1. prosince 2019

Český balzám na ruce Uxitol 10

Troufám si říci, že ruce jsou naší nejpoužívanější částí těla. Ráno začínáme čištěním zubů, líčením, ruce potřebujeme k tomu, abychom se najedli, celý den nám pomáhají při práci, myjeme s nimi nádobí (tedy pokud nemáme zrovna myčku, ale samo se tam to nádobí také nenaskládá). A takto bych mohla pokračovat dlouhatánským seznamem činností, na které ruce během celého dne používáme. Proto také právě ruce dostávají nejvíce zabrat, hlavně jejich pokožka. To se projevuje její suchostí, drsností a mnohdy i popraskanou kůží. 
Pokud se s někým poprvé vidíte, hned po obličeji si všímáme rukou, obzvláště při jejich podávání. Dozvíme se tak, s kým máme tu čest. Pokud je člověk pasivní, stisk ruky se dá přirovnat k tzv. leklé rybě. Naopak pokud vám někdo bude drtit kosti, jde o silnou osobnost. Při stisku si též všímáme stavu pokožky. Pokud jsou ruce drsné, máte pravděpodobně čest s člověkem, kterého ruce živí. Samozřejmě i práce v kanceláři člověka živí, ale z klávesnice vám pokožka pravděpodobně nepopraská. Já trávím většinu dne právě u počítače a ruce mám hodně vysušené, takže mám vždy na stole zásobu krémů na ruce. A několik jich mám i doma, hlavně na nočním stolku.
Na suché ruce jsou nutností hutné a výživné krémy, ovšem aby příliš nemastily a mohla jsem tak hned v práci fungovat nebo třeba sednout za volant. Jedním takovým je Uxitol 10 a ten si v tomto článku představíme.



Balzám na ruce Uxitol10® obsahuje 10% ureu v nejvyšší koncentraci. Ta má za následek hydrataci suché pokožky a v kombinaci s aloe vera, panthenolem a alantoinem napomáhá hojit popraskanou kůži. Kyselina mléčná se postará o rozvolnění vazeb mezi buňkami hrubé kůže a urychluje jejich odloučení. A nesmím zapomenou na mé oblíbené bambucké máslo. Po tom začínám sahat hlavně jak se ochladí a pak celou zimu, a nejen na ruce, ale zejména na citlivou pleť obličeje. 
Ruce můžete přece jenom namazat a schovat do rukavic, ale obličej vykukuje pořád a pleť je tak v mrazech a větru hodně namáhaná.


Co se týče rukou, skvělé je udělat si třeba výživnou noční masku. Stačí nanést silnější vrstvu krému, ruce zabalit do bavlněných rukavic a nechat do rána působit. Vím, že spát v rukavicích není žádné terno, ale uvidíte, že ráno budete mít ruce jako vyměněné. Je to o zvyku a pokud vám nevadí spát v ponožkách, i na toto si zvyknete. Maska se nemusí dávat každý den, ale třeba jednou týdně je to fajn a pokožce to hodně prospěje.

Složení: Aqua, Urea, Cetearyl Alcohol, Lanolin, Glycerin, Decyl Oleate, Glyceryl Stearate, Paraffinum Liquidum, PEG-20 Stearate, Paraffin, Dimethicone, Allantoin, Gluconolactone, Butyrospermum Parkii Butter, Sodium PCA, Panthenol, Citric Acid, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Parfum, Arginine, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol, Lactic Acid.

Tubička krému je malá, 50 ml, takže se vejde do každé kabelky nebo kosmetické taštičky. Konzistence balzámu je poměrně tuhá, musí se trošku vymačkávat silou. Zanechá na rukách takový pomyslný film, ovšem vůbec ne mastný a hned se můžete pustit do jakékoliv práce, vstřebá se totiž ihned. Vůně není nijak přehnaná, je hodně jemná, ale nepřipomíná nic konkrétního. Zkrátka taková ta vůně, která vás nebude nijak obtěžovat. 



Veškeré informace o balzámu na ruce naleznete na stránkách Uxitol.com. Koupit se dá ve většině lékáren a kompletní seznam najdete tady. Omrknout můžete i facebook, kde se jako fanoušci můžete dozvídat užitečné informace o produktech, jako třeba o tomto balzámu Uxitol.

Kromě skvělých vlastností je na balzámu fajn i to, že jde o ryze český výrobek, který je vyvíjen ve spolupráci s lékaři a lékárníky. To je pro mě taková jistota, že opravdu funguje.

Co používáte na suché ruce vy? A jak o pokožku pečujete v těchto mrazech?

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To věřím, tak se po něm mrkni a určitě ti udělá skvělou službu :-)

      Vymazat
  2. Krémů na ruce mám doma hodně, ale je teda fakt, že moje spotřeba je velká :-D Tenhle mě rozhodně zaujal. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej :-) já mažu jak doma, tak v práci, takže krémy jenom lítají :-)

      Vymazat
  3. Tak o něm slyším poprvé, teď v zimě se určitě může hodit. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To každopádně. Venku už pořádně přituhuje a je to na rukou znát, i když ruce poctivě chráním v rukavicích :-)

      Vymazat
  4. už jsem zkoušela a je moc fajn

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám bambucké máslo, ale krém se mi líbí. Značku nepoznám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bambucké máslo je také fajn a v krému je obsaženo :-)

      Vymazat
  6. O tejto značke som ešte nepočula, mne na suché ruky najviac pomáha klasická Indulona :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!