19. března 2020

Zpevňující pleťový olej granátové jablko Weleda

Oleje mám obecně moc ráda. Denně se s nimi odličuji a používám je i jako následnou péči. Neobsahují žádné škodlivé látky, citlivou pleť nepodráždí, nevysuší a poradí si i se dvěma vrstvami řasenky takřka jedním tahem. Dalo by se tedy očekávat, že již není třeba dalšího mazání, ale zejména po koupeli mám hodně suchou pleť, takže se bez další hydratace i tak neobejdu. Ráda proto sahám i po pleťových olejích, aby pleť dostala něco výživného a přes noc se zregenerovala.
Weleda nedávno uvedla skvělou novinku - pleťový olej z granátového jablka. Granátová řada mi není ani trošku cizí, mám ji odzkoušenou celou, a tak mi nemohl samozřejmě uniknout ani tento olej.



Olej je bohatý na antioxidanty, vybrané organické oleje a samozřejmě nechybí ani úžasně šťavnatá  sladká ovocná vůně granátového jablka, doplněná o tóny vanilky či pomeranče. Mohu potvrdit, že vůně oleje je příjemně ovocná, svěží a dodá vám energii. 
Při aplikaci doporučuji nanášet na navlhčenou pleť, aby se olej lépe vstřebal a nepůsobil mastně, přece jenom jde o olej. Na celý obličej stačí pouze pár kapek z kapátka. Není to jako u pleťového krému, u kterého když to přeženete s množstvím, po chvilce se vstřebá veškeré množství. U olejů ale platí pravidlo - méně je někdy více a co si zkrátka pleť nevezme, to už se bude vstřebávat jen horko těžko. Přebytečné množství tak stejně po ulehnutí večer utřete do polštáře, což je zase škoda a ještě budete muset častěji prát.
Pleť je po něm hezky vláčná a naducaná a i ráno po probuzení je šťavnatá.

Složení: Prunus Armeniaca Kernel Oil, Persea Gratissima Oil, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Panicum Miliaceum Seed Extract, Fragrance, Limonene, Linalool, Geraniol, Citral, Coumarin.



Olej z granátového jablíčka doplňuje řadu s granátovým jablkem od Weledy a je to takový malý unikát. Weleda zatím podobný olej s kapátkem v nabídce nemá a je to něco zcela nového jak z hlediska samotného produktu, tak i balení. Je sice malé, ale na olej tak akorát. Oleje stačí jen pár kapek, takže vůbec neubývá a zbytečně vám nezestárne.
Weleda sice už jeden olej z granátové řady ve větším balení má, ale to se hodí spíš na mazání celého těla a toto s kapátkem na obličej je mnohem luxusnější.

Olej z granátového jablka můžete zakoupit na stránkách Weleda.cz. Doporučuji ho všemi deseti, stejně tak i ostatní produkty z této řady.

Co říkáte na granátový olej? Vyzkoušeli jste už něco z granátové řady?

8 komentářů:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!