16. září 2019

Vůně Guess

Co se týče parfémů, vedou u mě sladké ovocně-květinové vůně. Pokud i vy rádi saháte po této kategorii, mám pro vás pár tipů na vůně značky Guess. Jsou to univerzální kousky pro každou ženu a navíc nezruinují vaši kapsu. Všechny tři kousky totiž nestojí více než čtyři stovky! Takže zatímco za kabelky a oblečení značky Guess zaplatíte nehorázné peníze, u parfémů to tak vůbec neplatí.
Na jakou příležitost si vůně zvolíte, je jen na vás, ale troufám si říci, že vám budou vonět vždycky a je jedno, jestli je parné léto nebo se budete zrovna teď na podzim chumlat do teplé šály.
A i když jde "jenom" o toaletní vody, jejich intenzita a výdrž mnohdy předčí i drahé parfémované vody.



Novinkou je toaletní voda GUES Guess 1981 Los AngelesJen pro zajímavost, tvářemi dámské a pánské verze tohoto parfému je herečka Amy Jackson a hudebník Andrea Damante. Ani jednoho neznám, ale je možné, že některým z vás budou tato jména povědomá.
Na první pohled mě zaujalo hezké balení s netradičním dřevěným uzávěrem, díky kterému působí luxusním dojmem. Medová sladkost této vůně je dána ambroxanem, vanilkou a čokoládovými pralinkami. Opět je to jemná květinová vůně doplněná sladkými tóny ovoce a za mě je z těchto tří jasným favoritem. Na denní nošení do práce nebo do školy je fajn, na večer by se mohla někomu zdát slabší a nevýrazná.

Složení vůně:
Hlava:
 hruška, červený rybíz, mandarinka
Srdce: pomeranč, jasmín, pivoňka, hořký pomerančový květ
Základ: cedr, vanilka, pižmo, ambroxan, pralinka


Dále bychom pokračovali stálicemi, které už jsou v nabídce již nějaký ten pátek. První z nich je Guess by Marciano. Vůně je typicky květinová, s ovocnými tóny a je doplněna orientálními kořeněnými tóny díky kardamonu.
Tak tato vůně je opravdu hodně zajímavá a neobvyklá. Kardamon dominuje a je doplněn o sladké tóny a připomíná mi voňavý tabák do vodní dýmky. Vůně je to tedy výraznější a když si tak pročítám jednotlivé složky vůně, většinu z nich tam postupně opravdu najdete. Ze začátku je více kořeněná a na konci cítíte sladkou vanilku.
Co se týče výdrže, tím, že je vůně výrazná, tak i mnohem déle vydrží a cítíte ji ze sebe delší dobu, i když jde jen o toaletku.
Díky té orientální vůni se s ní vidím někde na dovolené v arabských zemích a právě v Egyptě na dovolené jsem ji měla. I teď po návratu mi připomíná hezké zážitky a večerní procházky u moře a díky velkému balení si ji budu připomínat ještě hodně dlouho. Za mě je z těchto tří rozhodně největším favoritem, a to hlavně díky své originalitě a odlišnosti od ostatních.

Složení vůně:
Hlava: kardamom, grapefruit, karambola, Curacao
Srdce: jasmín, zimolez, pivoňka
Základ: vanilka, pižmo, dřevité tóny


Toaletní voda GUESS Girl Belle je také ovocně-květinová a měla by připomínat jahody se šampaňským. Tím se také hodně odlišuje od ostatních a je hodně specifická.
Vůně je to hodně sladká, typicky květinová a je na první dobrou poměrně výrazná, přesto ne obtěžující. Volila bych ji hlavně na léto a díky převažující sladkosti se hodí spíše pro mladé dámy.

Složení vůně:
Hlava:
 šampaňské, lesní ovoce
Srdce: fialka, jasmín, pivoňka
Základ: vanilka, pižmo, australské santalové dřevo



Všechny vůně Guess můžete zakoupit na e-shopu Parfemy-elnino.cz. Ceny parfémů Guess nejsou nijak závratně vysoké, přirovnala bych to k cenám vůní, které známe z drogerií. Na těchto parfémech z drogerie jsem jako náctiletá pochopitelně začínala, asi jako každá z nás a i dnes už mám nos vytrénovaný natolik, že poznám, pokud jde o nějakou levnou vůni nebo drahý značkový parfém. Guess jsou sice levnější protože jde "jen" o toaletní vody, ale kvalitou a vůněmi nepůsobí tak lacině, jako drogeriové kousky. Kdybyste si totiž kupovali parfémovanou vodu ve 100 ml balení, asi byste ji za tři stovky těžko hledali. A mnohdy ani parfém nevydrží tak dlouho, jako právě tyto toaletky.
Za mě je favorit jednoznačně Guess by Marciano a pokud hledáte jemné vůně na denní nošení, mrkněte po nich.

Máte také ve své sbírce parfémů nějaké kousky od Guess?

6 komentářů:

  1. Parfémy vypadají hezky, ten první mě zaujal složením. Každopádně nevím proč, ale v parfémech mi většinou dost vadí pižmo, a bohužel ho obsahují všechny tři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad tím jsem se popravdě nikdy nepozastavila a ani nevím, jak samotné pižmo voní nebo ne :-) naštěstí ale jiné složky převažují a vůně mi sedí :-)

      Vymazat
  2. Guess mám rada, mala som od nich Dare a Double Dare :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám pouze tyto tři, ale věřím, že voní také hezky :-)

      Vymazat
  3. Guess má nádherné vůně, zkoušela jsem jich už několik, ale tyhle zatím neznám :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!