5. srpna 2019

Letní ochrana před sluníčkem Astrid

Letošní léto nám dává, co se týče teplot a sluníčka hodně zabrat. Někdy až nadávám na praotce Čecha, že to nezapíchl někde u moře mezi palmami. Ale co, stěhovat se kvůli tomu nehodlám a nezbývá mi, než se dobře namazat a ochránit svoji pokožku před spálením. Naštěstí jsem tmavý fototyp, takže se málokdy spálím, opaluji se hned do bronzova a plavky mám vždycky opálené ještě i v zimě. To ale neznamená, že nepoužívám přípravky s ochranným faktorem, to naopak. Používám je nejen o dovolené, ale i u nás. Sluníčko je jenom jedno a pálí v každém koutě světa stejně intenzivně. Je tedy jedno, pokud jste u moře v Egyptě nebo u bazénu na Vysočině.


Já si nejvíce na opalování oblíbila oleje nebo transparentní spreje. Nejsou na pokožce vidět, nemusí se roztírat, takže nemáte mastné ruce a hlavně nemáte na sobě bílý film od mléka. Mám totiž zažito z mládí, že když jsem použila nějaké husté mléko, nedalo se vůbec rozmazat a když jsem lezla z vody, tekly mi po těle bílé potůčky. Dnes už se mléka chovají samozřejmě jinak, ale co máte jednou zažito, těžko už chcete měnit. Naštěstí je na výběr spousta variant, balení i konzistencí, takže není co řešit. 

Jako tomu bylo v loňském roce, i letos si Astrid připravil spoustu novinek z inovované sluneční řady Astrid Sun na opalování i po slunění. Složení je nově obohaceno o karotenoidový komplex, díky kterému se lépe opalujete, ale jste i lépe chráněni před UVA, UVB a infračerveným zářením, ale i viditelným světlem, které způsobuje hyperpigmentaci, nejednotný odstín pokožky, ztrátu jasu nebo oxidativní stres poškozující kožní buňky. Nových kousků se dočkali ale i prckové, respektive jejich mámy. Pokožka dětí je hodně citlivá a jemná, proto jsou k mání přípravky s OF 50.

Velkou novinkou je pro mě transparentní sprej na opalování s aplikací na mokrou pokožku. To je fajn vychytávka při sportu nebo pokud jste zrovna vylezli z vody.


Žádná dovolená se neobejde bez Panthenolu. Jednou z novinek je také chladivá regenerační pěna s 10 % obsahem Panthenolu. Pomáhá zklidnit spálenou pokožku,navíc příjemně chladí. Pokud to tedy přeženete na sluníčku, stačí večer natřít podrážděná místa a ráno pocítíte velkou úlevu. Pěna se dobře roztírá, na spálené kůži nijak nepálí, neštípe, zkrátka neublíží vám ještě víc, než jste si uškodili sami, když jste se třeba zapomněli natřít opalovacím přípravkem. 

Pokud ale přece jenom chcete účinnější hydrataci, můžete sáhnout po mléku po opalování. To také hezky chladí a pokožka je ještě dostatečně hydratovaná. My si na dovolené toto mléko dáváme vždycky do lednice, abychom chladivý efekt ještě umocnili. Je navíc ve spreji, takže aplikace je mnohem jednodušší a příjemnější.

Často si kupuji přípravky Sahara a vůbec jsem nevěděla, že patří pod značku Astrid, to je milé překvapení.

Veškerou sluneční péči můžete omrknout na stránkách Astrid.cz a k dostání je v supermarketech, menších i větších drogeriích a na e-shopech.

Co používáte na opalování nejraději vy? Mléka nebo oleje?

16 komentářů:

  1. Já se přiznám, že co se týče ochrany u nás, tak jsem flink a vlastně se mažu jen u moře. Letos jsem tedy mazala alespoň ramena a dekolt, jelikož v těch největšch tropech jsem jak na potvoru v práci chodila po centru města s kočárem a jak se člověk opálil :D Letos jsem nebyla ani u moře a opalováků hromada, tak jsem aspoň něco málo využila. Jiak preferuji mléka, případně oleje. Ty spreje jsou fajn, ale vadí mi, že smrdí a to snad od všech značek.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě ty oleje hezky exotický voní a konkrétně tento transparentní je úplně bez parfemace :-)

      Vymazat
  2. Já mám nejraději krémy od Nivea, ale i Astrid jsem několikrát zkoušela a byl super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa tá Astrid nejako nepáči, neviem prečo. :D

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, dnes je nabídka široká, takže si vybereš něco jiného :-)

      Vymazat
  4. Astrid je fajn, ale nejradši mám opalovací olej od Sahary:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sahara právě patří pod Astrid, což jsem vůbec nevěděla :-)

      Vymazat
  5. Astrid si pamatuji, že jsme používali, když jsem byla malá. Od té doby ho nějak v drogerii míjím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a myslím, že právě poslední dobou si pozornost zaslouží 😉

      Vymazat
  6. Opalovací řada od Astrid je skvělá. :) Olej transparentní jsem si velmi oblíbila. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Raději mám asi oleje, ale ani mléka mi nevadí. Astrid má skvělé opalovací krémy.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!