3. července 2019

Péče na problematickou pleť od Weledy

Hon za krásnou a neproblematickou pleť je někdy boj. Nikdy jsem s pletí větší problémy neměla, až do doby, kdy se na trhu objevily micelární vody. V té době mi přišly jako zázrak, jelikož dokázaly odlíčit make-up i dvě vrstvy řasenky téměř jedním tahem a bez námahy. Má to ovšem i své ale. Micelárky jsem používala zhruba rok a půl, zkoušela jsem různé značky, dvoufázové, micelární gely a další. Postupem času se mi ale začala pleť nehorázným způsobem zhoršovat, pupínky jsem léčila i měsíc a teď mi zbyly jen oči pro pláč z jizev. Trvalo mi to přes rok, než jsem si uvědomila, že to bylo právě z používání micelárních vod. Ty jsem teď vyměnila buď za ty přírodní nebo jiné odličovače a pleť se mi začala zase pomalu dávat do normálu. Neříkám, že to může být i váš případ. Znám případy, kdo na micelární vody nedají dopustit, pleť ani nedočišťují mycím gelem a mají pleť bez chybičky. 
Pokud také bojujete s nedokonalou a problematickou pleť, mám pro vás tip od Weledy přímo na akné a pupínky.



Pleť se vám ale nemusí mstít jen po používání nesprávné pleťové péče, ale i s příchodem veder, kdy se naše pleť více potí a to je pro pupínky také dobrá půda. 

Začala bych fluidem, který je lehounký, neucpává póry a zbytečně pleť nezatěžuje. Je tedy vhodný i na mastnou pleť. Super je i jako podklad pod make-up, kdy nebudete muset čekat, až se vstřebá a můžete hned začít s líčením.
Je to takový ten letní krém, který nebude pleť zatěžovat, nebudete se pod ním ještě více potit a ještě se postará o výživu. Pro velké sušenky ale bohužel nebude tím pravým. Zasychá na pleti úplně do matna, ale nepne, to určitě ne. Majitelky suché pleti tedy budou muset sáhnout po výživnější variantě, třeba Skin Foodu. Já mám pleť docela suchou, ale právě v létě se mi obličej více potí a tvoří se mi z toho různé pupínky. Na léto je tedy fluid fajn, na zimu ale určitě sáhnu po něčem více mastnějším... někdy zkrátka i kosmetika dokáže mile překvapit.


Složení: Voda, Alkohol, Glycerin, Oxid křemičitý, Betain, Tapiokový škrob, Isoamyl laurát, Xantanová guma, Hektorit, Olej semen světlice barvířské, Jojobový olej, Babassu olej, Cetearyl glukosid, Extrakt kůry vrby bílé/lýkovcové/křehké/nachové, Extrakt kořene lékořice lysé, Destilát vilínu virginského, Kyselina citronová, Glyceryl stearát citrát, Glyceryl kaprylát, Vůně, Limonen, Linalool, Geraniol, Citral.

Pokud už s nějakými pupínky bojujete, oceníte S.O.S péči na akné. Používá se lokálně a nejlepší je ho použít na noc na důkladně vyčištěnou pleť. Péče má antibakteriální účinky, příjemně chladí a urychluje hojení akné a začervenání pleti. Stačí pupínky natírat každý večer a ráno po vyčištění pleti a zbavíte se jen zhruba za tři až čtyři dny.

Složení: Voda, Alkohol, Glycerin, Xantanová guma, Glyceryl kaprylát, Síra, Extrakt kůry vrby bílé/lýkovcové/křehké/nachové, Extrakt kořene lékořice lysé, Destilát vilínu virginského, Karagenan, Kyselina citronová, Vůně, Limonen, Linalool, Geraniol.



Podobné účinky má korektor, který navíc tónuje a opticky tedy nedokonalosti vyzmizíkuje. Korektor se nabízí v jednom odstínu béžové, který sedne každému tónu pleti. Není to žádný super krycí kousek jako korektory z drogerie, neříkám ale, že vůbec nic nezakryje.

Složení: Voda, Alkohol, Oxid titaničitý, Včelí vosk, Cetearyl alkohol, Sezamový olej, Lanolin, Fermentované laktobacily, Mastek, Bambucké máslo, Betaine, Glycerin, Mandlový olej, Jojobový olej, Extrakt kořene lékořice lysé, Extrakt kůry vrby bílé/lýkovcové/křehké/nachové, Destilát vilínu virginského, Slunečnicový olej, Xantanová guma, Kyselina mléčná, Tokoferol, Cetearyl sulfát sodný, Hydrogenfosforečnan sodný, Potasium fosfát, Oxidy železa (CI 77491 / CI 77492 / CI 77499), Vůně, Limonene, Linalol, Geraniol, Citral.

Balení je u korektoru, stejně tak u S.O.S. péče v praktické tubičce s úzkým koncem, takže vám bude k dispozici jen skutečně potřebné množství.



A jak už jsem zmínila v úvodu, po odlíčení se neobejdu bez čistícího gelu. Teprve až s ním mám pocit stoprocentně čisté pleti a někdy byste se divili, kolik špíny ještě můžete z pleti spláchnout. Všude se píše čistit pleť, dokud je tamponek zcela čistý. Přesto ale doporučuji do své denní rutiny zahrnout i tento krok.
Konzistence je gelovo-rosolovitá, není to typický tekutý gel, ale je spíše hutnější. Vůně je poměrně silná, ale příjemná, svěží citrusová. Celá řada voní stejně, jen s jinou intenzitou.


Složení: Voda, Glycerin, Alkohol, Cocoyl glutamát disodný, Coco-glukosid, Vůně, Xantanová guma, Cocoyl glutamát sodný, Extrakt kůry vrby bílé/lýkovcové/křehké/nachové, Extrakt kořene lékořice lysé, Destilát vilínu virginského, Karagenan, Tokoferol, Lecithin, Kyselina citronová, Glyceryl oleát, Hydrogenované palm glyceridy citráty, Askorbyl palmitát, Limonen, Linalool, Citral.

Péči od Weledy Naturally Clear můžete zakoupit na e-shopu Lekarna.cz. Kdybych to měla shrnout, jsem naprosto nadšená z čistícího gelu, protože ty mám opravdu v oblibě a tento se povedl na jedničku s hvězdičkou! A i když je tato řada určena na problematickou a mastnější pleť, v létě nedám dopustit na fluid, i když jsem spíše sušenka. 

Jak bojujete s problematickou pletí vy? A také v létě odlehčujete krémy nebo používáte ty stejné po celý rok?

13 komentářů:

  1. Týjo, ani nevím, že má Weleda tuhle novinku :-O Vypadají super!

    OdpovědětVymazat
  2. Super novinky, já pleť neustále čistím, ale nějakému tomu pupínku se nikdy neubráním :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, kde boli takéto produkty, keď som mala pätnásť a zúfalo niečo také potrebovala :D Vyzerajú super! ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "WHERE TO BUY ETHICAL CLOTHING"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám naopak. V patnácti jsem měla pleť jako miminko a teď ve třiceti se mi zbláznila :-)

      Vymazat
  4. Tak to vyzerá skvelo :) Som rada že ja som nikdy také veľké problémy nemala s pleťou. Teda mala ale to len vtedy keď sme na praxi celý týždeň robili masáže tváre a nato líčenie tak som sa tak vyhádzala že som šla ku kožnej a tá mi rovno capla papierik že mám zakázanú masáž na tvári :D Teraz keď sa nejak vyhádžem použijem bahennú masku od Nuskin plus moju Lumispu a je po probléme :)

    NADČASOVÁ MÓDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zadělala na problémy po používání micelárních vod. Chvilku mi ale trvalo, než jsem přišla na to, že je to právě z nich a teď musím zaklepat, je pleť relativně v pohodě :-)

      Vymazat
  5. Tak túto radu musím vyskúšať. S akné bojujem už nejaký ten čas ale mám pocit, že sa to začína konečne zlepšovať. Kozmetiku Weleda mám všeobecne rada.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také musím zaklepat, že to mám jakžtakž pod kontrolou :-)

      Vymazat
  6. Túto novinkovú radu by som tiež chcela skúsiť. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!