24. června 2019

Pěnový Jar na nádobí

Ruční mytí je u mě na každodenním pořádku a vůbec si nestěžuji. Myčku nemám ráda a nikdy bych ji ani doma nechtěla. Většinou sahám po ekologických prostředcích, ovšem tentokrát jsem udělala výjimku. Tou je JAR okamžitá pěna. Klasický Jar jsem snad nikdy nekupovala. Mamka s babičkou na něj nedají dopustit, mě ovšem vadí hodně hustá konzistence, umělé vůně a celkově je pak z nádobí cítit, pokud se pořádně neopláchne.



Tato pěna je ale ze zcela jiného těsta. Nádobka není pod tlakem a pěna se vytváří pomocí speciální pumpičky. Pokud znáte třeba čistící pěny na obličej, funguje to na stejném principu. Není tedy třeba nic protřepávat.

Pěna je jemná, ale odmastí i hodně mastné talíře nebo pekáč po pečeném mase. Funguje tedy stejně dobře, jako jiné tekuté přípravky na nádobí. Pěna navíc dlouho vydrží a hned neopadne. Zhruba na dvě zmáčknutí pumpičkou klidně umyjete všechno nádobí po vaření.
Co mě mile překvapilo, tak vůně. Běžné Jary jsou hodně navoněné a je to pak trošku cítit i z umytého nádobí. Vadí mi to hlavně u skleniček, když z nich jdu pít a cítím saponátovou vůni. Pěna voní příjemně, neobtěžuje a z nádobí se snadno smyje.

Na Jar v pěně jsem zatím v drogeriích nenarazila, ale věřím, že ho někde najdu a občas si ho domů přece jenom pozvu, protože je to zase něco jiného a mytí nádobí se aspoň něčím ozvláštní. Mamka s ním je také spokojená a hned jak ho uviděla, ani ho nevyzkoušela a už se ptala, jestli se dá někde koupit.

Zaujal vás tento Jar? A kopete za tým myček nebo ručního mytí nádobí?

4 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!