1. září 2019

Collagen Repair Matrix

S kyselinou hyaluronovou se kamarádím už dlouho, to jistě víte. Nedávno jsem měla možnost vyzkoušet jeden zajímavý produkt, který kyselinku obsahuje, nicméně se užívá v podobě séra na pleť, ale vnitřně. Je to tedy můj úplně první doplněk na pleť, který bych na sebe nemazala. Výživa zevnitř je určitě účinnější než mazání zvenčí, ale i to má samozřejmě něco do sebe. Beru to jako prevenci, protože podle mě žádný krém vás nezbaví hlubokých vrásek. Je proto důležité s omlazujícími přípravky začít už kolem 25 roku, aby se vzniku linek předcházelo.



A teď už k samotnému produktu. Nese název Collagen Repair Matrix, což je komplex s účinky proti stárnutí pleti, pro zdravé vlásky a nehty a s pozitivním vlivem na klouby
Aktivními látkami je již zmíněná kyselina hyaluronová pro hydrataci a obnovu pokožky, kolagenní peptidy na zpevnění pleti a redukci vrásek a normální funkci kloubů, zinek, selen, vitamin B2 a C pro zdravou pleť, vlasy a nehty.

Ještě malé info pro zajímavost, produkt je certifikovaný a vývoj probíhá ve spolupráci s předními českými univerzitami, takže není třeba se ničeho obávat. A ano, jde o ryze český produkt, což je paráda.

Složení: kolagenní peptidy 60 %, inulín (z kořene čekanky) 15 %, regulátor kyselosti (kyselina citronová), kyselina askorbová (vitamin C), aroma, regulátory kyselosti (citronan sodný, hydrogenuhličitan sodný), kyselina hyaluronová 1 %, glukonan zinečnatý, protispékavá látka (oxid křemičitý), selenové kvasnice, sladidlo (sukralosa), riboflavin (vitamin B2).

Velké plus vidím v balení. Sáčky si mohu vzít i do práce a jednoduše připravit v kanceláři. Většinou piji obyčejnou vodu a pro lepší chuť si v ní rozpouštím vitaminové šumivé tablety nebo přidám pár kapek z citrusů. Kolagen v prášku je na tom podobně. Stačí 1-2 sáčky denně rozpustit ve sklenici vody a pak už si jen užívat osvěžující citronovou chuť. Prášek je bez přidaného cukru, což je také fajn a nemusíte si hned čistit zubu a bát se, že se vám zkazí zuby.
Ještě ohledně té rozpustnosti. Určitě je dobré dát nápoji chvilku, aby se prášek zcela rozpustil, tak pár minut, jinak se začne ve vodě nepříjemně tahat. Ale není ho potřeba promíchávat lžičkou.
Samozřejmě si drink můžete připravovat i v domácím prostředí nebo si ho brát sebou na cesty na výlet. Prášek se dá nasypat i do vlastní lahve s vodou, takže možností je opravdu mnoho.
Na zkoušku jsem vyzkoušela i chuť čistého kolagenu, ale s tím jsem se moc neskamarádila. Chuť je taková neurčitá a vůbec mi nechutnal. Ochucený citronový je úplně o něčem jiném...


Určitě ale věnujte pozornost pravidelnému užívání. Pokud si vzpomenete jednou dvakrát týdně, žádné výsledky nečekejte. To tak funguje nejen u doplňků stravy, ale i u kosmetiky. Po první použití neomládnete, ale zhruba až po pár týdnech nebo měsíci začnete při zkoumání v zrcadle něco pozorovat. A s kyselinou hyaluronovou mám jen ty nejlepší zkušenosti, kdy na sobě můžete účinky pozorovat již po prvním týdnu. Na drinku si navíc pochutnáte, takže se nebudete muset do užívání nutit. Dobré pití je nenásilná forma užívání.

Co mě také na produktu zaujalo je fakt, že příznivě působí na klouby. S těmi mám jako kozorožka problémy už od dětství. Vždy když na mě jde nějaká chřipka, poznám to už pár dní předem, kdy mě bolí každý kloub a kost v těle. Také se mi klouby starají o trapné okamžiky, když třeba stojím v obchodě ve frontě, křupou mi kolena a stejně tak je to při převalování v posteli. To mi křupe úplně všechno. To si vždycky říkám, panebože, když takhle křupu ve třiceti, jak budu vrzat, až mi bude sedmdesát?
Chvíli jsem brala i Alavis na klouby, ale to jsem s odporem vydržela asi 2 měsíce a pak jsem musela přestat. Nic nechutnějšího jsem v životě nikdy nejedla a vážně jsem měla co dělat, abych to vůbec polkla. Collagen je dobrý a moc jsem si na něm pochutnala. Ačkoliv účinky na sobě nezpozorujete okem, ale budete mít určitě dobrý pocit, že jste pro sebe něco udělali zevnitř a podpoříte tak třeba účinek různých omlazujících sér nebo krémů.

Collagen Repair Matrix seženete na stránkách Mcepharma.cz.

Máte zkušenosti s užíváním nějakého kolagenu?

8 komentářů:

  1. Collagen jsem zatím zkoušela jen od Collalocu, ale věřím, že i tento je super! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom už jsme také něco četla, ale nezkoušela jsem :-)

      Vymazat
  2. Tento produkt vyzera velmi zaujimavo :)
    xx Mon
    http://lifebymon.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Já na klouby používám Colafit. Taky ve mně všechno křupe a praská. Více mě zaujal prášek s příchutí citronu. Alavis poznám taky, dávali jsme ho koním. :-))
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se muset ještě po něčem na klouby poohlédnout, Alavis se opravdu nedá polknout, možná by zabralo něco pro sportovce :-)

      Vymazat
  4. Žiadny kolagén som ešte neskúšala, takže ďakujem za tip, určite sa po nejak poobzerám :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!