30. září 2019

Pivní vlasová řada Manufaktura

Díky holkám z Arome.cz jsem měla možnost poslední týdny vyzkoušet pivní šampon a sérum na vlasy od Manufaktury. Na toto testování jsem se hodně těšila, protože pivo na vlasy používaly už naše babičky a co se týče babských rad, to je pro mě něco jako rada nejvyššího odborníka. Protože co řekne babička, to vždycky platí. A nejen letošní podzim je ve znamení padání listí, ale bohužel i vlasů. Nevím, čím to je, ale letos už mám opravdu velké obavy, aby mi na hlavě vůbec něco zbylo...



Na toto sérum proti vypadávání vlasů jsem byla hodně zvědavá, protoře mě na první pohled na obale zaujal fakt, že po pravidelném používání budete mít o 28200 více nových vlasů! Jak už tedy toto pro mě závratné a neuvěřitelné číslo naznačuje, sérum je určeno na podporu růstu vlasů, zamezení jejich vypadávání. Pro někoho je to třeba malé číslo, ale pro mě, když mám hodně jemné vlasy a pláču po každém mytí a rozčesávání při pohledu na kartáč, je to sakra hodně. Ráda bych měla husté a silné vlasy, ale i když děkuji babičce za každou její cennou radu, mohu jí být také vděčná za vlasy, protože je má velejemné a s padáním se potýká také hodně dlouho. Genetika je hold genetika a obávám se, že tady ani žádné zázračné sérum nepomůže.

Hlavní účinnou látkou séra je Redensyl® komplex s výtažkem z modřínu a zeleného čaje, přírodní kofein, benešovské pivo Ferdinand, chmel, pivo, kreatin a v neposlední řadě výtažky z chmelu a ječmene.

Složení: Aqua, Beer, Glycerin, Larix Europaea Wood Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Zinc Chloride, Glycine, Panax Ginseng Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Arnica Montana Flower Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower Extract, Propylene Glycol, Creatine, Caffeine, Humulus Lupulus Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Beta-Glucan (Oat), Maltodextrin (Oat), Panthenol, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Metabisulfite, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.


Sérum jsem používala opravdu pravidelně každý den a bohužel mi nepomohlo vůbec. Nezaznamenala jsem žádnou změnu v padání, ale bohužel ani v nových podrostech, takže za mě sérum bohužel nefunguje.

Extra jemný šampon mě okouzlil už podle názvu. Šampon snů - to musí být pro moje vlasy to pravé ořechové. Vůbec mě to ale nepřekvapuje, protože značka Manufaktura dává běžně svým produktům podobné mazlivé názvy, díky čemuž se hodně odlišuje od všech ostatních značek.
Šampon je určen na regeneraci, hydrataci vlasů, stejně jako sérum působí aktivně na růst vlasů a chrání je před nepříznivými vlivy okolí a stejně pozitivně působí i na pokožku hlavy. To je podle mě ještě důležitější, protože zdravá pokožka hlavy je skvělou půdou pro růst nových a silných vlasů.
Co se týče vůni, není typicky chmelová jako u piva, ale hodně jemná, spíš rostlinná, zkrátka taková "zelená" vůně která se těžko popisuje.
Šampon mohu na druhou stranu doporučit. Je moc fajn, vlasy jsou po něm hezké a ještě neobsahuje všemožné škodliviny.

Hlavními ingrediencemi a aktivními látkami v šamponu jsou benešovské pivo Ferdinand, chmelový extrakt, výtažek z ječmene, panthenol, přírodní kofein, mandlový olej, extrakt z mořské řasy či výtažek z rýže. Naopak v něm nenajdete žádné silikony, parabeny nebo SLES.

Složení: Aqua, Beer, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Sodium Cocoyl/Olivoyl Hydrolyzed Oat Protein, Fructosyl Cocoate/Olivate, Glyceryl Oleate, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Maltitol, Xylitol, Pelvetia Canaliculata Extract, Glycerin, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Urea, Sodium Lactate, Lactic Acid, Levulinic Acid, p-Anisic Acid, Polyquaternium-7, Humulus Lupulus Extract, Propylene Glycol, Hordeum Vulgare Seed Extract, Oryza Sativa Seed Protein, Phytic Acid, Oryza Sativa Extract, Gluconolactone, Calcium Gluconate, Caffeine, Almond Oil Glycereth-8 Esters, Panthenol, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Bisulfite, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Benzophenone-4, Parfum, CI 42090, CI 19140, Caramel.

Celou pivní řadu můžete omrknout na e-shopu Manufaktura.cz a samozřejmě v každé kamenné prodejně, kterých je u nás mnoho. Kde najdete tu svoji nejbližší, zjistíte tady.
Dnes je to za mě tedy 50:50, šampon ano, ale sérum bohužel ne, protože mi s padání nijak nepomohlo. Neříkám, že na vás by třeba nefungovalo, ale já žádné zlepšení nezaznamenala, ač jsem si to každým dnem přála.

Zaujala vás tato řada nebo už jste měli možnost něco vyzkoušet?

12 komentářů:

  1. Jako bys mi mluvila z duše. Nejen že padá venku listí, ale mě padají i vlasy a není to tedy nic příjemného. Během hodiny si z culíku vytáhnu nespočet vlasů až mě z toho už mrazí. Moc mě kosmetika na vlasy zaujala, protože Manufakturu jako takovou mám hodně ráda a je fakt že pivo je na vlasy super. 😊

    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že je to jen tím podzimem a brzy to přejde :-)

      Vymazat
  2. Už som o tejto značke počula ale ešte nikdy som ju na svojich vlasoch neskúšala. Veľmi sa mi páči šampón s názvom Šampón snov! :D

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Názvy Manufakura umí. Zatím jsem byla se vším spokojená, až tedy na toto sérum, na moje vlasy je asi slabé :-(

      Vymazat
  3. Pivní řadu jsem v Manufaktuře už viděla a paní mi ji hrozně doporučovala, tak třeba někdy vyzkouším. :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sérum mi nedělá vůbec nic a bohužel ani se šamponem se moc nekamarádíme.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě šampon vyhovuje, ale se sérem mám stejné zkušenosti, škoda no :-(

      Vymazat
  5. Ten šampon mám a jsem s ním spokojená, ale sérum jsem poslala dál, nepřenesla jsem se přes tu vůni :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta vůně nevadila. Je cítit jenom chvíli a pak vyprchá :-) ale jinak bez výsledku, bohužel...

      Vymazat
  6. Jejich značka mě hodně láká :) Ale zatím jsem ještě nic nezkoušela. Řada mě hodně zaujala.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nakoukni do jejich prodejny, vždycky to tam moc hezky voní :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!