14. března 2019

Česká bylinná kosmetika Bylineo

Bylinky mám hodně ráda v čajích, ale třeba i v jídle. Hlavně při vaření si to docela užívám a občas zkombinuji i to, co nejde. Většinou to ale dobře dopadlo a nikdo ještě na moje experimentování v kuchyni žádnou újmu neutrpěl. Bylinky jsou zdravé a jídlu dodávají chuť, takže už se pak nemusí tolik solit. A když jsou bylinky dobré zevnitř, i pro pleť jsou velmi užitečné. Dnešní článek ale nebude o jídle, ale o ručně vyráběné bylinné kosmetice Bylineo.



Značku kosmetiky Bylineo pochází z našeho kraje, konkrétně ze Staré Boleslavi. A jak už název napovídá, jde o kosmetiku s obsahem různých bylinek. Značka začínala zhruba před půl rokem na vzorečcích, které vyslala po našich končinách a u sousedů ze Slovenska a setkala se se samými pozitivními ohlasy. To je myslím největší impuls a motivace pokračovat ve výrobě a prodeji skvělé kosmetiky. 
Hodně mě pobavil popisek na stránkách značky, že Bylineo je tak trochu kosmetika pro lajdáky. Tedy občas pro nás pro všechny, kteří se občas zapomenou večer namazat, pořádně odlíčit a podobně. A právě tato kosmetika funguje jako takový opravář pokožky. Zahladí stopy po všem, na co jsme my zapomněli, ať už z nedostatku času nebo jen z lenosti. Já odličování a čištění pleti beru docela poctivě, ale přiznám se, že namazat se celá po koupeli mi dělá hodně velký problém.

A teď pěkně popořádku k jednotlivým kouskům, které jsem vyzkoušela.
Regenerační krém je fajn lehounký krém, který se dobře roztírá a pleť hydratuje tak, jak má. Obsahuje směs přírodních olejů, extraktů z bylin a esenciálních olejů, které krému dodají příjemnou vůni.
Oproti tomu mě docela zklamal noční krém. Má výraznou nahnědlou barvu a ta se samozřejmě přenáší i na pleť. Zabarvené jsou pak i ruce a spíš bych řekla, že jde o lehký tónovací krém na den. Když si pak budete chtít vyčistit pleť, tamponek bude jako od make-upu. Pokud totiž půjdete s krémem večer spát, můžete si ušpinit světlé povlečení na polštáři. Jediným pozitivem je to, že pleť hezky zmatní a neleskne se.

Pleťové tonikum je jedním z nejlepších kousků mezi touto hromádkou vzorečků. Je také nezvykle tmavě hnědé barvy, ale tady už to není na škodu. Je to jako vylouhovaný bylinkový čaj. Tonikum pleť hezky dočistí od zbytků make-upu a příjemně bylinkově voní. Při troše šikovnosti se s ním můžete i odlíčit a poradí si i s řasenkou bez efektu pandích očí. V pupíncích nebo otevřených rankách trošku štípe, ale to dělá většina přípravků na odličování. některá tonika na pleti lepí a toto je moc fajn, žádné lepení se nekonalo.
Stejně skvěle funguje i čistící mléko. Po vyčištění už není potřeba pleť nijak zvlášť natírat krémem, mléko už samo o sobě pleť docela slušně vyživí.

Krém na ruce má jemnou texturu, přesto pokožku rukou hydratuje na dlouhou dobu. Oceňuji rychlou vstřebatelnost a nemastný pocit, protože když potřebujete hned datlovat do klávesnice, nechce se vám čekat, až se krém vstřebá. Doma je mi to celkem jedno, ale právě krémy na ruce nejraději zkouším právě v práci, kde potřebuji ihned fungovat.

Na tělovém mléku se mi líbí to, že není tak řídké, jako běžná mléka. Na tělo vyhledávám díky mé suché pokožce spíše tělová másla nebo hutnější krémy. A toto tělové mléko je spíše takový krém, takže mi vyhovuje. Nemám ráda tělová mléka nastavená vodou, která vám stečou z těla na zem ještě dřív, než ho stihnete rozetřít. 

Hodně zajímavá je peloidní regenerační pleťová maska. Je brčálově zelená a připomíná mi masku ze zeleného jílu. Na krémových maskách je fajn ten hebký a zjemňující pocit. Pleť je taková naducaná a dětsky jemná na dotek. Přírodní masky používám ráda, protože mám s pletí docela problémy a nechci pupínky ještě více dráždit maskami z drogerie.
Ještě bych chtěla zmínit to, že maska mě hned po nanesení trošku štípala a pálila. Už jsem se s tímto u jedné ryze přírodní masky setkala, ale prý to není na závadu a je to tím, jak maska zalézá do pórů a tím se vám vlastně dostává pod kůži. Po chvíli štípání přestalo a vše bylo v pořádku.


Zajímavým kouskem je gelový balzám s názvem Rudolfovo mazání. Už při samotném přičichnutí ke kelímku mi pořádně protáhl dutiny mentolovou vůní, takže jako první mě bolela bolavá záda a svaly, kterým by mohl gel ulevit. Často trpím na bolesti páteře a od toho i hlavy a tak se ráda svěřuji do rukou své babičky, která mi záda a šíji pořádně rozmasíruje. A právě na takovéto masáže je gel skvělý. Nejenže příjemně chladí, ale svaly i hezky uvolní. Dobře se vstřebává, takže se po masáži nemusíte hned umývat a můžete se hned obléknout. Dá se ale použít i lokálně třeba na bolavé koleno, namožené rameno či jiné bolavé místečko. Já mamce hned namazala bolavý nárt a po chvilce cítila úlevu, takže určitě funguje. 
Pokud máte třeba rýmu, stačí si poťupkat nos a hned se vám bude lépe dýchat. Jen pozor na odřeniny od kapesníku, to by mohlo štípat. 

Ve srovnání s krémy z drogerie stojí za povšimnutí i barva krémů a tělových mlék. Není totiž typicky sněhově bílá, ale našedlá nebo béžová. Další důkaz toho, že jde o přírodní kosmetiku s extrakty z bylinek.


Celou nabídku české přírodní kosmetiky najdete na e-shopu Bylineo.cz. Je pravda, že kosmetika to není zrovna nejlevnější. Značka ovšem klade největší důraz na kvalitu a farmaceuticky certifikované obaly, takže vyšší cena je logická.
Je také fajn, že když si nejste jistí, zda vám daný produkt sedne, nemusíte si hned kupovat velké balení. Můžete omrknout vzorečky v malých kelímcích a pak se rozhodnout pro to, co vám bude vyhovovat. Celá značka právě na vzorečcích začínala a vyplatilo se to.

Máte rádi bylinky a zaujala vás tato kosmetika? Používáte nějakou čistě bylinnou kosmetiku?

16 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle :-) Nejvíce mě zaujala tonikum, to bych i ráda vyzkoušela.

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě to tonikum mě zaujalo nejvíce :-) rozhodně stojí za vyzkoušení a navíc je to česká značka :-)

      Vymazat
  2. Ty jo, mně ten noční krém tedy vůbec nebarví, ale nejsi první, u koho to čtu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zabarvení je prý způsobeno beta-glukany, což jsou vlastně houby, které během noci pracují za nás a odstraňují odumřelé buňky. Je to zajímavé a zatím jsem se s tím u žádné kosmetiky nesetkala, je prostě potřeba si na to zvyknout :-)

      Vymazat
  3. Skvelá recenzia, ja som si dosť obľúbila aj micelárne mlieko👍

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle značku poznám jen z různých blogů a zkušenost s ní ani s čistě bylinnou kosmetikou nemám. Líbí se mi, že i když je tato kosmetika dražší, dá se vyzkoušet ve vzorečcích.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě hodně dobré, člověk nikdy dopředu neví, co mu sedne a co naopak ne :-)

      Vymazat
  5. Značku vidím poprvé, ale jelikož mám ráda přírodní kosmetiku, určitě by se mi líbila!

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to nová značka, proto ji hodně lidí nezná. Já ji také objevila až nedávno na Instagramu :-)

      Vymazat
  6. značku nepoznám ale vyzera zaujímavo :) bylinkovú kozmetiku mám rada :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc fajn kosmetika. Není tak parfémovaná, což je fajn a i když je na trhu teprve krátce, věřím, že si své oblíbence rychle najde :-)

      Vymazat
  7. Už jsem o těchto produktech slyšela a hodně mě značka láká :-) hlavně se mi líbí, že je od nás :)) To já ráda podpořím..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím :-) také ráda podporuji české a poctivé značky :-)

      Vymazat
  8. Kozmetika ma veľmi nezaujala, neviem prečo je to tak, príde mi zvláštna. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne všechno hned sedne. Vyzkoušela jsem toho víc a s některými kousky jsem také spokojená nebyla. Každý má hold rád něco jiného :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!