9. února 2020

Jasmínový obličejový olej Saloos

Pleťové oleje od Saloos jsou moje oblíbená pleťová péče po odlíčení. Sahám po nich především v zimním období, protože neobsahují vodu a na pleti nezamrzají. Přiznám se, že kosmetiku a především tu pleťovou si také často vybírám podle vůně. Přece jenom ji mám k nosu nejblíže, a tak mi musí prostě vonět. Mezi nejvoňavější pleťový olej, který jsem kdy vyzkoušela, patří bezesporu ten švestkový. Měla jsem třeba i heřmánkový, ale po tom jsem sáhla hlavně díky funkčnosti v době, kdy jsem měla problémy s pletí. Jakmile se toto období překlenulo, mohla jsem si opět vychutnávat vůně, jako třeba u již zmíněného švestkového, levandulového oleje nebo ovocného s granátovým jablíčkem. Dalším voňavým kouskem je jednoznačně jasmínový. O jeho existenci jsem neměla ani ponětí a po zjištění jeho účinků jsem jeho výběru ani v nejmenším nelitovala.




Na jasmínový olej jsem se nechala zlákat především na květinovou vůni a ta nezklamala. Když zavřete oči a přičichnete si, představíte si rozkvetlý jasmínový keř na sklonku jara. Na ten si ovšem musíme ještě chvíli počkat, protože já doufám, že se letos ještě alespoň na pár dní přihlásí zima a sníh. Jsem vyloženě zimní typ a letošní aprílové počasí mě vůbec nebaví.
Jasmínový olej je vhodný pro všechny typy pleti, zejména na rozjasnění a tonizaci suché a zralé pleti. 
Mám hodně citlivou pleť na změny teplot, hlavně v zimě, pokud přijdu z venku do vytápěné místnosti a naopak nebo po koupeli ji mám nepříjemně staženou a občas mě až štípe. Stejně tak jako v létě při klimatizaci. Na toto je olej jako dělaný a okamžitě přináší úlevu. Využijete ho tedy v jakémkoliv ročním období a ta úžasná květinová vůně je jen třešničkou na dortu. 

Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio jojobový, bio brutnákový, bio šípkový, esenciální olej: jasmín, vitamíny A, E, F, lecitin.

Balení pleťového oleje je typické skleněné s kapátkem. Na celý obličej stačí bohatě dvě kapky. Olej je příjemně mastný, snadno se vstřebává, přesto je lepší nanášet na navlhčenou pleť. Nebude působil mastně a pleť si ho natáhne snadněji než na suchý podklad.
Skvěle poslouží i jako podklad pod make-up, pokud ho nanesete jen slaboučký film.


Na obličejový jasmínový olej můžete mrknout na stránkách Saloos.cz nebo zkuste zapátrat na e-shopech. 

Používáte také pleťové oleje? A voní vám jasmín stejně jako mě?

8 komentářů:

  1. Skvelá recenzia! :) Pleťové oleje používam, ale jasmínový som ešte neskúšala :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že se budu opakovat, ale tyhle oleje používám moc ráda. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, jsou skvělé a není vůbec na škodu to připomenout znova :-)

      Vymazat
  3. Já teď používám malinový a je skvělý :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malinový je také fajn, hlavně v letních měsících :-)

      Vymazat
  4. Je na čase, abych už také nějaký podobný olejíček vyzkoušela - snad se k tomu brzy dostanu! :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě s tím neotálej, věřím, že tě dostanou stejně jako mě :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!