26. listopadu 2018

Mikroexfoliační čistící gel Nuxe

Čištění pleti patří mezi nejdůležitější krok při odličování, pokud vás trápí nedokonalosti nebo i když máte pleť bez jediné chybičky. Pleť je takovým malým obrazem toho, jaký vedete životní styl, jak se stravujete a jak se o ni celkově staráte.
Já se o ni snažím starat pečlivě. Odličuji se tak dlouho, dokud není tampon nebo odličovací rukavice úplně čistá a ještě pleť dočistím mycím gelem, který pak opláchnu vodou. Pak přichází na řadu hydratační péče, aby si pleť během noci odpočla a dostala potřebné živiny.
Nejsem totiž zastánce toho, že se stačí odlíčit micelárkou a hotovo. Pokud nepoužiji ještě nějaký speciální čistící gel, připadám si pak odlíčená jenom napůl.



Mikroexfoliační čistící gel Aquabella od francouzské značky Nuxe je určen na smíšenou pleť, což ale neznamená, že by ho nemohly používat ani sušenky. Eliminuje nadbytečný maz a vyrovnává nedokonalosti pleti, zároveň ale pleť nevysušuje. Já mám poslední dobou pleť poblázněnou. Je suchá, ale tvoří se mi různé pupínky. Jako co to má ve třiceti znamenat? To se mi opozdila puberta a teprve teď si to vybírám? Jsem zářný důkaz toho, že i dospělí mohou mít problémy s pletí a není to jen výsada náctiletých... kdybych se měla zaškatulkovat mezi hlavní skupiny suché, normální a smíšené pleti, asi bych si musela obličej rozkrájet a do suché zařadit tváře, do normální čelo a do smíšené nos a místo mezi očima a občas se lesknoucí T-zónou. Moje pleť je taková neidentifikovatelná všehochuť.
Možná si po předchozích slovech řeknete, že se o pleť špatně starám, když se mi tahle odměňuje pupínky. To ale není vůbec pravda. Nikdy bych nešla spát neodlíčená. A kdybych byla hodně společensky unavená, ještě bych doma řekla chlapovi, kde najde odličovací tampony a pleťovou vodu, aby mi s tím pomohl. 

Proto si také hodně pečlivě vybírám, co si na pleť dám. Jen tak po něčem z drogerie bych už nesáhla. Exfoliační gel Nuxe neobsahuje mýdlo, parabeny, sulfáty a z 85% je přírodního složení. Francouzská značka Nuxe je zárukou kvality, protože Francouzky rozumí nejenom módě, ale i kosmetice. Už jste někdy viděli po přehlídkovém mole pobíhat modelku, která má poďobaný obličej? A většinou se ani nemusí schovávat pod make-up, protože prostě ví, že přirozená krása je nadevše. Nelíčí se tedy proto, aby na sobě něco zakrývali nebo si vytvářeli druhou tvář, ale jen podtrhly svoje osobní kouzlo a tak by to také mělo být...


Složení: aqua, sodium lauroyl sarcosinate, pentylene glycol, parfum, hydroxyethyl urea, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, cocamidopropyl betaine, hydrated silica, phenoxyethanol, sodium hydroxide, glyceryl laurate, sodium gluconate, mannitol, sodium chloride, microcrystalline cellulose, ammonium lactate, glycerin, sodium hyaluronate, avena sativa (oat) kernel extract, sodium benzonate, lens esculenta (lentil) seed extract, tropaeolum majus flower/leaf/stem/extract, cl/77007/ultramarines, propanediol, nymphaea alba, flower extract, linalool, benzyl salicylate (N3301/A).



Čistící gel je klasické průhledné barvy a může se klidně používat každý den, ne jako třeba peeling. Exfoliační částečky nejsou nijak hrubé a pleť v žádném případě nepodráždí, ale vyčistí do hloubky.
Jde o jakési mini modré kapsličky, které po dotyku s pletí prasknou, rozetřou se a gel obarví do modra. Z pleti ho ale snadno opláchnete navlhčenou houbičkou a nemusíte mít obavy, že zůstanete jako šmoula. Už jsem se s podobným produktem v minulosti setkala, jen si nemohu vybavit, jaké značky byl...


Vůně gelu není nijak obtěžující, je jemná a svěží...

Čistící gel od Nuxe můžete zakoupit na e-shopu Lekarna.cz za 320,- Kč. Tento čistící gel je určitě fajn kousek a měl by patřit do pravidelné večerní očisty každé z nás. Stále více totiž čtu, jak je samotné používání micelárek z dlouhodobého hlediska pro pleť škodlivé a tak to zkuste vykompenzovat tímto čistícím gelem a pleť vás za to bude mít ráda. Je to skvělý kousek, který mohu doporučit.

Používáte nějaké čistící gely na dočištění pleti nebo si vystačíte pouze s micelárkou?

10 komentářů:

  1. Používám jak micelární vodu, tak i mycí gely a tonika. Cista pleť je pro mě základ. :)

    LIFESTYLE AND BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám z této řady sérum - essenci a krém a jsem moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já toho od Nuxe až tak moc nezkoušela. Kdysi micelární čistící pěnu a až teď po delší době tento gel a spokojenost :-)

      Vymazat
  3. Já mám momentálně čistící gel od Vichy a jsem s ním taky velmi spokojená. Od Nuxe bych taky ráda něco vyzkoušela.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Vichy moc zkušeností nemám, ale když jsem vyzkoušela nějaký krém nebo make-up ve vzorečku, tak mi vůbec neseděl :-(

      Vymazat
  4. Já mám v mini balení nějaký noční krém zatím jsem ho ještě moc nezkoušela. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Mě Nuxe značka hrozně moc láká. Netušila jsem ale, že vyrábí i peelingy. Měla jsem pouze zafixováno, že vyrábí různé oleje :-) to je pro mě milé překvapení.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jejich legendární suchý olej je hlavním produktem této značky a dřív jsem znala také jenom ten olej. Paradoxně jsem ho ale nezkoušela :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!