19. února 2020

Růžová pleťová kosmetika Biorytmus

O spagyrické kosmetice Biorytmus jste si už u mě na blogu mohli přečíst v článku tady o několik měsíců zpátky. Díky mému poznávání nové značky jsem objevila tuhý citrusovo-vanilkový deodorant, který nemá konkurenci a uspokojí i ty nejnáročnější uživatele. Nakazila jsme na něj i ostatní členy rodiny a i když jsem přírodních deodorantů vyzkoušela opravdu mnoho a byla jsem s nimi spokojená, této vůni se opravdu nedá odolat. Od deodorantů se ale podíváme trošku dál a od svěží vůně přejdeme ke květinové růžové. A musím říci, že i ta mě okouzlila. Biorytmus si zkrátka s vůněmi umí pohrát a je vidět, že do každého produktu dají maximum a výsledek pak stojí skutečně za to.



Aktiv bio balzám růže je koncentrovaný, výživný a regenerační holistický balzám, který pleti dodá potřebné vitaminy a účinné látky. Kromě pleťového krému se dá použít i jako pleťová maska pro hloubkovou výživu. Balení je sice maličké, ale stačí i malá vrstvička pro silnou výživu.
Většinou si kosmetiku do článku nejdříve nafotím, ale tady jsem nemohla jinak a musela balzám nejdříve vyzkoušet a očichat. Ta vůně je výrazná, růžová, prostě dokonalá.
Textura se může zdát tuhá a hutná, ale je velejemná a hezky mastná díky máslům a olejům. Na pleti ihned roztaje, přesto ho nepoužívám na celý obličej, ale hlavně lokálně na malá místečka, kde se mi zrovna tvoří šupinky nebo potřebuji něco "opravit".

Složení: jojobový olej, Nilotica bambucké máslo, mangové máslo, jojobový vosk, arganový olej, šípkový olej, kandelilový vosk, vosk z růže damašské, vitamin E, esenciální olej z růže damašské, součásti esenciálního oleje.



S příjemnou vůní růží můžete pořídit i bio balzám na rty růže. Naše rty obsahují hodně nervových zakončení, proto jsou citlivé na změny teplot. Naopak neobsahují žádné mazové žlázy, takže nejsou přirozeně chráněny. V zimě a naopak v horkých dnech je tak máme mnohem více vysušené a musíme o ně pečovat ve větší míře. Já nedám na balzámy na rty dopustit a alespoň jeden kousek mám u sebe neustále. Kdybych měla nashromáždit všechny ze svých skrýší, asi bych se nedopočítala. A to mluvím jen o těch, o kterých vím. Občas se mi stane, že vytáhnu ze skříně zimní bundu a v kapse najdu hodně zapomenutých pokladů, včetně posmrkaných kapesníků a tyčinek na rty. Máte to také tak?


I z toho důvodu také u balzámu upřednostňuji tyčinkové balení, protože je skladnější a také praktičtější na použití, když jste někde v terénu.  

Složení: bambucké máslo, včelí vosk žlutý, kakaové máslo, jojobový olej, ricinový olej, šípkový olej, kandelilový vosk, výtažek z růže stolisté, malinový olej, vosk z růže damašské, vitamin E, esenciální olej z růže damašské, slída, součásti esenciálních olejů.

Balzámek má "kulovitý" tvar, trošku jiný, než znáte z předchozí recenze této značky. Malinový balzám měl klasický tvar rtěnky, tento je možná praktičtější, protože všechny balzámy se stejně časem vytvarují do tohoto zaobleného tvaru. Barva balzámu je sice hodně tmavá, až rudá, ale rty nijak nezabarví, jen příjemně provoní. Musím říct, že takhle výrazně vonící balzám jsem ještě neměla a to vše díky přírodě, žádná chemie. 

Teď si troufnu říct, že to nejlepší si nechávám na konec. No a tím nejlepším je bio pleťové sérum. Sérum nemá pumpičku ani rozprašovač, ale jde o roll on. Díky tomu příjemně chladí a můžete si s ním dle potřeby osvěžovat oční okolí a vlastně i zbytek tváře.


Vůně je stejně dokonalá po růžích, konkrétně po růži damašské, která voní mnohem příjemněji než růže zahradní. Hezky vás nakopne během dne, proto ho oceníte třeba v práci odpoledne, kdy už nejste tak výkonní a koncentrovaní. Balení je skladné, jako balzám na rty, takže ho můžete mít neustále u sebe. Dá se použít klidně i na make-up, aniž by ovlivnil jeho kvalitu. 

Složení: koloidní zlato, koloidní stříbro, voda, koloidní síra, vitamin C stabilizovaný, rostlinný glycerol, obilný alkohol, hyaluronová kyselina, sodíková sůl, spagyrický výtažek růže stolisté, mléčná kyselina, růže damašská, součásti esenciálního oleje.

Nikdy bych neřekla, že růže může dobít energii a nakopnout více, než svěží citrusové vůně. U této značky se tomu ale vůbec nedivím a vždy mě dokáže mile překvapit a je tak sázkou na jistotu.

Máte rádi v kosmetice vůni růží? A kolik byste doma napočítali balzámů na rty?

2 komentáře:

  1. Vůni růží v kosmetice nemám ráda, ale snesu ji. Nejvíce mě zaujal balzám na rty.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému voní něco jiného. Já ji dřív také nemusela, ale podobně jako k levanduli jsem si k ní našla cestu :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!