3. prosince 2018

Fajnová přírodní kosmetika Ťuli a Ťuli

Dnes bych pro vás opět měla jeden tip na skvělou a voňavou přírodní kosmetiku ze Slovenska. Je jí značka roztomilým názvem Ťuli a Ťuli. Jde o rodinnou firmičku, která vyrábí přírodní kosmetiku od roku 2015. Velký důraz je kladen na pečlivý vývěr ingrediencí a používají se 100% přírodní silice, takže kosmetika nevoní uměle a je to asi to nejlepší, co mě na této kosmetice baví. Krom toho v ní nenajdete žádné sulfáty, parabeny, barviva nebo umělé konzervanty. Fajn jsou rozhodně skleněné obaly, které můžete po vypotřebování zpět použít.




Začala bych rovnou tou největší specialitkou, kterou je kávový balzám na rty. Ta vůně je naprosto dokonalá a dostane vás na první dobrou. Balzámek není v tyčince, ale v malé skleničce. Toto balení není moje úplně nejoblíbenější, protože si rty mažu všude, třeba i ve frontě v obchodě. A rýpat se tam prstem, když máte na ruce bakterie všeho druhu, není úplně nejvhodnější. Brzy ale budou v nabídce klasické tyčinkové balzámky v papírovém obalu. Balzámek tedy našel čestné místečko doma v konferenčním stolku, kdy mám ruce čisté a mohu se se skleničkou uvelebit na sedačce a očichávat ji do zblbnutí. Nic jiného vám totiž nezbude, ta vůně je fakt návyková. Je to jako byste si udělali silného turka, vmáčkli ho do skleničky, uzavřeli a ta vůně se tam zněkolikanásobila! Nic kávovějšího už jsem doma dlouho neměla...


Balzám rty hezky zvláční, hydratuje a tu vůni budete cítit ještě dlouho po nanesení, což je asi ten největší benefit, co mi může dát. Prý je dobrý i na opary, což nemohu potvrdit. Musím to zaklepat, ale ty se mi naštěstí vyhýbají obloukem a nikdy jsem žádný neměla...
Asi se ale nemusíte omezovat jenom na rty, ale použít ho třeba na suché lokty, ruce nebo suchá místa na obličeji, zkrátka, kde uznáte za vhodné. Ale pozor, má jenom 20 ml, tak ať není hned pryč.


Konzistence je tužší, ale po styku s pokožkou začne hezky roztávat a dobře se roztírá a do pokožky vstřebává. 

Složení: organický (BIO) panenský mandlový olej lisovaný za studena, BIO včelí vosk, 100% přírodní silice káva.

Balzám na rty můžete pořídit v 7 "příchutích" na e-shopu Tuliatuli.cz.

Další chuťovkou je tělové máslo s kakaem a kokosem. Kokos je moje droga, takže mezi dalšími nabízenými variantami bylo tohle jasná volba. Máslíčko je hezky hutňoučké a skvěle nahradí i pleťový krém. Už vím, co si s sebou přibalím letos na hory. jelikož neobsahuje vodu, tak to je ta nejlepší volba a nebude mi na pleti nic zamrzat. Sice se na sjezdovce pak více lesknu, ale mám pocit, že mám na pleti takovou pomyslnou bariéru, která mi pleť ochrání. Loni jsme lyžovali v těch největších mrazech, kdy bylo -17°C a suchou omrzlou pleť jsem dávala do kupy ještě asi měsíc po návratu. Letos už jsem poučena a víc, co si vzít sebou.
V létě mi to nevadí a vybírám si lehčí péči, ale na zimu, kdy je větrno, sněží a mrzne až praští, potřebuji něco hutného a výživného.
Vůně je opět božská, sladká po kakaovém máslu, s jemným nádechem exotiky po kokosu. O nádherném balení ani nemluvím... může být super dárkem pod stromeček a ani ho nemusíte moc balit.


Složení: organický (BIO) panenský kokosový olej lisovaný za studena, organické (BIO) kakaové máslo.

Tělová másla můžete omrknout zde. Krom tohoto kokosovo-kakaového můžete vybírat třeba z mandlového nebo kokosovo-mandlovo-avokádového.

Kdo by přece jenom chtěl pleti dopřát jemnější péči, může sáhnout po heřmánkovém pleťovém krému s růžovou vodou. Krém je ale i tak výživný a pleti dodá vše, co potřebuje. Je bohatý na vitaminy A, B1, B2, D a E a naproti tomu v něm nenajdete silikony a další škodliviny, které pleť zatěžují a nedovolují jí dýchat. Díky heřmánku ji navíc zklidní. Já mám pleť citlivou a vždy po koupeli mě pne a nejvíce trpím na přechody z tepla do zimy nebo naopak. To je pro ni šokem a vždy se jí večer po vyčištění snažím dopřát úlevu.
Krém už trošku vody obsahuje, takže do mrazu to nebude, ale i tak není nijak tekutý a na takové to domácí mazání značka ideál.


Složení: voda, růžová voda, organické (BIO) bambucké máslo, extra panenský olivový olej lisovaný za studena, organický (BIO) za studena lisovaný olej z avokádové dužiny, organický (BIO) slunečnicový olej, emulgační vosk, organický (BIO) panenský kokosový olej lisovaný za studena, organický (BIO) palmový olej, 100% přírodní silice heřmánek modrý, konopný olej, fenoxyetanol, přírodní emulgátor a konzervační látka kyselina stearová, přírodní emulgátor xanthanová guma (získaná kvašením cukru), konzervační látka Plantaserve P.


Pleťový krém můžete zakoupit tady v malém 50 ml balení nebo větším 85 ml.

A teď schválně, jaká vůně je typická pro podzimní relax ve vaně? Samozřejmě levandule! Levandulový sprchový gel je jako stvořený pro odpočinek a nakopnutí po náročném dni. K levanduli jsem si hledala cestu několik let, než jsme si navzájem sedly a dnes na ni nedám dopustit. Když se tak koukám na celou nabídku, mnohem většího nakopnutí můžete dosáhnout ještě s limetkou a citronem.
Ačkoliv je sprchový gel přírodní a neobsahuje pěnidla, hezky pění, což vám dodá pocit, že myje. Tedy alespoň já to tak mám. Navíc díky olejíčkům zanechá pokožku vláčnou a jemnou.


Složení: voda, kokosát draselný, oleát draselný, glycerín rostlinného původu, laurylbetaín, 100% přírodní silice levandule, benzylalkohol, draselné soli mastných kyselin palmojádrového oleje, kyselina palmového jádra, decylglukozid, citrát draselný.

Sprchový gel v zajímavém skleněném balení je k dostání celkem v 8 variantách, na které můžete kouknout zde.

Musím říci, že tato kosmetika mi doslova učarovala svými vůněmi a kvalitním složením a mohu vám ji bez rozmyslu všemi deseti doporučit. Někdy vám prostě něco nesedne, ale tady jsem nenašla ani píď špatného.

Zaujala vás tato voňavá kosmetika ze Slovenska? Který kousek vás z nabídky oslovil nejvíce?

17 komentářů:

  1. Jééé tak to vypadá naprosto skvěle. :) A to balení je dokonalé.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Aaaaaa! Levandulové vůně jsou naprosto boží! A to balení je taky moc nádherný ☺️

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle značku už jsem koukala , vypadá úžasně a ten název je boží :-) zaujal mě hlavně ten balzámek na rty , já jsem na ně ujetá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mi povídej, kdybych měla spočítat a pohledat všechny, které mám doma a v práci, zabere mi to půl dne :-)

      Vymazat
  4. To je krásná kosmetika, značku vůbec neznám, ale rozhodně by to byl krásný dárek k Vánocům :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle rodinné firmy mám hrozně moc ráda. Produkty vypadají báječně a ještě mají úžasná balení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Žádná pásová výroba, ale ruční výroba v malém a s láskou :-)

      Vymazat
  6. wau, prírodnú kozmetiku milujem, táto vyzerá skvelo a veľké plus je, že je zo Slovenska, takže môžeme podporovať slovenských výrobcov :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano :-) já nedám na kosmetiku ze Slovenska dopustit, je to jedna z nejlepších :-) u nás jich je také mnoho, ale více tíhnu právě k těmto menším :-)

      Vymazat
  7. Tuto značku vůbec neznám ale líbí se mi, že je to něco našeho. Mě zaujal sprchový gel, levanduli miluji a to by mohlo být něco pro mě.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ráda podpořím novou úžasnou značku, která se nevyrábí masově, ale k těm svým zákazníkům si svoji cestu najde sama :-)

      Vymazat
  8. Božeee!! Já už musím nějaký ten produkt od téhle značky otestovat :)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!