8. března 2019

Přírodní kosmetika Alma

V tomto článku bych vám ráda představila značku přírodní kosmetiky, která je vyráběna na Moravě, konkrétně v Brně. Jde o značku Alma, která je vyráběna ryze z přírodních surovin, v malém množství s láskou, je čerstvá a hlavně poctivá. Takový koncept výroby je mi vždy bližší, než průmyslově vyráběná kosmetika ve velkém, plná různých konzervantů a chemických látek.


Jako první jsem si vzala na paškál tělový krém Měsíčková péče. Jde o našlehaný lehounký, příjemně voňavý krém konzistence polárkového dortu. Na první pohled vypadá lehce, ale je krásně hutňoučký a pokožku dokonale hydratuje. Je sice určen na tělo, ale i na obličeji udělá svoji službu. A navíc bez mastného pocitu a tím pádem i bez nežádoucího lesku. Já si z něj udělala výživný noční krém. Po vyčištění a vykoupání mám pleť hodně staženou a suchou a tak jí chci přes noc dopřát to nejlepší.
Po styku s pokožkou krém hezky roztává a dobře se s ním pracuje. Pokožka je po něm pružná, vláčná a hydratovaná. 
Plus dávám za to, že je sklenička krémem zarovnaná až po okraj. To už se dnes jen tak nevidí. 
Vůně je hodně jemná, nasládlá po bambuckém másle. U přírodní kosmetiky je to ale spíše k dobru a záruka toho, že krém neobsahuje žádné umělé parfemace. Ocení ho majitelky citlivé pokožky, ale klidně i malé děti. Mohou ho také s klidem používat atopici nebo ti, kdo trpí na hodně suchou nebo poškozenou pokožku. Díky krému pocítíte již po chvilce skutečnou úlevu a štípání, pálení nebo pnutí bude pryč. 

Složení: nerafinované bambucké máslo, kokosový olej, mandlový olej, makový olej, meruňkový olej, mangové máslo, rostlinný glycerin, přírodní vitamin E, macerát měsíčku lékařského.

Tělový krém včetně dalších variant je k dostání na e-shopu Alma-naturalcosmetics.com.


Dalším zajímavým kouskem je tělový a pleťový olej Žena. Olej je vyráběn z olejů lisovaných za studena, aby si zachoval veškeré cenné látky a vitaminy.
Vůně je hodně zvláštní. Je především květinová díky růži damašské, která dominuje a také lehce nahořklá. Růže je typicky ženskou vůní, takže i název oleje je zcela na místě. Co také trochu z oleje cítím, je levandule, ovšem ta vůbec ve složení není. Každý ale vnímá vůně jinak a vy si v oleji také můžete najít jinou vůni.
Když jsem si olej nanesla na pleť odpoledne na vyčištěnou pleť, cítila jsme vůni ze sebe i po pěti hodinách. Kdybych nešla spát, věřím, že bych ji cítila až do rána. Co se tedy vůně týče, je to neskutečný držák a dá se alternativně využít i jako parfém. Stačí nanést pár kapiček na krk a budete ho cítit skutečně celý den. ne jako většina parfémů, kdy si na vůni rychle zvyknete a po hodině už o něm nevíte. Olej tedy potěší nejenom pokožku, ale především vaše smysly.

Složení: mandlový olej, makadamiový olej, jojobový olej, pupalkový olej, ricinový olej, přírodní vitamin E, macerát ibišku a růže damašské, esenciální oleje: geranium, růže damašská, pomeranč, pačuli, růžové dřevo, fenykl, šalvěj muškátová.


Oleje můžete omrknout v různých variantách zde.á



A jako posledním pánem na holení je balzámek na rty Vanilková máta. Ten je možné pořídit buď v klasickém plastovém obale nebo tomto papírovém recyklovatelném. Na všechny se můžete podívat tady. Balzám je bezbarvý, ale v nabídce jsou i barevné, které rty jemně natónují. 
Základem balzámku je mangové máslo, jojobový olej, vanilkový extrakt a včelí vosk od lokálních včelařů.
Co se týče vůně, převažuje svěží máta, která na rtech příjemně chladí... vanilka je hodně zanedbatelná. Co bych ale zmínila, je naprosto dokonalá konzistence. Balzámek je úžasně jemný a příjemný na rtech. Už samotné používání vás bude bavit.

Složení: mangové máslo, bio včelí vosk, vanilkový extrakt v jojobovém oleji, přírodní vitamin E, esenciální oleje vanilka a máta klasnatá.



Produkty Alma Natural Cosmetics se dají koupit na některých e-shopech nebo osobně ve třech obchůdcích v Brně a také v Liberci. Kdo tedy máte blízko k těmto městům a je vám milejší osobní návštěva kamenného obchodu, můžetesi tuto kosmetiku zajít ovonět a prozkoumat blíže. 

Co říkáte na tuto kosmetiku?

18 komentářů:

  1. Super fotky a značku vidím poprvé. Produkty vypadají skvěle!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-) značka je to poměrně nová a skvělá je, to musím sama uznat :-)

      Vymazat
  2. Wau, ďalšia značka kozmetiky, po ktorej sa určite oplatí siahnuť! Tie minimalistické "prírodné" balenia sa mi veľmi páčia ♥ Okrem iného vôňa vanilková-mäta musí voňať úžasne ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to každopádně :-) vůně je to docela neobvyklá, ale příjemná. Navíc máta i lehounce na rtech jakoby chladí :-)

      Vymazat
  3. Ja som si na vôňu damašskej ruže musela zvykať nejakú tú dobu, ale už mi nevadí :) Čím ďalej tým viac sa snažím hľadať a kupovať prírodnú kozmetiku a keďže konkrétne s touto ešte skúsenosť nemám, určite sa rada popozerám po nejakých produktoch :) Momentálne som závislá na balzámoch na pery, tak uvidíme :D

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívej :-) to já jsem na balzámech závislá už roky a pořád to trvá. Ale jde určitě o příjemnou závislost že?

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Má hodně příjemnou konzistenci, je extra jemný... neříkám, že je zcela odlišný od jiných přírodních balzámů, ale v něčem se odlišuje, to se prostě musí zkusit :-)

      Vymazat
  5. Já měla tu měsíčkovou péči a byla naprosto dokonalá, určitě bych ráda od této značky vyzkoušela více :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, až spotřebuji většinu svých zásob, prozkoumám značku víc :-)

      Vymazat
  6. Tak o této značce slyším poprvé, ale produkty vypadají super :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
  7. Značku neznám, ale rozhodně určitě stojí za vyzkoušení, hlavně palec nahoru dyž je česká, vypadá moc hezky :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky mě potěší, když najdu novou značku a ještě naši :-)

      Vymazat
  8. Wow, vůni vanilková máta slyším prvně :-) tahle značka se mi moc líbí!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělá značka a určitě stojí za vyzkoušení :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!