25. ledna 2019

Koupelový olej mandarinka od Saloos

Mrazivá zima je tu a to, co mě na ní nejvíce baví, jsou večery, kdy se mohu po práci naložit do vany, vypnout a jen tak relaxovat. A co by to bylo za pořádnou koupel bez nějakého voňavého olejíčku. Dříve jsem si libovala v pěnách do koupele a různých barevných solích, ty ale pokožku více vysušovaly, takže jsem sáhla raději po zvláčňujících olejích.



Nejen období vánočních svátků, ale i celé zimní období je sezonou slaďoučkých mandarinek a já této vůni nemohla odolat. Relaxační koupelový olej s mandarinkou totiž voní přesně jako čerstvě oloupaná mandarinka! Nic svěžího, kyselého, ale opravdu slaďoučká šťavnatá mandarinka. Olej pokožku zvláční a nevysušuje, esenciální olej z mandarinky zase nakopne při únavě, stresu nebo vyčerpání.

Složení: rostlinné oleje lisované za studena - bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový, esenciální olej z mandarinky, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E a F.

A jak se olejíček vlastně používá? Jako klasická pěna do koupele. Stačí nalít malé množství přímo do proudu horké vody. Pokud chcete, můžete nalévat ze lžíce, ale já olej aplikuji přímo z lahvičky. No a další postup už nemusím složitě popisovat. Stačí se jen do této voňavé lázně naložit a užívat si klidu a příjemné vůně.
Olej je zdravou variantou pěny do koupele. Já samotné pěny používala ráda a když jsem ještě neobjevila kouzlo přírodní kosmetiky, kupovala jsem je běžně v drogerii. Potřebovala jsem mít kolem sebe peřinu pěny. To se mi ale akorát odměnilo gynekologickými problémy a chvilku mi trvalo, než jsem přišla na to, že je to právě z pěny. Slýchávala jsem to totiž od více kamarádek, takže jsem ses nimi nakonec rozloučila úplně. Dnes už kopec pěny k životu nepotřebuji a jsem ráda raději za hezky vláčnou a provoněnou pokožku.

Co bych ještě chtěla zmínit, je to, že byste měli olej po otevření do pár měsíců vypotřebovat. Pokud jej použijete jednou, pak ho někam uklidíte a budete se k němu chtít vrátit třeba po půl roce, budete nemile překvapeni. Nejenže vyprchá vůně, ale bude dokonce taková zatuchlá. Takže rozhodně na nic nečekejte a nešetřete si ho na horší časy.


Mandarinkový olej můžete omrknout na stránkách Saloos.cz. Krom mandarinky je na výběr ještě asi dalších 16 variant. Zaujala mě třeba meduňka, červený pomeranč, levandule, heřmánek nebo granátové jablko.

Zaujal vás tento koupelový olej? A po které variantě byste sáhli vy?

14 komentářů:

  1. Produkt vyzerá skvelo, asi by som siahla po levanduľovom prevedení, tú úplne zbožňujem :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já levanduli také miluji a právě ten koupelový už jsem měla, tak jsem zase chtěla zkusit něco jiného :-)

      Vymazat
  2. Já vůni mandarinek miluji celoročně, je to jedna z nejlepších vůní :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo mě se líbí, že je sladká. Třeba pomeranče nebo citrusy až tak v lásce nemám, ty jedině na osvěžení v létě :-)

      Vymazat
  3. Tak tento olej musí byť super. Škoda že nemám vaňu:-D

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej se dá skvěle využít i jako olej na holení, takže i do té sprchy :-)

      Vymazat
  4. Já měla s pěnou naprosto stejné problémy a taky už používám jenom oleje. Za poslední dobu jsem si oblíbila Fenjal, ale po tomhle článku se určitě poohlídnu po Saloos :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fenjal znám, ale nikdy jsem nezkoušela. Určitě značku prozkoumej, stojí fakt za to :-)

      Vymazat
  5. Tak ten musí nádherně vonět! :) Miluji jejich oleje.
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  6. Vôňu mandariniek a pomarančov milujem, príde mi veľmi osviežujúca a ženská zároveň. O oleji počujem prvýkrát, značka Saloos sa mi stále viac a viac pozdáva. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Saloos používám zhruba poslední rok a ještě je stále co objevovat :-) je to skvělá značka!

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!