12. května 2019

Pleťový chia olej Saloos

O některých druzích olejů jsem ani neměla ponětí, že existují. Jedním takovým je chia olej. Chia znám pouze v podobě semínek, které si dávám do kaše a jogurtu nebo si jimi posypávám salát. Celkově ráda zobu všechna semínka, třeba lněná, konopná, slunečnicová nebo dýňová. A taky ořechy, které mi pomáhají udržovat padání vlasů v únosné míře.
Také chhia semínka jsou prospěšná pro naše zdraví a ne nadarmo se řadí mezi superpotraviny. A paradoxně jsou většinou těmi největšími zázraky ty nejmenší semínka či plody.



Chia olej je určen především na suchou pleť. Chia semínka mají totiž tu úžasnou vlastnost, kdy na sebe dokáží vázat velké množství tekutin a je jedno, zda jde o vodu, mléko, šťávu nebo jogurt. Přispívají tak k větší vnitřní hydrataci těla a také pokožky. I tento olej lze užívat vnitřně, ale to jsem nezkoušela, protože malinkatá lahvička by byla hned pryč. Hydratovat tělo je tedy možné vnitřně, ale i masírováním zvenčí ve formě chia oleje od Saloos. Olej je možné dávat na obličej, ale i na pokožku celého těla, do vlasů nebo na nehty. 


Obsahuje esenciální mastné kyseliny pro výživu pokožky, pomáhá regulovat mastnotu pleti, zvyšovat její pružnost a bránit vzniku jizev. V několika článcích už jsem psala, že mě trápí jizvičky po akné a na obličeji to není dvakrát příjemné. Každé ráno je musím maskovat make-upem a tak vítám každý produkt, který mi pomůže se jich zbavit přírodní cestou. Olej tedy používám hlavně v době, kdy už nějaké ty pupínky mám a abych předešla jizvičkám. Bohužel nedokážu nechat pupínky jen tak bez povšimnutí a vždycky mám nutkání si je rozškrábat, takže jizvy se mi nevyhnou. Kolikrát si říkám, nesmíš, nech to být, ale však to znáte... jistě nejsem jediná. Pokud znáte nějaký návod, jak to nedělat a nechat prostě pupínek uzdravit jen tak bez povšimnutí, dejte mi prosím vědět.

Olejíček se aplikuje praktickým kapátkem, jako většina pleťových olejů od Saloos. Na celý obličej stačí jen pár kapek. Je hodně výživný, tak můžete klidně šetřit. Při použití menšího množství nezanechává mastný pocit a vstřebává se takřka okamžitě. Pokud tedy trpíte suchou pletí jako já. Klidně ho ale můžete používat na mastnější pleť.

Nad čím bych se ještě chtěla pozastavit, je vůně oleje. Vůně mi hodně připomíná čaj Matcha. No a kdo tento čaj znáte, možná mi dáte za pravdu, že malinko voní jako rybina. Takže olej zrovna dvakrát nevoní, jeho účinky jsou ale nad nelibou vůni o několik příček výš. Na pleti už se vůně ztrácí a nastupuje jen úleva od pnutí a jemná vláčná pleť.


Více informací o pleťovém chia oleji najdete na stránkách Saloos.cz. Na olej můžete mrknout v řadě e-shopů, z těch známějších třeba na Notinu či Biooo.cz.

Znáte chia olej nebo už jste ho dokonce vyzkoušeli?

8 komentářů:

  1. Oleje od Saloos já mám hodně ráda, mám jich několik. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Chia olej som neskusla, no clanok mi pripomenul, ze by som konecne mohla spotrebovat chia semianka v kuchyni :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím :-) také když o něčem čtu, tak bych to strašně chtěla a připomene mi to, že to mám vlastně doma :-)

      Vymazat
  3. Jééj, toľko chia semienok na jednej fotke! :D Už je najvyšší čas nejaký nový olejček od Saloos vyskúšať ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, zaujímavý olejíček, možno by som ho aj vyskúšala. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!