mrknu se po něm :-) mají jich tolik, že člověk neví, který dřív :-)

      Vymazat
  3. Nepoužívám, ale taky už jsem na něj koukala :-) Na rovinu přiznávám, že jsem věčný mazač a bez namazané pokožky nejdu spát :-D Jeden čas jsem používala tělové mléko do sprchy od Lactovitu, tak tohle určitě bude ještě lepší :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tělové mléko do sprchy mě nikdy nenalákalo. První s ním přišla myslím Nivea, pak ještě pár značek a teď mi přišlo, že to docela upadlo :-)

      Vymazat
  4. Sprchové oleje používám a velmi ráda. Tyhle od Saloos jsou parádní. Líbí se mi ten pocit na pokožce, když vylezu ze sprchy. Nemusím se mazat, je krásně hydratovaná a jemná. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to je asi hlavní poslání, to sprchové gely prostě neumí :-)

      Vymazat
  5. Oleje veľmi nemusím, no v zime, keď mám pokožku úplne vysušenú, rada siahnem aj po olejovom sprcháči. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já je ráda používám celý rok, i na obličej, jsem zkrátka sušinka, tak je potřebuji :-)

      Vymazat
  6. Ten musím vyzkoušet!! :-) Už dlouho chci zkusit místo sprchového gelu, želé či mléka nějaký ten olej :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!