29. července 2019

Regenerační řada na vlasy s keratinem a kofeinem od Bione

A zase ty vlasy. Můj věčný problém. Vždycky, když najdu nějaký dobrý šampon, začnu jásat a po pár použití se zase dočkám jen zklamání. Buď si na něj moje vlasy zvyknou nebo mám prostě problémové vlasy. Zkoušela jsem už tisíce značek, levných i těch dražších a mnohdy ty levnější mi vyhovovaly více. Nejvíce se mi ovšem osvědčily přírodní šampony bez silikonů. Tady jsem hodně nekompromisní a proto už vlasovou péči nenakupuji v drogerii, protože tam je bezsilikonové péče docela málo.

Šampon a kondicionér Bione

Tip na relativně levnou a složením přijatelnou značkou je česká Bione Cosmetics. Ta se specializuje nejen na vlasy, ale i na tělo a pleť. Už jsem od ní měla spoustu kousků a vždy jsme byla spokojená.  Třeba dvoufázový odličovač make-upu je skvělý. Značka je důkazem toho, že i hodně levná kosmetika nemusí být nadupaná chemií a může být moc fajn.

Vlasová péče Bione pro mě byla premiérou, zatím jsem zkoušela hlavně pleťovku a tělové krémy. Jelikož mi docela padají vlasy a mám je suché, takové rozlítané a neposlušné, zkusila jsem řadu s keratinem a kofeinem.  Ta je určená právě na oslabené a vypadávající vlasy a keratin by mi je mohl lehce vyhladit. Dává zpět do formy namáhané vlasy od častého barvení, fénování, žehlení a dalšího stylingu.

Vlasová péče s keratinem a kofeinem Bione

Šampon neobsahuje silikony, SLS, SLES, parabeny ani syntetická barviva. Na šampon za 70 korun klobouk dolů. Vlasy jsou po něm hezky nadýchané a vzdušné, ne zplihlé. Četla jsem si na něj pár recenzí a i přes některé negativní zkušenosti jsem do něj šla. Ty spočívaly zejména ve zplihlosti, ale každá z nás má jiné vlasy a každé nemůže vyhovovat to stejné. Já po šamponu měla navzdory všem recenzím objem, který mi nedodaly ani šampony k tomu určené. Ovšem pouze za předpokladu, že použiji šampon samotný bez kondicionéru. Vlasy jsou po něm sušší a tím pádem i objemnější. Spolu s kondicionérem se ale všechno spravilo.
Účinnými látkami je kofein, který stimuluje růst vlasů, keratinový hydrolyzát z ovčí vlny, panthenol, cystein a přírodní lecitin a v neposlední řadě makadamiový olej pro lesk a hebkost vlasů.
Jen na můj vkus šampon docela hodně pění, vlasy po umytí ale krásně vržou, což je pro mě známka kvalitně umytých a čistých vlasů.

Složení: aqua, sodium C14 olefin sulfonate, cocamine oxide, sodium cocoyl, glutamate, caffeine, sorbitan caprylate, caramel, lauryl glucoside, cocamidopropyl, betaine, lactic acid, parfum, lecithin, macadamia ternifolia seed oil, hydrolyzed keratin, allantoin, panthenol, phenoxyethanol, potassium sorbate.

Druhým kouskem je kondicionér, který má stejné aktivní látky. Na kondicionéru až tak nepoznám, zda je skvělý, protože ať použiji jakýkoliv, všechny na mě působí stejně. Vlasy zjemní a hezky se pak rozčesávají. Nemám tedy k němu co víc dodat, jen to, že splnil vše, co jsem od něj očekávala. 
Kondicionér se doporučuje používat vždy po umytí šamponem, mě se ovšem osvědčilo používat ho před mytím a nechat ho třeba působit delší dobu jako masku. Záleží ale na návycích každé z nás.

Složení: aqua, cetyl alcohol, glyceril oleate, behentrimonium chloride, panthenol, lecithin, lactic acid, quaternium -87, acetyl cysteine, phenoxyethanol, triticum vulgare germ oil, caffeine, macadamia ternifolia seed oil,, parfum, hydrolyzed keratin,, cetrimonium chloride.

Regenerační šampon Bione Keratin Kofein můžete omrknout na e-shopu Notino.cz. Pro lepší rozčesávání můžete sáhnout i po kondicionéru. Z této řady je ještě na výběr krémová maska, bezoplachový kondicionér ve spreji nebo sérum na růst a posílení vlasů. 

Máte také slabé a vypadávající vlasy? A co vám na to pomáhá?

15 komentářů:

  1. Tééda, na úvod ti musím pochválit nádherné fotky! :)
    Já z kosmetikou Bione bohužel nemám dobré zkušenosti. Měla jsem krémy na obličej a pleťová mléka, tonika.. a po všem jsem měla na pleti paseku :(
    To mě mrzí. Každopádně šampon vypadá dobře, budu si muset teď stejně nějaký koupit, tak proč značce nedát ještě šanci touto cestou, přes vlasy? :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé děkuji :-) z pleťovky jsem zkoušela pouze dvoufázový odličovač a byl opravdu moc fajn, jinak s krémy zkušenost nemám. Jen s tělovou čokoládovou řadu, která naprosto božsky voněla :-) šampony doporučuji v kombinaci s kondicionérem. Mám ještě v plánu zkusit kokosový, tak snad mě nezklame :-)

      Vymazat
  2. Wow, produkty vypadají skvěle! Poslední dobou mám pocit, že bych nějakou regeneraci na vlasy potřebovala, protože si je pravidelně barvím a už jsou hodně zničené. Takže nad těmito produkty popřemýšlím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím barvením to naprosto chápu. Po návštěvě kadeřnice mám vlasy vždycky krásně hebké a pak už to jde zase z kopce a chce to nějakou pořádně výživnou masku :-)

      Vymazat
  3. značku poznám, ale nemám od nej nič skús značku Milva a ich Chinínovú vodu či skús od nich šampón stojí to pár eur a naozaj pomáha
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milva je proti padání super, měla jsem od nich spoustu šamponů s chininem i pár "obyčejný" s kofeinem :-) i tu růžovou chininovou vodičku, ale na tu jsem byla docela líná :-)

      Vymazat
  4. Moc hezké fotky:) Mně od Bione absolutně nesedí pleťovka, dávají do krémů kokosák a ten mi strašně ucpává póry. Vlasovou kosmetiku jsem od nich vždy používala moc ráda, je cenově dostupná a navíc celkem dobrá, ale teď mi na suché odbarvené vlasy už nestačí.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš hodně suché vlasy, tak by ti tento šampon nesedl. Jedině s kondicionérem nebo maskou, protože samotný lehce vysušuje :-)

      Vymazat
    2. Mám doma rozdělanou řadu argan a mám masku, šampon i kondicioner a bohužel, fakt mi to nestačí ani takto všechno dohromady, mám je hodně suché :/ Ale na nebarvené vlasy jsem s Bione byla nadmíru spokojená:)

      Vymazat
  5. Síce som sa so značkou ešte nestretla, produkty vyzerajú super :) Určite by som si mala zaobstarať nejaký produkt s keratínom

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus se na jejich sortiment podívat, určitě tě překvapí ceny a hlavně široký výběr a třeba tě něco zaujme k vyzkoušení :-)

      Vymazat
  6. Já měla před nějakým čase jejich šampon a docela bych řekla že za mě nic moc, vlasy jsem měla furt mastné, šampon co hezky voněl, ale nic neudělal.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? No záleží co jsi měla za šampon. Ale jejich sortiment je tak široký, že je pravděpodobné, že ne vše bude prostě super :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!