30. června 2019

Dekorativní kosmetika Lavera

Na sociálních sítích se to jen hemží výrazným barevným líčením a já na to sama docela ráda koukám. Ale u koukání zůstávám. Všechno je to takové vyumělkované a třeba s výrazně modrými stíny sahajícími až k obočí, doplněné umělými řasami, no co si budeme povídat, to není zrovna pohodlné líčení do práce nebo do školy a už vůbec ne do těchto veder.
Ráno hraji většinou o čas. Nejsem zrovna závislá na jízdních řádech, protože jezdím autem, ale i tak docela chvátám a vážně beru spíš čištění pleti, než samotnou fasádu. To se většinou spokojím jen s make-upem, kterým sjednotím pleť, zapudruji, zvýrazním řasy a nakonec nanesu jemnou rtěnku. Jen u těch řas se nedržím tolik při zemi a většinou nanáším dvě vrstvy, aby řasy vynikly. Odličování už je pak horší, ale to už je věc druhá. Umělé jsem ale nikdy nezkoušela a ani po tom netoužím.



Po pečující kosmetice sahám především po přírodní, dekorativku používám klidně i z drogerky. Hodně ale poslední dobou laškuji i s přírodní dekorativkou a rozhodně neplatí to, že přírodní líčení nevydrží nebo nemůže mít výraznou pigmentaci. A také je to hlavně kvůli pleti, protože se mi občas z běžné kosmetiky dělají pupínky, tak ji nechci dráždit ještě víc.
Za přírodní rtěnky, co jsem doposud vyzkoušela, mohu dát ruku do ohně a sedí mi víc, než ty drogerkové.
Pojďme se ale pustit do základních kousků, které používám každý den do práce. Tentokrát půjde o značku Lavera, která je bez silikonů, ropy a dalších chemikálií, není testovaná na zvířatech a z 95 % je veganská.

Hned po důkladném vyčištění pleti nastupuje sjednocení pleti pomocí lehkého make-upu. Tento make-up je v odstínu 02 písková. Mám takový střední tón, ani porcelánovou, ale ani ne úplně tmavou, protože ještě nejsem moc opálená. K dostání je celkem ve 4 různých odstínech.
Pleť hezky sjednotí, hydratuje a je to takový letní make-up, kdy neočekáváte příliš velké krytí. Díky přírodním antioxidantům pleť chrání proti volným radikálům a navíc krásně voní!
Když bych ho měla vlastnostmi srovnat s nějakým drogerkovým, tak to bude Fit Me! od Maybelline. Jen to složení je stoprocentně přátelštější k pleti...


Složení: Water (Aqua), Titanium Dioxide (CI 77891), Glycerin, Alcohol denat., Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lysolecithin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides, Iron Oxide (CI 77492), Glycine Soja (Soybean) Oil, Tricaprylin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Rosa Centifolia Flower Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract, Fucus Serratus Extract, Marrubium Vulgare Extract, Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77499), Xanthan Gum, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Silica, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum), Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Geraniol, Citral, Citronellol, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate.

Po make-upu vše zapudruji a zafixuji transparentním pudrem. Jiné než transparentní pudry už nepoužívám, protože nijak neovlivňují barvu make-upu. Co jsem také změnila, je to, že jsem zcela přešla z lisovaných na sypké. Sice trošku práší, ale nanášení štětcem je mi i přesto bližší. Jeden lisovaný s labutěnkou nosím v kabelce, tam je sypká varianta trošku problém. 
Tento minerální pudr udělá hezky sametově jemnou pleť, neucpává póry a pleť zmatní po celý den. Nemám mastnou pleť, takže nemusím ani během dne přepudrovávat a nelesknu se ani po celém dni v práci. I tento pudřík příjemně voní, což je příjemné plus.


Balení obsahuje labutěnku, ale ty já hned odkládám a už jich za ta léta mám v šuplíku pěknou zásobičku. Sahám po nich jen na cestách, kdy s sebou nechci tahat zbytečně moc štětců.
Co mě ale překvapilo, byla barva pudru. Všechny transparentní, co jsem doposud vyzkoušela, byly bílé jako křída. Tento je jemně růžový, ovšem na tón make-upu to nemá vůbec žádný vliv. Obsahuje minerální části, které odráží světlo a lehce projasní celkový vzhled.

Složení: Mica (CI 77019), Oryza Sativa (Rice) Germ Powder, Magnesium Silicate, Magnesium Stearate, Tricaprylin, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77492), Argania Spinosa Kernel Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Tocopherol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Alcohol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Hydrogenated Lecithin, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract, Rosa Centifolia Flower Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Ascorbyl Palmitate, Water (Aqua), Fragrance (Parfum), Limonene, Geraniol, Linalool, Citronellol, Citral, Benzyl Benzoate.

Bez čeho se při líčení neobejdu, je řasenka. A rozhodně se nespokojím s jednou vrstvou, ale rovnou dvěma. Mám sice od přírody dlouhé řasy, ale nespokojím se s málem a tak chci, aby byly ještě výraznější a objemnější. Řasenka zvládne i dvě vrstvy, aniž by řasy slepila a ani v horku se nezačne roztékat nebo obtiskávat.
Řasenka má úplně klasický štětinový kartáček, který je ke konci šikovně zúžený, takže dostane i na velmi krátké řasy v koutcích oka. 


Složení: Water (Aqua), Alcohol, Dodecane, Rhus Verniciflua Peel Wax, Cetearyl Alcohol, Pullulan, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Polyglyceryl-3 Stearate, Cellulose, Hectorite, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Sorbitol, Dehydroxanthan Gum, Acacia Senegal Gum, Trehalose, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool, Citral, Geraniol, Citronellol, Benzyl Benzoate, [+/- Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77499)].

A na závěr rtěnka. Není to ještě tak dlouho, co jsme nevlastnila ani jednu a spokojila jsem se jen s bezbarvým balzámem na rty. Čím jsem ale starší, tím více se mi rtěnky líbí, i když s barvami se držím hodně při zemi. Preferuji růžové a nude barvičky. Rudá se mi líbí pouze na ostatních, mě bohužel nesluší.


Rtěnka v odstínu 21 Caramel Glam je hezky sytá a na rtech příjemná díky olejům ve složení. Díky přírodním výtažkům ve složení rtěnka také o rty pečuje.
Rtěnka bohužel nevydrží celý den, ale zhruba dvě hodiny. Já ale na výdrži nelpím, nevadí mi přetření běhen dne a pak stejně přecházím jen na bezbarvé balzámy.

Složení: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rhus Verniciflua Peel Wax, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Dipotassium Glycyrrhizate, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Rosa Centifolia Flower Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Alcohol, Flavor (Aroma), Limonene, [+/- Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Carmine (CI 75470), Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77492), Iron Oxide (CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Ultramarines (CI 77007), Silica].

Veškerý sortiment značky Lavera si můžete prohlédnout na stránkách Lavera.cz.

Co vy a přírodní dekorativka? A máte nějaké zkušenosti s Laverou?

8 komentářů:

  1. So značkou nemám žiadne skúsenosti, preto ma prekvapilo, že sa mi fakt zapáčila. Hlavne tá špirála a rúž. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přírodní kosmetika je fajn a je skvělé, že funguje stejně jako ta komerční, jen to složení je určitě příjemnější :-)

      Vymazat
  2. Značku jsem nezkoušela, ale zaujala mě, vypadá pěkně :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekorativku Lavera jsem také zkoušela poprvé. Dřív jsem měla skoro celou tělovou péči s růži, protože mám ráda tu vůni a také byla skvělá :-)

      Vymazat
  3. O Laveře jsem toho už spoustu slyšela, ale upřímně ani nevím proč, ale moc mě neláká něco od ní vyzkoušet :) Ale třeba se to jednou změní :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Dekoratívnu kozmetiku som od Lavery ešte neskúšala, no tá riasenka vyzerá fajn! ✿

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!