24. února 2020

Dokonalá pleť s přírodní kosmetikou Apiarium

Dnes bychom si představily opravdovou chuťovku pro pleť, a to už na první pohled. Miluji retro obaly italské kosmetiky Apiarium. Když ale nakouknete pod víčko, oceníte bio kvalitu certifikovaných produktů, kterou ocení i ta nejcitlivější pleť. Nenajdete v ní žádné silikony, parabeny ani sulfáty.



Ještě než jsem se pustila do samotného zkoušení této kosmetiky, jedno velké wau musím dát samotným obalům. Retro design mě baví a po vypotřebování prázdné obaly rozhodně nevyhodím, ale ozdobím si jimi poličku v koupelně. 
Ale teď už k samotné kosmetice kosmetice. Odličovací mléko s mateří kašičkou obsahuje výtažky z broskví, Malvy a šťávy z aloe vera. Jemně odstraní make-up, včetně řasenky a pleť nechá vláčnou, ale ne mastnou. Sice se zde nabízí, že už není pleť třeba hydratovat krémem, ale pokud máte pleť suchou jako já, není dobré na něj zapomínat. Pleť se hlavně přes noc nejvíce hydratuje a bere si výživu z vaší péče, ta z odličovacího mléka by proto nemusela být dostačující.

Pleťová voda s cedrem a pačulí slouží na dočištění pleti po odlíčení večer nebo jako takový životabudič ráno po probuzení. Asi by se to nemělo, ale já pleťovku občas používám i místo odličovače. Většinou si poradí i s očním make-upem a řasenkou, tak na druhou stranu proč ne. 


Regenerační a čistící pleťová maska 2v1 je složením založena na bílém jílu a oxidu zinečnatém. Pleť je po ní čistá, revitalizovaná a sametově jemná. Stačí jen 10 minut a pak ji stačí umýt teplou vodou. Já doporučenou dobu vždy přetáhnu a nemám problém mít masku na obličeji půl hodinky nebo i hodinu. Myslím si, že u většiny masek, obzvláště přírodních, to není na škodu a možná je to i lepší, že do pleti dostanete ještě více potřebné výživy.
Maska po nanesení pleti mírně pálila a zhruba po čtvrt hodince zaschla. Po sundání jsem neměla pleť začervenalou, takže bych tomu nepřikládala žádnou váhu. Navíc mě pak půl hodinky příjemně zchladila obličej, takže ji pasuji na letní masku a musím si ji do té doby šetřit.
Po umytí je pleť hezky jemná a také se redukovaly černé tečky na nose, takže i v tomto ohledu paráda.

Po masce miluji ten pocit, když si ji z pleti sundám a pak ji natřu pleťovým krémem. Některé masky toto striktně nevyžadují, třeba ty plátýnkové, ale po jílových nebo krémových jsem na krém zvyklá. Mám hodně suchou pleť a hydratovat musím i po masce. A hlavně večer po koupeli mě pleť nepříjemně pne, takže oceňuji hydratační a zklidňující účinek, který dá moji pleť zase do pohody. 

Čistící hydratační pleťový krém je určen na suchou pleť, kterou hydratuje, zároveň vyčistí pleť problematickou a mastnou. Troufám si říct, že je to ideální pro mě, protože patřím sice mezi sušenky, ale pupínky se mi poslední dobou nevyhýbají. Ještě bych chtěla podotknout, určitě není dobré zapomínat na mazání krku. Většinou končíme u brady, ale pokožka krku je mnohem citlivější a vyžaduje také důkladnou péči.
Použít se dá i jako báze pod make-up. Krém má velejemnou konzistenci a vstřebá se lusknutím prstu. Už po několika vteřinách se z pleti ztratí, přesto pleť nestrádá. Pleť vám samozřejmě nic neřekne, protože neumí mluvit, ale pokud mě nezačne pnout nebo pálit a ještě ráno po probuzení je hezky vláčná, může za to dobrý krém. A to tento kousek bezesporu je.
Když tedy ráno hrajete při líčení o čas a nechcete se zabývat, až se krém vpije, vřele ho jako bázi doporučuji a můžete si v posteli o pět minut polenošit déle.


Jak je vidět na obrázku, jak maska, tak i pleťový krém mají podobnou jemnou texturu. Kdybych nevěděla, že jde o masku, asi bych si ji spletla s krémem.


Závěrem mohu říci jen jedno, že značka je skvělá a mohu ji vřele doporučit. Pleť mám hodně citlivou a ne všechno mi sedne. Apiarium je v tomto ohledu moc fajn a líbivé obaly jsou jen třešničkou na dortu.
Kromě pleťové kosmetiky můžete kouknout i po vlasové péči a různých doplňcích, jako třeba kartáče, perličkové sponky a další doplňky. A právě na vlasovku už chystám článek, takže pokračování bude příště.

Pokud vás značka zaujala, mám pro vás 15% slevu na nákup po zadání slevového kódu ALMYCO na stránkách Myfeminity.cz.

Co říkáte na tuto značku? Jaké kousky vás nejvíce zaujaly?

4 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!