16. března 2020

Kosmetické vychytávky Comodynes na cesty nebo když nestíháte

Vždy když se chystám někam na víkend, přemýšlím, jakou kosmetiku si sebou zabalit. Většinou sebou vozím jenom příruční tašku a mám vždy dilema, aby se mi tam všechno vešlo. Těch pár kousků oblečení nějak zmáčknu, ale s kosmetikou je to horší. Nechci svoji pleť nijak ošidit o kvalitní péči, i když se jedná třeba o pár dní. Ale právě i několik dní stačí k tomu, aby se pleť odměnila pupínky nebo nedokonalostmi, pokud péči zanedbáte. 
Vozit sebou plná balení je pro mě vzhledem k místu nemyslitelné. Jen co se týče odličování, to máte odličovač, pleťovou vodu, tonikum, peeling, krém,... a to ani nemluvím o šamponu, sprchovém gelu, tělovém mléku, zubní hygieně a podobně. Nezdá se to, ale nastřádá se to a někdy i těch miniaturek je obří kosmetická taška naplněná až po okraj.



Značka Comodynes to ale vychytala a vymyslela chytré řešení na cesty nebo pokud nestíháte a přijdete třeba pozdě v noci z kina, ale už jste tak unavení, že se chcete rychle odlíčit, zároveň ale nechcete nic podcenit. Já bych nikdy nešla spát neodlíčení, a to ani v případě, že bych byla, jak se říká, hodně společensky unavená. 

Pro tyto případy existují jednorázové ubrousky na odličování, peeling, ale třeba i se samoopalovacím přípravkem. Takže i když se chystáte někam na celý týden, jednotlivé sáčky vám zaberou jen minimum místa, takže si je můžete doma při balení odpočítat na každý den a nemusíte domů vozit miniaturky, které se vím nepodaří spotřebovat.

Jako první bych zmínila odličovací ubrousky na citlivou pleť. Jsou vyrobeny ze 100% přírodních vláken a napuštěny jsou micelární vodou s přírodními extrakty. Kdo mě sledujete pravidelně, jistě víte, že micelární vody už roky nepoužívám. Myslím ale ty klasické tekuté a každý den. Většinou se mi po nich hodně zhoršuje pleť, ale když občas použiji takto v ubrousku, žádnou neplechu mi s pletí neudělaly, protože neobsahují parabeny ani alkohol, takže proč ne.


Peeling v ubrousku je pro mě naprostá novinka a něco zcela nového. Ani u žádné jiné značky jsem se s ním nesetkala, protože mě ani nenapadlo, že něco podobného existuje. Peeling je skvělý jak na pleť, tak na celé tělo, třeba před aplikací samopalovacího přípravku nebo ubrousků, aby nezanechával fleky a "opálení" tak bylo hezky rovnoměrné a vypadalo zcela přirozeně.
Pokud je používáte na pleť, tak doporučuji moc netlačit na pilu. Ubrousky jsou hrubší a pokud máte hodně citlivou pleť, mohli byste si ji podráždit. Zase to ale není žádná drátěnka a pro cestování nebo klidně i domácí použití jsou abrazivní ubrousky fajn.

Lehce jsem nakousla samoopalování, tak se na ně pojďme také mrknout. Značka Comodynes nabízí řadu samoopalovacích ubrousků na pleť. Pomocí ubrousků dosáhnete jemného bronzu už po několika hodinách, bez flekatění a hlavně nepříjemného zatuchlého západu. Většina samoopalováků z drogerie totiž doslova smrdí a to mi není moc příjemné. Cítím se pak celá na své, jak asi působím na lidi v okolí a výsledný opálený efekt si tak vůbec neužiji.
Ubrousky jsou menší, proto jsou fajn na obličej, na celé tělo doporučuji samoopalovací rukavici. Jednoduše do ní vložíte ruku a přejíždíte po pokožce.


Comodynes nenabízí ale jen ubrousky, ale i pleťové gelové masky. A ne jednorázové, ale v plném balení. Množství 30 ml je sice na masku menší, takže je svým způsobem také cestovní, ale vydrží vám na několik použití.
Když jsem si k maskám přičichla, řekla jsem jen wau, to je dokonalost. Nejsou to tak úplně masky, jako peelingové gely. Řádnou slupovací nebo krémovou masku tedy nečekejte. Já sama je používám na dočištění po odlíčení jako čistící gel a je to opravdu pecka!


Za mě je značka skvělým řešením na cesty, ale i v této nelehké době pandemie. Produkty jsou jednotlivě balené, takže jsou i hygienické. Sice budete mít více prázdných obalů, ovšem udělají vám skvělou službu i doma
Produkty splňují i ty nejnáročnější požadavky v péči o tělo i pleť a já věřím, že si najdou spoustu příznivců, včetně mě.

Všechny tyto kousky a mnohé další od značky Comodynes můžete zakoupit třeba v lékárně Dr. Max. K dostání jsou ubrousky jednotlivě balené nebo po několika kusech, záleží na druhu a také na vašich požadavcích.

Vozíte sebou na cesty jednorázová nebo máte raději plná balení? Máte se značkou nějaké zkušenosti?

6 komentářů:

  1. Peeling v obrúsku ma celkom zaujal, to by som veru skúsila. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je rozhodně zajímavý, nic takového jsem zatím u nás neviděla :-)

      Vymazat
  2. Ty obrousky mě hodně zaujaly, protože s micelární vodou mám dost velké problémy. Nemohu ji používat, protože mám hodně suchou pleť. Děkuji za tip!! 🙂
    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji zase nemohu používat dlouhodobě, protože se mi po ní zhoršuje pleť. Ale takto občas je to fajn a vyhovuje mi :-)

      Vymazat
  3. Ty ubrousky vypadají vážně zajímavě :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!