26. března 2020

Jarní novinky od Garnier

S příchodem jara se i do drogerií dostal svěží vánek v podobě několika novinek. Značka Garnier přišla s vlasovými maskami Botanic Therapy HAIR MILK MASK a jedním velice zajímavým kouskem, a to micelární vodou a odličovacím mlékem v jednom.
Oceňuji hlavně masky na vlasy, jelikož teď v době karantény nejenže nemohu ke kadeřnici, navíc jsem musela doma podniknout i barvení. Kdo máte dlouhé vlasy, jistě mi dáte za pravdu, že to není zrovna jednoduché. Objednala jsme si tedy kadeřnickou barvu, rukavice, štěteček i pláštěnku a šlo se na věc. Ovšem brzy jsem narazila, zvládla jsem jenom předek před zrcadlem a vzadu mi musel s barvou pomoct přítel. Vůbec se nebránil a docela mu to i šlo, takže se opět potvrdilo pravidlo, že ve dvou se to lépe táhne.



A micelární vodou bychom začali. Zatím jsem podobný produkt u žádné jiné značky nezaregistrovala, o to více mě novinka zaujala. 
Micelární voda zastane účinky micelární vody a zároveň o pleť jemně pečuje jako odličovací mléko. Micelární vody patří bezesporu mezi nejpoužívanější produkty při odličování, protože si poradí i s velmi odolným make-upem, včetně toho voděodolného, ovšem občas mohou na pleti zanechat nepříjemný lepkavý pocit. To ovšem tato novinka vyřeší v jednom kroku a zanechá ji hydratovanou a vláčnou.
Já se teď do práce skoro nelíčím, tedy co se týče samotného make-upu, bronzeru nebo tvářenky a nepoužívám ani rtěnky. Na čem si dávám pořád záležet, jsou oči, protože ty jediné mi z roušky vykukují. Dvě vrstvy řasenky, výraznější oční stíny, to si žádá kvalitní odličovač a tento si se vším hravě poradí.
Micelární voda s mlékem je určena na suchou a citlivou pleť, protože je zcela bez parfemace, která může pleť někdy podráždit. 
Balení je velké, 400 ml, takže vám doma udělá službu po velmi dlouhou dobu.


U mléčné péče ještě chvíli zůstaneme. Druhou novinkou je péče o vlasy, a sice mléčné masky na vlasy Botanic Therapy HAIR MILK MASK. 
Masky mají lehkou mléčnou krémovou texturu a jsou složením z 98% přírodního původu. Vlasy nejsou po použití nijak zatížené, jen hezky hladké, jemné a rozčesávají se jedna radost. Masku je dobré si dopřávat jednou dvakrát týdně, nechat působit alespoň čtvrt hodinku, aby si z ní vlasy vzaly co nejvíc. Někdy je to čekání otrava, ale třeba při relaxační koupeli si to docela užívám. To vždycky nahodím masku nejen na vlasy, ale i na obličej, takže tím zabijete dvě mouchy jednou ranou.
U těchto masek stačí nechat působit jen pár minutek, podobně jako kondicionér. Já přesto pro intenzivnější výsledek nechávám déle, asi už ze zvyku.

Miluju pocit na vlasech, když se právě vrátím od kadeřnice. Vlasy jsou hezky hladké nejen od nového barvení, ale i od následné péče, které kadeřnice používají. Většinou toho doma nedocílím a při barvení doma už vůbec ne. Proto jsem hned sáhla po mléčné masce Garnier a ejhle, výsledek byl stejný, jako po návštěvě salonu. Vlasy byly hezky hladké, jemné a rozšesávaly se jedna radost.
Obzvláště doporučuji medovou variantu, která vlasy příjemně provoní.



Nejdůležitější složkou masek je organické mandlové mléko, které má své místo hlavně v kuchyni, ale i pro vlasy může být hodně cenné. Mandlové mléko obsahuje řadu vitaminů a pro tělo prospěšných látek a když nám skvěle poslouží zevnitř, oceníme ho i navenek.
Na výběr jsou celkem tři varianty: posilující maska s ricinovým olejem, vyživující a regenerační s medem pro poškozené a roztřepené vlasy a revitalizační se zázvorem na jemné a slabé vlasy. 

Jsem ráda, že i v drogerii se dá v dnešní době najít spoustu produktů s přírodním složením a značka Garnier v tomto ohledu není nijak pozadu. Masky jsou navíc veganské a obaly jsou 100% recyklovatelné, takže i v tomto ohledu dávám palec nahoru.

Jaká z novinek vás nejvíce zaujala?

14 komentářů:

  1. Ty mléčné masky vypadají super, ty mě lákají.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou skvělé! Žádné dlouhé působení a výsledek dokonalý :-)

      Vymazat
  2. Řadu Botanic Therapy používám už delší dobu, jsem s produkty moc spokojená! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou skvělé, určitě je zařadím do své každodenní péče o vlasy :-)

      Vymazat
  3. Mně se hodně líbí micelární voda s odličovacím mlékem. To byl určitě skvělý nápad.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, je to určitě fajn nápad, takové dva v jednom :-)

      Vymazat
  4. Jůů to je super, já mám Garnier ráda a ráda vyzkouším :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsme z masek nadšená a té medové už zůstanu věrná asi napořád :-)

      Vymazat
  5. Já jsem strašně dlouho neuměla používat micelárky a totálně jsem si tím zkazila pleť, naštěstí už jsem se to naučila a teď si život bez nich neumím představit :) Tu obyčejnou od Garnier mám ráda, takže se mi moc líbí i tahle nová :) A řadu Garnier Botanic Therapy miluju, předčí jí u mě jen Ziaja :) Nejvíc mi vyhovuje právě ta s mandlemi a ricinovým olejem, takže až si pro ně příště půjdu, určitě vyzkouším i masku :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já micelárky používám hodně vyjímečně a když už, ještě je vždy pláchnu mycím gelem :-) teď ale make-up nepoužívám vůbec, tak doufám, že se mi pleť zlepší :-)

      Vymazat
  6. Tuhle novinku jsem ještě nezaregistrovala :) ale vypadá dobře.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!