20. června 2019

Kokosová kosmetika Pure Fiji

Že mám ráda kokos, to už jistě všichni víte. Mám ho v oblibě především díky kokosovému oleji, který se dá použít prakticky na všechno a také mi v neposlední řadě hodně voní. A jestli jsem měla pocit, že jsem už všechno kokosové vyzkoušela, mýlila jsem se. Ještě mám totiž neprozkoumanou značku Pure Fiji, která používá extra panenský kokosový olej s výtažky z rostlin pro hydrataci a výživu pokožky, pleti i vlasů. A musím říci, že to nejlepší je vůně...



Kosmetika Pure Fiji je vyráběna v Pacifiku a úplně z ní dýchá ta exotika, krásná příroda, čisté pláže a teplé moře.
Je možné vybírat hned z několika řad a vůní, jako je guava, ananas, mango, bílý zázvor (ani jsem nevěděla, že existuje nějaký jiný), limetka nebo květinové tóny plumérie a pomerančového květu. Já ale bez jakéhokoliv váhání a přemlouvání zvolila čistou vůni kokosu. Když zavřu oči a přičichnu si, mám pocit, jako bych se přenesla do Fidžijských ostrovů, upíjela čerstvou kokosovou vodu a opírala se na pláži o palmu. Ale zpět do reality. Jsem bohužel doma na Vysočině, ale kousek exotiky jsem si přizvala do koupelny v podobě úžasně voňavých kokosových kousků. 

Jako první bych začala s šamponem z kokosového mléka. Šampon je určen především na hydrataci a výživu vlasů. O to se postará za studena lisovaný panenský kokosový olej, výtažky z exotických ořechů, deriváty z cukrové třtiny či sójové a pšeničné proteiny. Svým vlasům tedy dopřejete jen tu nejlepší přírodní péči bez sulfátů, minerálních olejů a další zbytečné chemie.
Šampon dělá hustou pěnu. A když říkám hustou, myslím pořádně hustou a mytí je tak hodně příjemné. Dobře se ale smývá, takže není třeba mít obavy.
Pokud máte tedy vlasy suché od barvení nebo častého fénování, trápí vás lupy nebo suchá pokožka hlavy, rozhodně po něm koukněte.
Na výběr je více variant šamponů, ale mě nejvíce sedí tato čistá kokosová vůně.


Za studena lisovaný kokosový olej či extrakty z kokosových ořechů obsahuje i kokosový sprchový gel. Krom toho je obohacen o zcela přírodní mycí složky, jako je extrakt z ananasu nebo cukrové třtiny. I tento gel zanechá pokožku hezky vláčnou, hydratovanou a hlavně provoněnou úžasnou kokosovou vůní.

Pro přírodní obrus pokožky celého těla můžete sáhnout po peelingu, a to buď na bázi čerstvé cukrové třtiny nebo v krémové variantě. Cukrový peeling je o malinko hrubší a stačí ho používat párkrát do týdne, zatímco krémovým peelingem můžete nahradit sprchový gel a používat ho tak při každodenním mytí. Já mám tento krémový, který obsahuje hnědá abrazivní zrníčka, takže na tělo je ideální. Na obličej bych ho nedoporučovala, je trošku drsnější. Tím, že je krémový, vůbec nevysušuje a je s ním velmi příjemná práce.


Tělový a masážní olej s kokosem voní hodně intenzivně a kromě kokosu v něm cítím i něco hodně sladkého, asi vanilku. Tím, že je tekutý, tak se hodí třeba i do koupele místo pěny nebo jen tak na provonění a exotický zážitek při samotné koupeli.
Nahradí také přírodní odličovač, pokud jste třeba zvyklé používat klasický kokosový olej a určitě ho oceníte i na suché vlasy ve formě zábalu. Je to takový multifunkční kousek, který se může hodit na cesty, protože vám nahradí nespočet přípravků.


Musím říct, že vůně této kosmetiky je naprosto dokonalá a věrohodná, takže pokud máte rádi kokos všude a ve všem, tady vás dostane. Hodně jsem se musela přemáhat, abych tyto kousky použila jen párkrát, protože si je šetřím na letošní dovolenou k moři. Většinou si totiž sebou balím to nejlepší, co doma mám, takže kokosové kousky budou mít tu čest se mnou vycestovat k moři. Sluníčko, slaná voda a vítr dá vlasům, ale i pokožce hodně zabrat, proto jsem ani neváhala a nerozmýšlela se nad jinými kosmetickými spolucestovateli.

Také milujete vůni kokosu? A jakou kosmetiku si většinou balíte na dovolenou?

4 komentáře:

  1. o značke som nepočula, ale produkty vyzerajú tak ,,čisto'':) ja nemám rada až tak kokos v jedle ale ako vôňu, to môžem :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já i v jídle a hlavně kokosový olej dokáže s jídlem udělat divy :-) používám ho i v péči o pleť nebo si s ním čistím zuby. Musím tu vůni cítit úplně při všem :-)

      Vymazat
  2. Musím sa priznať, že kokos celkovo nemusím, ale mala som už raz doma kokosový olej a až tak mi nevadil :) Túto značku nepoznám, ale produkty ma zaujali :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi jedna z mála, co kokos nemusí :-) ale chápu, je ho všude hodně. Mě se i za ta léta nezprotivil, takže láska na celý život :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!