30. března 2020

Intimní hygiena Gynella

Intimní hygiena by se neměla podceňovat. Není to podobné, jako když použijete sprchový gel, který vám nevoní a pravděpodobně se nic zlého nestane. Když ale používáte špatné přípravky, spodní prádlo nebo jste třeba jen náchylní k infekcím, můžete si pořádně zavařit.
Dnes už naštěstí existuje spousta produktů na intimní hygienu, ale i na občasné gynekologické potíže, se kterými se občas potýká každá z nás. Ale netýká se to samozřejmě jenom nás žen a měli by o sebe pečovat i naše protějšky. Existují sice přípravky určené speciálně pro ně, ovšem nic nepokazí, pokud sáhnou po těch našich.



Dřív jsme na intimní hygienu používala hlavně mycí gely, ale poslední dobou dávám přednost pěnám, protože jsou mi mnohem příjemnější a je to zase něco jiného.
Gynella má na výběr několik produktů, ze kterých můžete vybírat. Obsahují kyselinu mléčnou a hlavně správné pH, které intimním partiím svědčí. To vám žádný sprchový gel nenabídne, naopak by vám mohl při pravidelném používáním znepříjemnit život. Neříkám, že občas se mi to nestane. Ale docela si to hlídám a párkrát do roka to projde bez následků.
Gel není gel jako takový, jaký známe třeba u sprchového gelu. Je o hodně tekutější, takže při aplikaci je třeba dát pozor a obal nenaklánět moc zhurta, jinak ho vyteče zbytečně moc. Je čirý, příliš nepění a parfemace také není vůbec přehnaná, takže je ve všech ohledech šetrný.
Čirost mě zprvu zarazila, protože když je něco mléčné, mám to spojené s bílou barvou. Je ale možné, že kyselina mléčná je bezbarvá, proto je gel průhledný.
Pěna je skvělá i na holení, takže se obejdete od klasických pěn, které nejsou primárně na citlivé partie určeny a mohou také uškodit. Parfemace je hodně jemná a nedráždí.
Gel i pěnu lze používat denně a klidně i několikrát dle potřeby a vždy se oplachují. Ovšem i zde platí pravidlo všeho s mírou. Jak intimním partiím škodí obyčejné mýdlo, tak i četnost mytí. Bohatě stačí jednou dvakrát denně, jinak se intimní partie zbytečně vysušují.

Občas se také může stát, že tam dole není něco v pořádku a můžete se díky tomu cítit nekomfortně. Já se tomu snažím předcházet dostatečnou hygienou a také mi k tomu hodně pomáhá používání menstruačního kalíšku. Tampony jsem přestala používat už před dvěma roky a nedám na kalíšek dopustit. Je to mnohem hygieničtější a zdravější, jen je třeba si na něj zvyknout. Článek jsme o něm už psala, tak se klidně mrkněte. Najdete tam všechny výhody pohromadě a také to, na co je třeba si dát pozor. Nejde o nevýhody, jako spíše o praktické rady, než s ním začnete.

Pokud už nějaký problém nastane, můžete si naordinovat domácí "léčbu" s produkty řady Silver. Jde o péči, pokud si svůj problém uvědomíte včas, jinak je samozřejmě lepší navštívit svého gynekologa. V době karantény jsou ale preventivní prohlídky většinou zrušeny a k lékaři můžete jen v urgentních případech. Proto se v této době doma vyplatí mít účinné pomocníky pro tzv. domácí léčbu. Jde ale samozřejmě o "lehké" případy. Pokud máte závažnější potíže, osobní návštěvě ordinace se raději nevyhýbejte.


Pro léčbu akutních i opakujících se infekcí, projevujících se svěděním nebo pálením můžete sáhnout po Silver Foam - neoplachovací pěně, která vytvoří ochranný film a chrání tak intimní partie před infekcemi. Pěna je sněhově bílá, hezky hustá a nezanechává na prádle žádné skvrny.
Pro větší účinek při potížích můžete zvolit Silver Caps, lehce rozpustné gelové kapsle, které se zavádí dovnitř snadno i bez aplikátoru. Tabletky jsou měkké a připomínají některé doplňky stravy, ovšem nezkoušejte je polykat!!!


Jejich výhodou je, že působí rychle a nezpůsobují špinění spodního prádla. Pokud ale chcete mít 100% jistotu, můžete použít intimku.
Pro nejlepší efekt je naordinovat si 7 denní "kůru" vždy večer před spaním, pak už jen preventivně jednu tabletku týdně.

Všechny produkty značky Gynella, ale i spoustu cenných rad najdete na stránkách Gynella.com.

Nepodceňujete také intimní hygienu a používáte speciální přípravky k tomu určené?

9 komentářů:

  1. V této oblasti nerada experimentuji, většina mi nesedí a jak jsem kdysi na nic netrpěla, tak po podobných produktech vždy problém, takže dlouho jsem používala jen vodu, protože fakt nic nesedlo. Léta ale už používám Ziaju, ta mi sedí maximálně a fajn je za mě i Sebamed. Tyhle produkty vypadají ale dobře...
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla dřív podobný problém a bála jsem se použít cokoliv jiného, než Lactacyd. Většina mi ale sedí, včetně Gynelly a Ziaji :-) nikdy bych ale už nechtěla třeba Avon.

      Vymazat
  2. Mě zase více vyhovují gely, ale o této značce jsem zatím neslyšela. Vypadá zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to o zvyku. Já občas potřebuji změnu, ať to není takový stereotyp :-)

      Vymazat
  3. Gynellu jsem nikdy nezkoušela, ale teď jsem si strašně oblíbila Ziaju :) Ta mi sedí jak ještě nic. Každopádně řada Silver je zajímavá a praktická.

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle značku jsem nezkoušela, ale již jsem jí někde viděla :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Značku sice nepoznám, ale pěny můžou být příjemné. Já používám intimní gel od Havlíkovy apotéky a jsem s ním velmi spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!