3. března 2020

Pečující rtěnka Volupté Tint-In-Balm od Yves Saint Laurent

Ne nadarmo se říká, že za úspěchem každé ženy stojí kvalitní rtěnka. A většinou to je rudá rtěnka. Právě rudá dodává ženě sebevědomí a daří se jí, na co sáhne. Vždycky jsem chtěla mít takovou rtěnku u sebe a obdivovala jsem ženy, kterým rudá barva sluší. Mě bohužel výrazné rty nesedí, proto mám jako svoji rudou růžovou a tělové odstíny. Kdybych si vzala rudou rtěnku a vyrazila třeba do práce, cítila bych se nesvá a ještě než bych vstoupila do dveří kanceláře, s největší pravděpodobností bych si ji ze rtů ještě v autě setřela.



Mám ráda rtěnky, které rty hezky zvláční jako balzám na rty a zároveň nejsou tak výrazné, abych je mohla nosit do práce. Přesně taková je pečující rtěnka Volupté Tint-In-Balm od Yves Saint Laurent v odstínu 9 Tempt Me Pink. Spíše než o růžový odstín jde o barvu do korálova a není příliš totožnýá s odstínem na e-shopu. Ale nějak mi to nevadí, protože rtěnka má jemnou pigmentaci a proto mi sedí. Navíc moc hezky voní, není to klasická vosková vůně jako u běžných rtěnek. 
Třešničkou na dortu je roztomilý design se symbolem rtů uprostřed. Díky tomu dodá rtům vláčnost a lesk.


Rtěnka obsahuje řadu hydratačních složek, jako je máslo z makadamiových ořechů, meruňkové máslo nebo jojobový olej, dále ve rtěnce najdete mučenku či koriandr

Je to kousek, který unosíte na běžný den do práce. Pro jemný výsledek stačí dvě vrstvy, pro sytější barvu jich nanášejte víc. Platí zde tedy pravidlo, čím více vrstev nanesete, tím intenzivnější barva bude. Rozhodně ale nečekejte klasickou rtěnku s vysokou pigmentací. Jde spíše o zabarvený balzám na rty. To mi ale maximálně vyhovuje, protože na výrazné barvy mě moc neužije. Líčení proto zvládnete hravě i bez zrcátka a na jakémkoliv místě.

Pokud byste rtěnku vybírali osobně na prodejně, barva na obale vám prozradí, o jaký odstín se jedná. Je totožný s odstínem rtěnky a nebude vás tedy klamat. Na e-shopu to může někdy zkreslovat, proto určitě věnujte pozornost samotnému obalu.


Rtěnka od Yves Saint Laurent je můj první kousek z high end kosmetiky a jejího pořízení určitě nelituji. Na e-shopu Notino.cz najdete spoustu rtěnek, které začínají už někde na třiceti korunách. Pořídit ale můžete i kousky za 1.600,- a ty už musí být vážně ze zlata za tu cenu.

Na neděli nám připadá Mezinárodní den žen, takže pokud byste chtěli, už nyní můžete se slevovým kódem "sleva8" na Notinu využít slevu 8% na nákup dámských produktů. Kouknout můžete na nějakou novou vůni nebo třeba právě rtěnku. Ať už tedy tento svátek slavíte nebo ne, radost je třeba si dělat při každé možné příležitosti a právě svátek všech žen je k tomu ideální. 

Slavíte mezinárodní den žen? A kolik peněz jste ochotni utratit za rtěnku?

8 komentářů:

  1. Svátek neslavím, i když je krásný. Rtěnka se mi líbí, taky mi nesluší červené rty.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rudá sluší asi jen málokomu, já to bohužel také nejsem :-) svátek je oblíbený spíš u generace našich rodičů, ale i v dnešní době ho slaví stále více lidí :-)

      Vymazat
  2. Tak ta vypadá úplně dokonale :) Jednou bych si ráda pořídila i já rudou rtěnku z high end kosmetiky :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus na nějakou mrknout, teď mají docela dobré slevy :-)

      Vymazat
  3. Svátek taky neslavím :) Já jsem se výrazných rtěnek strašně dlouho bála, ale potom jsem na ně vždycky dostala spoustu komplimentů, tak je občas nosím. I rudou :) Ale pořád si přijdu komfortněji s bezbarvými lesky a balzámy na rty, už jen proto, že nemusíš pořád kontrolovat, jestli je nemáš rozmazané, na zubech nebo jestli se nevytrácí :) Nejdražší rtěnku mám právě rudou od NARS,cenu už si ale nepamatuji :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem moc ráda za tvé podrobné recenze! Super článek :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!