5. října 2018

Heřmánkový obličejový olej Saloos

Na péči o pleť si dávám hodně záležet. Tělová se dá trošku šidit, když se třeba jednou zapomenete natřít tělovým mlékem nebo zrovna nepoužijete přírodní mýdlo, nic se nestane. Když se zapomenete odlíčit, pro jednou vás to také asi nezabije. Pokud ale budete zapomínat častěji, za pár let se to na stavu pleti odrazí. Je to podobné jako s opalovacím krémem. Pokud se nebudete mazat, vráskám a stárnutí pokožky se nevyhnete. Samozřejmě vrásky se nevyhnou nikomu, ale proč to uspěchávat. 
Důkladné odlíčení je ale pouze prvním krokem správné pleťové péče. Důležitá je následná hydratace v podobě pleťového krému nebo olejíčku. A právě o jeden od Saloosu bych se s vámi chtěla podělit.



Z celé řady pleťových olejů mě nejvíce zaujal regenerační obličejový olej s heřmánkem. Heřmánek je známý pro své uklidňující a regenerující účinky. Po heřmánku také často sahám v podobě čaje na zklidnění žaludku. Mám ráda tu nasládlou chuť a vždycky mi pomůže.
Olej je poměrně tmavé zelené barvy a voní přesně jako heřmánkový čaj, takže hezky bylinkově, nasládle.
Hodí se na všechny typy pleti, zejména na citlivou a problematickou. Prodává se v poměrně malé, 20 ml lahvičce s kapátkem. Ostatně všechny výrobky od Saloosu mají poměrně malá balení. Což je na jednu stranu nevýhoda, protože velmi rychle ubývá. Naopak ale když vám něco nesedne, malé balení je na vyzkoušení tak akorát. Ještě se mi ale nestalo, že bych s nějakým přípravkem vyloženě šlápla vedle. 

Složení: rostlinné oleje lisované za studena - bio jojobový, bio brutnákový, bio šípkový, esenciální olej z heřmánku, vitamíny A, E, F, lecitin.

V přírodní kosmetice je důležité nejen to, co v ní najdete, někdy je ale spíš důležitější to, co v ní nenajdete. V případě tohoto certifikovaného pleťového oleje můžete postrádat silikony, minerální oleje, ropné produkty, GMO, chemické UV filtry, vazelínu a samozřejmostí je netestování na zvířatech.



Olejíček je dobré používat v několika kapkách na mírně navlhčenou pleť, krk i dekolt, aby se lépe vstřebával. Nepůsobí také potom na pleti příliš mastně a rozhodně se ho nemusíte bát, ani když trpíte na mastnou pleť. To jsou pouze zaryté obavy, protože pod olejem si hned každý představuje něco mastného, po čem se budou jen ucpávat póry a tvořit pupínky. Není to tak ale úplně pravda, protože i mastná pleť může postrádat vláhu a být dehydratovaná.
Dá se použít ráno jako podklad pod make-up i večer, jak jsem už zmínila v úvodu, jako následná péče po odlíčení. Nahradí vám tak bez problémů denní nebo noční krém.

Více informací o oleji najdete na stránkách Saloos.cz. Jak už bývá u Saloosu zvykem, heřmánkový olej není jedinou variantou. Vybírat můžete z dalších zhruba patnácti olejů na různé neduhy a typy pleti.

Používáte také rádi oleje na pleť nebo dáváte přednost klasickým krémům?

16 komentářů:

  1. o tomto produkte som ešte nepočula ale vyzerá super, určite ak budem mať šancu ho vyskúšam! :)
    xx Mon
    lifebymon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni :-) je super, že i tak skvělá značka je zastoupena v drogeriích, nejen na e-shopech.

      Vymazat
  2. Oleje jsem si též moc oblíbila a značka Saloos je u mě doma silně zastoupena 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě teď už taky. Vůbec nechápu, jak jsem ji mohla přehlížet :-)

      Vymazat
  3. Koupila jsem si ho kvůli tomu, že mi připomínal heřmánkový krém z dětství a byl super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně je dokonalá :-) mě zase připomíná heřmánkový čaj, který je můj nejoblíbenější :-)

      Vymazat
  4. Olejíčky mám moc ráda a ty od Saloos jsou výborné. Taky tuhle značku používám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. A je fajn, že mají široký sortiment, takže je z čeho vybírat a že je dostupná i ve většině drogerií :-)

      Vymazat
  5. Saloos je super, milujem tie oleje ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Já oleje a krémy často střídám :-) nemám určitý druh produktu, jaký bych měla raději.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je také střídám, ráda zkouším nové značky, tak objevuji nové oblíbence, ke kterým se pak pravidelně vracím. Co ale nestřídám a používám denně, je pod olejíček nebo krém kyselina hyaluronová, ta se mi osvědčila nejvíc :-)

      Vymazat
  7. Z téhle řady olejů jsem si pořídila levandulový. Miluji její vůni a hlavně se hodila na mojí pleť. Tenhle heřmánkový bych nemohla mít, jelikož jeho vůni nemusím, ale věřím, že bude dobrý. Celkově mám oleje od Saloos ráda :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám ráda vůni levandule a doma mám tělový a masážní od Saloosu, který je také skvělý :-)

      Vymazat
  8. Ještě jsem nezkoušela, ale docela mě zaujal :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji, ale klidně mrkni i na jiné, mají jich spoustu :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!