16. června 2020

Novinky od Astridu

Ačkoliv už se začínáme z koronavirové krize pomalu ale jistě vracet do starých kolejí, letošní léto bude přece jenom jiné. Hranice se otevírají a my můžeme odcestovat dokonce i k moři, my ovšem letos dovolenou vynecháme a naplánujeme si nějaké výlety u nás. I když u nás několik desetiletí žiji, nemám Českou republiku ani zdaleka prozkoumanou tak, jak bych chtěla. I v našich končinách se dá najít spousta krásné přírody a míst, které by nám mohli všichni závidět. Zrovna o víkendu jsme byla na levandulové farmě ve Starovičkách a všem toto kouzelné a hlavně voňavé místo doporučuji.



Letos si Astrid připravil hned několik novinek z řady Astrid Sun, až mě mrzí, že na tu dovolenou k moři přece jen nepoletíme. Ale jak jsem říkala, u nás je také hezky a ani v našich končinách by se nemělo zapomínat na kvalitní sluneční ochranu. Sluníčko je všude stejné a ať jsme ve městě nebo někde u vody, může být škodlivé ve stejné míře. Letos je hodně deštivo a pod mrakem, ovšem i ve stínu nebo pod zakaboněným nebem můžete svojí pokožce ublížit, pokud se nebudete dostatečně chránit.

Já už netrpělivě sluníčko vyhlížela na jaře, ale letos si vyšší tepoty daly trošku načas, o to ve větší míře na nás předchozí víkend udeřily. Doplnění energie, dobré nálady a vitaminu D ze sluníčka je to nejlepší, co můžete udělat. Kvalitní ochrana je v tomto případě na místě a zejména, kdo má rád opalování, měla by patřit k povinné výbavě. Sluneční záření proniká hluboko do pokožky a způsobuje předčasné stárnutí, což se může projevovat vráskami, zvýšenou pigmentací nebo nevzhlednými tmavými flíčky, které pak musíme pracně maskovat make-upem. Tyto stavy jsou navíc nevratné a neporadí si s nimi žádné anti-age krémy. 

Co od Astridu používám na každé dovolené, je suchý olej na opalování s OF 20. Letos je nově v praktickém spreji a navíc s úžasnou vůní kokosu, takže si mě získal hned dvakrát. Přináší příjemný chladivý efekt, je voděodolný a zároveň odolný proti písku. Nezanechává jakýkoliv mastný pocit a díky aplikaci pomocí spreje ho nemusíte příliš roztírat rukama, takže nemusíte hned řešit, kde si umýt ruce. Je to tedy asi to nejpraktičtější balení, jaké lze u opalováku chtít. Navíc se s ním opálíte hezky do hněda a barva pak delší dobu vydrží.


Co mě hodně z novinek zaujalo je Detox pleťový krém  s OF 30 a zmatňujícím efektem. To vítám, protože všechny opalovací krémy mají tendenci se na obličeji lesknout a vy pak vypadáte jako disko koule. Na obličeji, krku a dekoltu se stárnutí pokožky projevuje nejvíce, takže je na tyto partie třeba používat vyšší faktor. Já sahám klidně i po padesátce, ale je třeba dávat pozor, aby krém neucpával póry a netvořily se pak nepříjemné pupínky.
Krém používám každé ráno jako podklad pod make-up a je skvělý. Nezanechává na pleti bílý film, pod make-upem se nedrolí, zkrátka ani o něm nebudete vědět, je to taková neviditelná ochrana.

Sportovci jistě uvítají mléko na opalování Sport s OF 30, také v praktickém spreji. Mléko lze aplikovat v jakékoliv poloze i dnem vzhůru. 

Pokud to se sluněním přece jenom přeženete, pokožce uleví chladivý gel po opalování s extraktem z bio alo vera. Pro ještě větší úlevu a vzpruhu je dobré dát gel před použitím do lednice. My tento trik praktikujeme při každé dovolené u moře, ať už jde o gel nebo mléko po opalování. Je to pak mnohem příjemnější a udělá to skvělou službu.


Astrid samozřejmě myslí i na ty nejmenší s nejcitlivější pokožkou, takže si vyberete i přípravky pro prcky s vysokým faktorem OF 50. 

Značka také počítá s těmi, kdo se neradi nebo nemohou opalovat, přesto se nechtějí vzdát bronzově zbarvené pokožky. Při samoopalování v pohodlí domova můžete sáhnout po nové samoopalovací pěně s urychlovačem opálení. Zajistí tak rychlejší opálení s delší výdrží. Před použitím pěny doporučuji udělat peeling, abyste pak nebyli flekatí a určitě používejte rukavici nebo si pak hned nezapomeňte umýt ruce.


Která z novinek vás nejvíce zaujala? A používáte sluneční ochranu jen při dovolené u moře nebo třeba i u nás na procházce?

14 komentářů:

  1. Značku Astrid mám moc ráda. Nejvíce mě zaujal samoopalovací krém, ale i když se ráda opaluju 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pěna, ale je moc příjemná. I v krému by to nemuselo být špatný :-)

      Vymazat
  2. Astrid je pro mě klasika, co se kosmetiky na opalování týče :) Ale až u tebe jsem objevila ten suchý olej s kokosovou vůní, ten si musím pořídit, jelikož zbožňuju kokos a v létě ještě dvojnásobně <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  3. Astrid som nikdy neskúšala, až kým mi minulý týždeň neposlali Aqua Biotic sadu a musím povedať, že som viac než otvorená skúšať od nich ďalšiu kozmetiku. Vďaka za tip! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už toho zkoušela opravdu hodně, ale naopak řadu Aqua Biotic jsem nezkoušela :-)

      Vymazat
  4. Astrid je opravdu skvělá značka. Opalovací krémy jsou nejlepší. :)

    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Nepoužíváme jiné opalováky, ale nenáviděla jsem teda, když mě jako malou natírali padesátkou :D a já pak byla bílá jak stěna. Jo vlastně používáme ještě "domácí opalovák mojí babičky" ale tam je tolik olejíčků a ja nesnáším jak jsem mastná pak :D

    http://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si teda ne vybere s :-) tu bílou vrstvu taky nesnáším, proto jsou transparentní přípravky nejlepší řešení :-)

      Vymazat
  6. Mně by se líbil ten suchý olej a ještě s kokosem <3 Láska! Musím se před dovolenou po něčem podívat.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Krémy na opalování jsem měla od Astridu vždycky nejraději. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, já to tak mám už od mala a jiné jsem prakticky ani neznala :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!