15. prosince 2019

Levandulový bio karité balzám

Levandule patří mezi moje srdcovky a ačkoliv jsem si k ní hledala cestu spoustu let, dnes patří mezi moje nejvyhledávanější. Bydlíme v bytě, takže pěstování u nás doma není prakticky možné, ale naštěstí babička má velkou zahradu a několik rostlinek pěstuje. Já ji pak chodím celé jaro a léto očichávat a také si ji suším na zimu do vázičky. Nejenže hezky byt provoní a je to i hezká dekorace.
Naše česká značka Saloos má ve svém sortimentu hned několik levandulových skvostů a je pouze jeden, který jsem zatím nezkoušela, a to bio karité levandulový balzám.



Bio karité je univerzální balzámek na mazání obličeje i celého těla. Nahradí vám pleťový krém, tělový krém i krém na ruce či nohy. Užijete ho tedy doslova od hlavy až k patě, od jara do zimy. Neobsahuje žádnou vodu, takže v mrazivém počasí nebude na kůži zamrzat a v létě je zase skvělý jako regenerace po opalování. Na to si ale ještě chvíli počkáme...

Textura balzámu je jemná, přestože je základem bambucké máslo v bio kvalitě. V teplých rukou ale začne ihned tát a tím pádem se i dobře roztírá. Na obličej není třeba nanášet velké množství. Stačí jen opravdu trošku, ať nepůsobí mastným dojmem. Pleť si totiž vezme jen množství, co potřebuje a zbytek už by se neměl kam vsáknout.
Jeho použití se ovšem neomezuje jen na pleť, ale dá se s ním namazat celé tělo a maminky ho mohou používat i na svoje děti.
Je to takový malý velký pomocník do každé kapsy třeba na sjezdovku, do kabelky i té nejmenší kosmetické taštičky. Můžete ho použít i místo balzámu na rty nebo na odřený nos od rýmy a rozhodně vás nebude štípat.

Díky levanduli napomáhá uvolňovat napětí namáhané pokožky a potěší i smysly. Dokonalá vůně je jen třešničkou na dortu a pokud patříte mezi milovníky levandule, rozhodně tento univerzální balzámek musíte ve své výbavě mít.


Složení: bio bambucké máslo, rostlinné oleje lisované za studena: bio sezamový, bio slunečnicový, bio jojobový, mandlový, Kandelina, včelí vosk, 100% esenciální olej: levandule.

Na levandulový karité balzámek můžete kouknout na stránkách Saloos.cz. Koupit se dá ve vybraných kamenných drogeriích a téměř ve všech e-shopech.

Máte také rádi vůni levandule v kosmetice? A máte také nějaký malý poklad, na který nedáte dopustit?

12 komentářů:

  1. Ja vôňu levandule v kozmetike priam zbožňujem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Levandulové produkty snad nikdy nezklamou, alespoň ta vůně ne! :D :))

    OdpovědětVymazat
  3. Značku Saloos znám a je podle mého velmi dobrá, má i skvělé masážní olejíčky:-).

    Tento balzámek jsem ještě nezkoušela, ale moc ráda dám na doporučení. :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem i balzámek s granátovým jablkem a tento je o chlup lepší, ale záleží na tom, kdo má rád jaké vůně :-)

      Vymazat
  4. Ja vôňu levandule úplne zbožňujem a to vo všetkom! :D :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  5. Ja levanduľu veľmi nemusím ale tento balzám vyzerá skvelo.

    ŠATY NA VIANOCE

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!