2. června 2019

Přírodní tuhá mýdla JOLU

Kdo přemýšlíte o přírodní kosmetice, prvním produktem, kterým byste měli začít, je tuhé mýdlo. Jakmile je totiž jednou zkusíte, zvyknete si na něj a postupně budete chtít zkoušet i další poklady z přírodní kosmetiky. Já už tuhých mýdel vyzkoušela nespočet a začínala jsme je používat hlavně na mytí rukou. Postupem času jsem si je naordinovala i na tělo, pleť a dokonce i vlasy ve formě tuhých šamponů. Dnes už neplatí, že tuhé kostky mýdla vysušují, proto z něj má hodně lidí strach. Ta přírodní jsou totiž krásně vláčná, měkká a hlavně voňavá, takže udělají svoji službu i ve skříni mezi oblečením. Nepředstavujte si tedy pod těmito mýdly klasická tuhá mýdla z drogerie, po kterých pokožka svědí a je napnutá. Přírodní mýdla jsou pravý opak!



Skutečně voňavé poklady nabízí česká značka JOLU. U nás jsou k dostání skutečně kvalitní mýdla, za což jsem velmi ráda. není tomu tak dlouho, tuhá mýdla jsem očichávala a kupovala pouze na vánočních trzích a dnes už si mohu vybrat v pohodlí domova a po celý rok. 
JOLU mýdla jsou ryze české, vyráběné z přírodních surovin, jsou 100% vegetariánské a vyráběné v malém množství, takže s láskou a péčí. Mýdla jsou lisována za studena, takže si uchovávají veškeré cenné látky. Mýdla také nejsou nijak přibarvováno, barvu mají pouze z přírodních ingrediencí.

Co se týče vůní, nejraději vyhledávám gurmánské vůně, jako je kokos, vanilka, čokoláda, skořice, káva a podobné "jedlé" vůně. A to i v létě, kdy většina lidí sahá spíše po ovocných nebo svěžích citrusových kouscích.

A těmi skutečně voňavými gurmánskými kousky bych začala. Kávové mýdlo obsahuje výluh z kávy, díky čemuž úžasně voní po kávě. Jak už jsem zmiňovala v několika předchozích článcích, kávu vůbec nepiji, ale miluji její vůni. Káva pokožku prokrvuje, povzbuzuje a bojuje tak proti chladu a únavě. Pro nás zimovřivé, kteří máme ledové ruce i v létě je to  záchrana.
Čekala jsem výraznou kávovou vůni, ale je hodně jemná.

Složení: olivový olej, kokosový olej, bambucké máslo, výtažek z grap. jádra, výluh z kávy.


Mýdlo Medové pohlazení je skutečným pohlazením. Je krásně vláčné, takže pokožku zanechává hydratovanou. Také tento kousek voní hodně jemně. Med z něj typicky cítit není, spíš nějaké květinky. Med obecně má prokazatelné čistící a antibakteriální účinky, dále mýdlo obsahuje včelí vosk, rakytníkový olej.

Složení: olivový olej, kokosový olej, bambucké máslo, rakytníkový olej, med, včelí vosk, vůně: hyacint, lipový květ, frézie a hruška.



Další chuťovkou je skořicové mýdlo, které podobně jako to kávové působí proti chladu a únavě, tělo prohřívá, prokrvuje a je tak skvělé v boji proti celulitidě.
Mýdlo obsahuje hrubší zrníčka skořice, takže udělá službu i jako peeling. Na obličej bych ho ale nedoporučovala. Přece jenom je hrubší a mohl by jemnou pleť poškrábat.
Ze všech těchto mýdel voní skořicové nejintenzivněji, jako čerstvě upečené perníčky.

Složení: olivový olej, kokosový olej, bambucké máslo, výtažek z grap. jádra, drcená skořice, 100% esenciální olej skořice – kůra.


A u dobrého papání pro pokožku ještě zůstaneme, protože dalším v pořadí je mýdlo s perníkem a pomerančem nebo s badyánem a pomerančem. 
Nejsou sice Vánoce, ale tuto vůni si mohu dopřávat po celý rok. Vůně koření, perníčku na mě působí antistresově a navozuje mi dobrou náladu. A přesně o to také o svátcích jde. Někdy ale potřebuji uvolnit a zbavit se stresu z práce a na to je přesně toto mýdélko jako stvořené.
Mýdlo obsahuje perníkové koření, a to doslova. Dokazují to malé tmavé tečky a také tato perníková skořicová vůně v mýdle dominuje. Jen není tak intenzivní jako u předchozího, čistě skořicového mýdla.

Složení: olivový olej, kokosový olej, bambucké máslo, mandlový olej, hřebíček, perníkové koření, výtažek z grap. jádra, esenciální olej pomeranč a mandarinka, skořice.


Vzpomenete si ještě na duben, jak všude nádherně růžově kvetly a voněly stromy? Tak to byly úžasné magnolie! Mýdlo s květinovou vůní magnolie je pro milovníky typicky ženských, květinových svůdných vůní. Ne nadarmo se tato rostlinka přidává do řady parfémů a vůní. Je to výrazná, ale ne vtíravá vůně. Mám to s ní podobně jako s jasmínem nebo růžemi a mám tyto vůně spojené s příchodem jara.
Mýdlo voní hodně jemně a jako jediné je designové a připomíná mozaiku.

Složení: olivový olej, kokosový olej, bambucké máslo, výtažek z grap. jádra, éterický olej magnólie.

Jednotlivé kousky stojí 90 korun, což je ve srovnání s běžnými mýdly z drogerie malinko vyšší cena. Ovšem za tuto cenu dostanete něco, co v drogerie rozhodně nenajdete. Přírodní vůně a příjemně měkké mýdlo za tu cenu určitě stojí. Kdo mýdla používáte pouze na ruce, rozhodně se nebojte s nimi mýt celé tělo, udělají stejnou, ba ještě lepší službu než sprchové gely.

Když jsem se tak proklikávala celou nabídkou, zaujala mě třeba mýdla pro pány, na intimní hygienu nebo na holení. Obzvláště to na holení, protože se nejčastěji holím sprchovým gelem, který nechám napěnit, ale stále to není ono. Pokožku mám pak hodně vysušenou a svědí mě. Mýdlo dělá pěnu sametovější a nohy jsou pak hladší a ne tak citlivé. Zkusila jsem to i s těmito kousky a také tuto službu udělají. Takže děkuji za další tip, jak se dá tuhé mýdlo využít. Člověk se zkrátka při poznávání nové kosmetiky stále učí a to mě na tom baví. A kdyby vás tato mýdla zaujala, můžete mrknout i na další nabídku, třeba tuhé šampony, vlasové oleje, krémy na pleť, deodoranty a mnohé další.

A pokud budete pozorně sledovat můj Instagram, můžete si o několik mýdélek zasoutěžit...

Máte rádi tuhá mýdla? A jaké využití pro ně máte nejčastěji?

8 komentářů:

  1. Já tuhá mýdla moc často nepoužívám, ale ráda po nich pokukuji a tyhle vypadají fakt krásně a musí i hezky vonět :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerajú krásne a to kávové musí voniať nádherne :)

    OZDOBY DO VLASOV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kávové zrovna není nijak moc převoněné. Nejintenzivněji voní ty se skořicí a kořením :-)

      Vymazat
  3. To se skořicí musí být úžasné. Přírodní mýdla mám ráda, sama jich doma používám. Některé vypadají tak hezky, že mi je líto je použít.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám někdy taky, když něco hezky vypadá. Ale zase škoda to nepoužít, aby se na to doma jen prášilo :-)

      Vymazat
  4. Mydla som si v poslednom období veľmi obľúbila, ty vždy prídeš s nejakou novou značkou. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!