8. září 2019

Švestkový olej Saloos

Švestkový olej patří mezi ty nejvoňavější od značky Saloos. A troufám si říci, že obecně patří mezi ty nejlákavější mezi všemi oleji. Překvapí vás totiž naprosto úžasnou a návykovou vůní sladkého marcipánu a nahořklých mandlí. Vůně je to omamná a poměrně dost silná, na pleti ale zeslábne a i tak je používání olejíčku velice příjemný zážitek.



Vůně ale není rozhodně všechno, i když u mě to bylo to největší lákadlo, proč si ho přizvat do svého kosmetického arzenálu. Olejíčky na pleť zbožňuji a používám je i na tělo nebo třeba na odličování. Hydrofilní odličovací oleje Saloos jsou to nejlepší, co můžete při odličování používat.
Švestkový olej vyniká svými protizánětlivými vlastnostmi, hojí podrážděnou pleť, minimalizuje pigmentové skvrny, tmavé kruhy pod očima a drobné vrásky. Zároveň pleť chrání před volnými radikály a jak už to u většiny olejů bývá, zanechává ji vláčnou a hebkou na dotek. Ne ale nijak nepříjemně mastnou a to je na tom to nejlepší. Pleť je po něm jemná jako dětská prdelka a ráno po probuzení je ještě hezky vláčná.

Vždycky po létě a o dovolené mi vyskáčou na obličeji nehezké hnědé skvrnky a nové pihy. Doma už se mi kvůli tomu smějí a babička, která už nemá nejlepší zrak si myslí, že jsem špatně nanesla make-up a fleky mám od toho. To vážně dokáže potěšit...
Dřív jsem to tak ale vůbec neměla a i když se snažím používat vysoké ochranné faktury (na obličej jedině OF 50, na tělo to trošku flákám, tam se spokojím s třicítkou), musím to pak maskovat make-upem. Buď je tedy sluníčko škodlivější nebo se moje pleť a pigment s věkem razantně mění. Nic s tím ale bohužel neudělám. 
Nejsem člověk, který by se z každého pupínku nebo nové vrásky hned hroutil. Mám na sobě ráda každý centimetr a kdyby to tak měl každý, bylo by na světě hned lépe. Člověk by se měl mít rád takový, jaký je a to i se všemi nedokonalostmi. O tělo a pleť se také musíme přiměřeně starat, protože máme jenom jedno zdraví a to nelze vyměnit jako náhradní díly do auta...


Balení oleje je typické pro Saloos s kapátkem. Stačí pár kapiček nanést na navlhčenou pleť a pak už si jen užívat tu dokonalou vůni. Snadno se vstřebává, takže se nebojte pocitu mastnoty. Spousta lidí díky tomu oleje nemusí, ale jakmile je jednou zkusíte, postupem času úplně přestanete používat pleťové krémy a vůbec vám to nebude připadat divné.
Pleťové oleje patří mezi jedničky od značky Saloos a asi se budu už po několikáté opakovat, ale jsou fakt skvělé. Já už se s nimi i odličuji a jsem ráda, že tuto skvělou značku můžete koupit třeba v drogerii vedle komerční kosmetiky, se kterou se ovšem nedá srovnat. Ruku do ohně mohu dát i za heřmánkový, ten je neméně skvělý ve srovnání se švestkovým olejem.
Na švestkový olej můžete kouknout na stránkách Saloos.cz a koupit ho můžete v řadě e-shopů, jejichž výčet najdete tady.

Zaujal vás švestkový olej? A také máte rádi voňavé oleje nebo máte raději neutrální vůně?

12 komentářů:

  1. Já oleje od Saloos naprosto miluji :) A věřím že i tento olej je dokonalý.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten asi budu muset vyzkoušet, zatím s žádnými oleji nemám zkušenost, ale celkem mě tenhle láká :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to já bych bez olejíčků nemohla fungovat. Jestli začneš tímto, tak je to ta nejlepší volba :-)

      Vymazat
  3. Taky ho mám a je to naprosto božský olejíček. A ta vůůůůně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jeden z nejlepších a nejvoňavějších, každý by ho doma měl mít :-)

      Vymazat
  4. Miluju voňavé krémy na ruce, co se týče olejíčku, asi preferuji ty neutrální :) o švestkovém jsem ještě nikdy neslyšela, ale vypadá moc zajimavě :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě výrazné vůně nevadí ani na obličeji, pokud jde tedy o ty přírodní :-)

      Vymazat
  5. Značku Saloos mám moc ráda.
    Jinak skvělá recenze.

    OdpovědětVymazat
  6. Olejíček vypadá super, taky si plánuji nějaký pořídit :) Používám arganový olej a ten si nemůžu vynachválit, taky chci zkusit i nějaký jiný :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arganový je skvělý, ale já mám ráda ty voňavější :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!