28. května 2019

Dekorativní kosmetika L. A. Colors

Dekorativní kosmetiky není nikdy dost a ze své zkušenosti vím, že i když mám docela slušné zásoby, novým kouskům je někdy těžké odolat. A platí to hlavně pro paletky očních stínů, které jsou líbivé pro oči. Nejsem zastánce předražené kosmetiky, kde se platí hlavně za značku, ale ani té nejlevnější. Ve většině případů totiž platí pravidlo laciné - dvakrát placené. Proto vždy volím zlatou střední cestu a očekávám nějakou kvalitu za rozumné peníze.
Proto se v dnešním článku podíváme na zoubek cenově dostupné kosmetice značky L. A. Colors, která vám prokáže dobrou službu.



Jako první bych začala s nude paletkou 16 očních stínů Sweet! Paletka obsahuje odstíny hnědé, béžové a růžové a dá se s nimi vytvořit jemné, ale i výraznější večerní líčení. Barvičky jsou parádně pigmentované, při aplikaci štětcem nepráší pod oko a během dne se neslévají do vrásek nebo neztrácí na intenzitě. Jsou jak třpytivé, tak matné, takže pokud máte rádi tyto přirozené barvy, jistě si přijdete na své. Tolik odstínů za 149,- Kč v drogerii rozhodně neseženete.
Já po matných sahám jen minimálně a odjakživa mám v oblibě třpytivé odstíny. Ty jsou totiž pigmentovanější a jemně máslové, takže se s nimi moc hezky pracuje. Dají se dobře rozblendit do ztracena a této paletce tedy nemám vůbec co vytknout.
Nejčastěji používám odstín vpravo úplně nahoře a kolikrát si vystačí pouze s ním. Je to dokonalá hnědá barvička a na oku vypadá hezky přirozeně.



A u paletky ještě na chvíli zůstaneme, jen půjde o rozjasňovače a bronzery. Paletka 4 rozjasňovačů a bronzeru v teplém odstínu Luminous je stejně jako předchozí vysoké pigmentace. Nejsem zrovna straka, ale miluji vše, co se leskne a třpytí. A právě všechny odstíny jsou hezky třpytivé a dají se mezi sebou libovolně kombinovat. Na léto značka ideál. Co se týče rozjasňovače, zvykla jsem si ho nanášet kromě lícních kostí i těsně pod oblouk obočí a do vnitřního koutku oka. Hezky to rozzáří pohled a vypadá to nádherně.
Tento kousek je nejdražší, vyjde na 169,- Kč, i tak vás ale určitě nezruinuje a vydrží celou věčnost, protože paletka je totiž docela velká.


U líčení očí mám ráda třpytivé odstíny, make-upy a rtěnky naopak vybírám matující. Během dne a hlavně v letních měsících se bohužel začínám v oblasti T-zóny nehezky lesknout. Proto ráda sahám po matujícím make-upu, který mi pleť zmatní po celý den a nemusím se tak během dne několikrát přepudrovávat.
Make-up v odstínu NATURAL má střední krytí a když ho budete nanášet beuty blederem, obejdete se zcela bez korektoru. Záleží ovšem na stavu pleti a nedokonalostech. Je klasicky tekutý, ale po nanesení má takovou neobvyklou, jako by pudrovou konzistenci
Na výběr je celkem 14 odstínů. Já nemám problém s výběrem odstínu, protože nenanáším příliš silnou vrstvu, aby byl výsledek přirozený a díky tomu se mi neudělá maska a výsledný odstín se tak lépe přizpůsobí tónu pleti.
Co se týče odstínu, jsem takový zlatý střed, ani tmavá, ale ani porcelánová, takže vždy volím odstíny jako Beige, Natural a podobně a nikdy nešlápnu vedle. Silnější vrstvu zaťupkávám houbičkou pouze kolem očí, nosu a na nějaký ten pupínek, který chci skrýt. Cena make-upu je opět lidová - 109,- Kč a za tu cenu je to fakt pecka!.


Skončila bych jak jinak, než rtěnkou. Matná tekutá rtěnka Pout v odstínu LET´S KISS se nanáší pomocí pěnového aplikátoru, který je precizní a nikde s ním nepřetáhnete kontury rtů. Po chvíli na rtech zaschne, zmatní a můžete se těšit z několikahodinové výdrže, a to i přes pití či nějaké to jídlo během dne. Barva je sytá a bohatě stačí jeden nátěr. Bála jsem se, že mi bude trošku zalézat do vrásek, ale není to tak zlé.
Jediné, co mi vadilo, byla velká lepivost. I když rtěnka zcela zaschla, jakmile dáte rty k sobě, nejraději by už u sebe zůstaly navždy. Při mluvení a běžném fungování vám to až tak vadit nebude, jen do té doby, než se zapomenete a dáte rtíky k sobě. Pokud tedy překousnete tu lepivost, vykompenzuje vám to rtěnka na výdrži a pigmentaci. Stojí necelých 50 korun.
A co bych ještě dodala na závěr, rtěnka nejde odlíčit ani micelárkou, takže je třeba použít nějaký odličovač na olejové bázi. Když teda pominu ten lepkavý pocit, ostatní benefity převažují... pořád ale nevím, zda jí dát ještě šanci...


Veškerý sortiment značky L. A. Colors najdete na e-shopu Absolutecosmetics.eu. V drogeriích se bohužel nedá koupit a není to pro mě žádný problém. Většinu kosmetiky stejně objednávám online...

Už jste vyzkoušeli něco od této značky? A jak se vám líbí kousky z této recenze?

24 komentářů:

  1. Značku vůbec neznám, ale vypadá krásně, určitě fajn produkty :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že v drogeriích se sehnat nedá, proto ji většina nezná. Ale určitě stojí za vyzkoušení :-)

      Vymazat
  2. Značka vypadá opravdu zajímavě, produkty se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. O značce jsem nikdy předtím neslyšela, ale na paletla vypadá fakt moc hezky :)

    Maris

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletka je perfektní. No vlastně obě, se stíny i rozjasňující :-)

      Vymazat
  4. That nude palette looks fantastic. Perfect for everyday looks!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  5. Ten make-up mě zaujal nejvíc. Koukala jsem i na cenu a fakt nekecáš 109,-! Jsem si řikala, jestli jsi se nespletla a ono to stojí fakt tak málo. Myslím, že jednou to prubnu.

    Zajímalo by mě, jestli make-up oxiduje? Nevíš?🤔

    Verča ze Ztracena v Praze I Papír X elektronický inkoust? SOUBOJ ČTEČKY A KNIHY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nexoduje vůbec, ale chvilku to asi zabere vybrat si z tolika odstínů :-)

      Vymazat
  6. Značku moc neznám, ale vypadá fajn. :) Líbí se mi paletka.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je fakt božská, stíny jsou využitelné skoro všechny :-)

      Vymazat
  7. Značku neznám, recenze je ale fajn a zaujalo mě asi všechno:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja mám pár vecičiek od nich a som tiež spokojná. Tie highlighter vyzerá zaujímavo :)


    NAKUPOVANIE CEZ ESHOP S OBLEČENÍM JE PEKLO !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn, když kosmetika skvěle vypadá na oku i v balení :-)

      Vymazat
  9. O značce jsem ještě neslyšela, ale moc se mi zamlouvají ty nude stíny! :)
    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nude stíny, to je moje, takže mě sedí na 100 % :-) do nějakých výrazných barev bych se nikdy nepustila...

      Vymazat
  10. Tak o značce slyším poprvé, ale musím říct že mě celkem zaujala. Oqletka vypadá božsky! 😍

    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
  11. Skvelý článok! O kúpe produktov od tejto značky premýšľam už nesmierne dlho, len ma stále odradzovalo, že to musím objednávať cez internet (bojím sa, že netrafím odtiene), ale po tejto tvojej recenzii sa už konečne rozhýbem niečo si kúpiť :) Ďakujem aj za stránku, z ktorej sa dá objednávať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) stránky jsou super a nabízí i spoustu jiných značek. Já zbožňuji třeba sprchové gely značky I love... ty jsou fakt božské :-)

      Vymazat
  12. Zaujali ma očné tiene, majú krásne neutrálne farby. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, já už mám jeden za tu krátkou dobu používání vydřený až na plech :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!