11. června 2019

Měsíčkový olej Saloos

Měsíček mě v kosmetice nikdy nijak zvlášť nelákal, protože jsem ho měla spojený pouze s léčivými mastmi a ty jsem zatím nepotřebovala. Popravdě jsem ani nikdy nezkoumala, na co je měsíček dobrý. Občas jsem našla nějakou tu mastičku u babičky doma a měla jsem ji spojenou s takovým tím typickým mazáním pro babičky a dědy. Takže na pokožku popraskanou, suchou, oteklou, plnou křečových žil a tak dále. Nic z toho mě netrápilo, takže nebyl důvod měsíček vyhledávat. Pak jsem si ale přečetla, že je vhodný na kůži po zhojených jizvách. Ne, že bych měla nějaký úraz, ale mám na obličeji hodně jizviček a tmavých skvrnek po akné a pupíncích, které mě poslední dobou docela trápí. Nedokážu si je totiž nevymačkávat a nehnípat, i když vím, co mi po tomto zásahu vždycky zůstane na památku. Sáhla jsem tedy po měsíčkovém oleji od Saloos a doufala v zázrak. Malým zázrakem je totiž i jejich heřmánkový olej, na který nedám dopustit.



Jak jsem již zmínila v úvodu, měsíčkový olej je vhodný na regeneraci pokožky celého těla, včetně obličeje. Oceníte ho nejen na jizvy, ale třeba i na místa po popáleninách. Můžete jej použít na všechny typy pokožky, takže nejen na suchou a citlivou, ale i problematickou. Pokud vás trápí nějaké ty pupínky, nemusíte mít obavy, že jejich výskyt ještě více podpoříte. Naopak přírodní péči proti nim zabojujete a po pravidelném používáním bude pleť na dotyk jemnější a zdravější. A to i když máte mastnou pleť.

Většina olejíčků Saloos není průhledných, ale jsou barevné do žluta, oranžova... není to tak, že by pleť vyloženě barvily, ale přece jenom je lepší ho použít nějakou chvíli před tím, než ulehnete do postele. Jednak bude mít olej dostatek času se vstřebat a zbytky pak neotřete o polštář nebo pyžamo. Přece jenom s oleji se pracuje jinak než s pleťovými krémy, které se sice v pleti ztratí ihned, výživa ale někdy není dostačující. A když už jsme u toho vstřebávání, je dobré nanášet na navlhčenou pleť, to vstřebatelnost ještě více podpoří a pleť nebude působit mastně.



Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, extrakt z měsíčku lékařského.




Pomocí extraktu si můžete vytvořit i svou vlastní směs "na míru" přidáním několika kapek oblíbeného esenciálního oleje či rostlinného oleje lisovaného za studena. Měsíčkový olej nemá žádnou výraznou vůni, takže ho můžete podpořit právě oblíbenou esencí pro potěšení vlastních smyslů.
Měsíčkový olej můžete omrknout na stránkách Saloos.cz. Krom měsíčkového je k dostání ještě arnikový, rakytníkový a třezalkový.

Používáte rádi tělové a pleťové oleje?

10 komentářů:

  1. ja som moc na olejčeky neni, mám radšej krémy, ale tieto od značky Saloos sú často chválené:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou, určitě doporučuji alespoň jeden vyzkoušet a třeba změníš názor :-) já také používám krémy, ale právě si je často míchám spolu s olejíčky...

      Vymazat
  2. Oleje teraz v lete veľmi nepoužívam, no asi začnem, pretože niektoré ma teda veľmi lákajú. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je používám celoročně, jsou moc fajn na každé roční období :-)

      Vymazat
  3. Měsíček je v kosmetice výborný. Mě od něj ale vždy odrazovala jeho typická vůně. Jinak oleje používám ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento olej je téměř bez parfemace, proto se dá namíchat s vlastní oblíbenou esencí, účinky měsíčků ale zůstanou :-)

      Vymazat
  4. Takéto oleje mám veľmi rada a na tie od Saloosu počúvam samé chvály, musím už od nich nejaký vyskúšať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to mě pěkně nalákalo si ho pořídit :D. Na kosmetiku obecně jsem vážně ujetá, musím se hodně krotit, abych v tom nenechávala tolik peněz.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!