22. ledna 2020

Transparentní pudry: sypký nebo kompaktní - který je lepší?

Ačkoliv mám suchou pleť, bez pudru se neobejdu. Během dne se mi většinou leskne T-zóna, která potřebuje zmatnit a nikdy není na škodu zafixovat a sjednotit make-up. Nejraději sahám po transparentních pudrech, které neovlivňují odstín make-upu a nepodpoří tak nežádoucí efekt masky.

Dekorativní kosmetika Revolution PRO

Pro svůj malý testík jsem si vybrala sypkou a kompaktní variantu transparentního pudru od jedné značky Revolution PRO. Většinou platí pravidlo, co značka, to jiná kvalita, a tak by mohl být výsledek trošku zkreslený. Naštěstí jsem narazila na značku Revolution PRO, která nabízí sypkou i lisovanou variantu téhož pudru, takže se nyní pojďme podívat na všechna pro a proti. Obě varianty jsou skvělé jak na zafixování make-upu, tak na zmatnění pleti po celý den. Za sebe mám nejraději sypké varianty, ale nebudeme předbíhat, který kousek u mě nakonec vyhrál...

Nejdříve bych začala sypkou variantou pudru. Jde o hodně jemně namletý prášek, který se hodí na nanášení štětcem. Dobré je si odsypat trošku pudru do víčka a štětec v něm jednoduše "namočit". Doporučuji štětec lehce oklepnout, jinak ho naberete zbytečně moc a můžete si zadělat na bílý povlak na tváři. Z toho plyne malá nevýhoda, a to prášivost. Při aplikaci štětcem budete mít lehký poprašek na umyvadle i na oblečení, tak na to pozor. Prášek je ale bílý, nešpiní a snadno se sfoukne.
K aplikaci štětcem se mi osvědčil menší štětec Revolution PRO Brush 260, který je fajn třeba i na nanášení bronzeru a tvářenky, protože je přesnější než klasické velké štětce na pudr.
I sypká varianta se dá určitě nanášet labutěnkou, ale to bych nedoporučovala, protože na labutěnce pudru ulpí opravdu hodně a to by stačilo tak na tři přepudrování a vytvoříte si na obličeji nevzhledné fleky...

Transparentní pudry Revolution PRO

Sypkou verzi oceníte hlavně doma. Bytelnější balení se na cestování moc nehodí a také byste s ním museli balit i nějaký ten štětec. Co se týče zmatnění pleti, pudr je pecka. Když se ráno nalíčím v 6 před odchodem do práce, ještě ve 2 odpoledne mám čelo hezky matné a cítím, že je na něm vrstva pudru. Lepší pudr, který by pleť dokázal zmatnit na osmičku v práci, byste asi těžko hledali... 

Transparentní sypký pudr Revolution PRO Loose Finishing Powder můžete zakoupit na e-shopu Notino.cz.

Kompaktní transparentní pudr Pressed Finishing Powder je úplně stejný, jen je zalisovaný. Je tedy praktičtější na cesty nebo přenášení v kabelce, na nanášení nepotřebujete štětec, ale vystačíte si jen s labutěnkou. Kompaktní varianta tedy ušetří více místa a je mobilnější. Plus je i zrcátko v balení, takže ho můžete použít kdykoliv a kdekoliv během dne. Také tolik nepráší, i když na něj použijete štětec. Pudr pleť nevysušuje, nevytváří šupinky a pleť je po něm neskutečně hladká a jemná.

Oba pudry mohu vřele doporučit a i přes zdánlivá negativa, jako je prášivost a menší nepraktičnost, mi více vyhovuje sypká verze. Sice méně vydrží, protože máte vždy tendenci vysypat více množství, než je potřeba. S tím množstvím ale pozor! Pokud nanesete pudru zbytečně moc, mohou se vám zvýraznit linky a vrásky.
Líčím se ale převážně doma, proto mi používání nevadí. Pleť vydrží matná skutečně po celý den, takže na kompaktní verzi v kabelce ani nesahám a budu mít tento pudr pravděpodobně ještě hodně dlouho.

Jaké pudry preferujete vy? Sypké nebo lisované? Transparentní nebo klasické béžové?

16 komentářů:

  1. Mám nejradši lisované transparentní pudry :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě vedou zase ty sypané, ale jsem jedna z mála, lisované jsou oblíbenější :-)

      Vymazat
  2. Ještě nikdy jsem žádný sypaný pudr nezkoušela, takže zatím u mě vedou ty lisované, ale třeba se jednou odhodlám :D :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to o zvyku :-) sypkého pudru automaticky štětcem naneseš na pleť větší vrstvu, takže i víc zmatní a na delší dobu, proto je mám více v oblibě :-)

      Vymazat
  3. Já mám raději lisované pudry a taky používám ty transparentní.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím preferuji tuhý a béžový, k transparentním jsem se zatím nějak nedostala.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji vyzkoušet :-) já zkusila jednou a od té doby nemůžu jinak :-)

      Vymazat
  5. S transparentními pudry zatím nemám žádné zkušenosti, ale věřím, že některé jsou skvělé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou, už jsem jich zkoušela mnoho a zatím mě zklamal jen jeden od Essence. Ale stál pár korun, tak jsem nečekala zázraky :-)

      Vymazat
  6. Já mám sypké transparentní pudry moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  7. S týmto síce skúsenosť nemám, no zvykla som si používať práve transparentné sypké púdre a som veľmi spokojná, nakoľko mojej zmiešanej pleti vyhovujú oveľa viac ako klasické :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, je to určitě i hygieničtější a problematické pleti to prospěje :-)

      Vymazat
  8. Já s barevných pudrů přešla jedině na transparentní a lisované, jsou nejlepší! :) Jednou jsem zkoušela i sypký pudr a přišel mi fajn. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už je používám roky a nepřešla bych zpátky na barevné :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!