18. července 2019

Peelingová tyčinka proti černým tečkám Garnier - funguje to?

Černé tečky jsou věčné zlo a na trhu existuje spousta kosmetických přípravků, od gelů až po masky, které slibují odstranění černých teček už po prvním použití. To je podle mě hloupost a pouze po pravidelném používání se může jejich výskyt zredukovat nebo v lepším případě odstranit úplně. Záleží ale na četnosti a stavu pleti každé z nás. Nikdo totiž nemá totožnou pleť a každá pleť má jiné potřeby a požadavky.


Značka Garnier nedávno přišla se zajímavou věcičkou na černé tečky - peelingovou tyčinkou proti černým tečkám Pure Active s aktivním uhlím a kyselinou salicylovou. Černé uhlí je osvědčený prostředek na čištění pleť, takže naděje tu byla.
Balení je v praktické tyčince, jako se prodávají třeba tuhé antiperspiranty. Je to vychytané hlavně na cesty, protože nemusíte nic míchat jako masku, pracně nanášet na pleť a podobně. Stačí jednoduše přejíždět po problematických oblastech na vyčištěné pleti, kde se nejčastěji černé tečky tvoří - čelo, nos, brada.
Zrníčka v tyčince jsou poměrně hrubá, takže doporučuje moc netlačit na pilu. Vždycky si chvíli jezdím po nose a pak ještě jemně promnu prsty, což už není tak bolestivé.
Po použití už stačí pleť jen opláchnout vodou a pak už jen stačí pleť hydratovat oblíbeným pleťovým krémem. Peeling pleť může malinko vysušovat, pokud trpíte na velmi suchou pleť. Ale nic, co by pleťový krém nebo olejíček nespravil.


Tyčinka se může používat každý den, a to nejen na cestách. Pro domácí použití zase můžete ocenit další přípravky z řady Pure Active - černá slupovací maska, čistící gel proti pupínkům a odolným černým tečkám a gel 3v1 proti černým tečkám. Nejsem úplně zastáncem těchto černých masek, protože to slupování docela bolí, ale čistící gely používám denně na dočištění pleti po odlíčení a nedám na ně dopustit. Vyzkoušela jsem i různé lepící pásky na nos, ale ty mi ani nedržely na místě, takže jsem nemohla ani nic čekat...

Určitě čekáte, jak tyčinka v boji proti černým tečkám obstála. Většinou se pro lepší účinek doporučuje používat celá řada. Já používala tyčinku zhruba týden každý večer a musím říci, že mě nadchla. A to nepíšu jen pro to, že mi Garnier tyto produkty zaslal na vyzkoušení. Zhruba po týdnu mi tečky z nosu zmizely, takže se pod to, že funguje, mohu podepsat. Nemám těch černých teček zase tolik a je to možná i tím, že si na čištění pleti dávám hodně záležet a používám právě dočišťovací gely.
Tyčinku používal občas a také říkal, že jich nemá po používání tolik. Nepoužíval ji pravidelně, ale jen když jsem na to dohlédla a tyčinku mu strčila přímo do ruky, jinak by si jí na vaně ani nevšiml a byl by schopný ji použít na podpaží, protože podobné tuhé sticky proti pocení používá. Co si budeme povídat, chlapi a nějaké čištění pleti nejde dohromady. Tedy alespoň u nás doma...

Za tyčinku tedy dávám ruku do ohně a doporučuji na ni v drogerii mrknout, až půjdete okolo. Je to určitě kousek, který v drogerii doteď chyběl...

Také věčně bojujete s černými tečkami? A co vám na ně pomáhá?

14 komentářů:

  1. Děkuji za recenzi! Zrovna včera jsem na tu tyčinku koukala v drogerii a říkala si, jestli asi funguje. A ona funguje - což je skvělá zpráva. S tečkami bojuju, ne, že bych je měla nějk moc hrozné, ale mohlo by to být i lepší a moc mi na ně nic nefunguje.. Přemýšlím, že do tyčinky fakt půjdu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na tu tyčinku jsi mě celkem nalákala! :) Protože už mě černé tečky na nose vážně nebaví :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, co bych dala za to, aby mi zmizely černý tečky na nose... :D A to si pleť čistím fakt důkladně! :(
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já čištění také nezanedbávám a tečky mám i tak :-)

      Vymazat
  4. Super!!! Moc děkuji za tenhle článek, protože jsi mě přesvědčila si tuto tyčinku konečně koupit. S černými tečkami bojuji a myslím, že by mi mohla konečně pomoct! 😊

    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
  5. ja používam olejček na čierne bodky Farmasi a klasickú čiernu zlupovaciu masku, ale myslím že som mala aj nejakú masku od garnier a nič mi nerobila ale tá tyčinka vyzerá fakt super
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám tu černou masku a jsem s ní spokojenější než s tím black pilaten, je daleko lepší. :) O tyčince jsem nevěděla.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pilaten masku už nikdy, ta hodně při sundávání bolela :-( tohle je něco úplně jiného...

      Vymazat
  7. Najviac ma zaujala tyčinka,vyzerá naozaj super. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!