14. prosince 2020

Garnier Fructis Goodbye Damage - péče o poškozené vlasy

Pokud máte poškozené vlasy a hledáte nějakou cenově dostupnou péči, nemusíte chodit vůbec daleko. V drogeriích je k dostání oranžová řada Fructis Goodbye Damage. Je určena na poškozené vlasy tepelnou úpravou, ale třeba i pokud máte dlouhé vlasy a více se vám lámou. To je asi nejčastější problém všech, které si chceme nechat narůst hřívu až po pás a jak jsou vlasy těžší, málokdy se udrží a buď se ulomí nebo vypadnou úplně. Já to tak bohužel mám a když dosáhnu určité délky, musím zavolat své kadeřnici na razantnější zastřižení a tím pádem i odlehčení, aby vlasy tolik netrpěly. Když totiž sedíte v práci u počítače nad klávesnicí a neustále musíte sbírat vlasy, to není nic příjemného.



Řada obsahuje posilující šampon, kondicionér a SOS bezoplachovou kúru s keratinem, která se dá použít jak za mokra, tak i za sucha. Šampon a kondicionér myslím netřeba představovat, ty jsou k dostání v drogeriích již delší dobu. Co je ale letošní novinkou je právě SOS péče 10v1. Využít ji můžete buď jen na konečky nebo na celou délku vlasů, aniž by se nějak slepily nebo umastily. Péče také poskytuje ochranu až do 230°C, takže pokud si často fénujete, žehlíte nebo kulmujete vlasy, vlasy se nebudou poškozovat horkem. No a kde je ve vlasovce obsažen keratin, to je vždycky skvělý bonus navíc. Keratin totiž představuje základní stavební složku vlasů a celkově může za jejich pevnost, pružnost, sílu a kvalitu obecně. Keratin můžeme ztrácet třeba chemickou úpravou, nemocí, stárnutím, vystavováním sluníčku nebo jinými faktory. To se pak projevuje právě suchostí, lámavostí či v horším případě vypadáváním vlasů. Pokud ho ale doplníme, vlasy se zacelí, uhladí a zlepší se jejich struktura. Keratin působí na vlas podobně jako kondicionér a sami jistě víte, že právě po kondicionéru máme ty nejhezčí vlasy. 


A co vlastně znamená v SOS péči Fructis Goodbye Damage 10v1

1. zlepšuje strukturu vlasů uvnitř i navenek,
2. tepelná ochrana do 230 °C,
3. zanechává vlasy lesklé a zdravé,
4. poskytuje potřebnou hydrataci,
5. má regenerační účinky,
6. vlasy posiluje,
7. vlasy se méně lámou,
8. lehký krém, který vlasy nezatěžuje,
9. vlasy jsou hebčí na dotek,
10. vyhlazuje povrch vlasů.

SOS péči oceníme hlavně v této době, kdy byla kadeřnictví dlouhé měsíce zavřená. Teď se sice na pár dní otevřela, ale opět hrozí jejich uzavření. Kdo se tedy nestihl objednat nebo lépe se do těch pár otevřených dní nevešel s návštěvou, musíme opět sáhnout po nějaké kosmetické kůře. 
Já mám naneštěstí ještě od září kadeřnici na mateřské, takže jsme se musela předzásobit kadeřnickými barvami a musím si vystačit sama doma. Jelikož mám dlouhé vlasy a konečky nemívám vůbec roztřepené, tak až tolik netrpím. Už se ale těším, až se zase svěřím do odborných rukou a doufám, že to bude co nejdříve.


Pokud víte třeba o kamarádce, sestře nebo kolegyni z práce, která potřebuje napravit svoje vlasy a rádi byste je potěšili nějakou praktickou drobností, můžete jí věnovat tuto sadu v hezkém dárkovém balení. Sada s šamponem a SOS bezoplachovou péčí je dostupná od poloviny října v drogeriích a vybraných supermarketech v Čechách i u našich sousedů na Slovensku. 

Co říkáte na tuto řadu? A kupujete nebo dostáváte rádi kosmetické sady?

14 komentářů:

  1. Jaký máš názor na výrobky Garnier? Já je dlouho nepoužívala a nejsem si úplně jistá. Mám akorát tu banánovou masku :D. Hrozně ráda zkouším šampóny, a tak jsem si řekla, že možná přišel čas na Garnier. A pak jsem ještě přemýšlela nad L'oreal Elseve. Dokázala bys to porovnat, nebo jsou si podobný?

    PŘES 30 TIPŮ NA NETRADIČNÍ DÁRKY, KTERÉ VÁS MOŽNÁ NENAPADLY 🎁 | VÁNOCE | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě záleží na složení. Jestli neřešíš silikony, tuto a Elseve můžeš zkusit. Za sebe určitě doporučuji Hair Food řady. Měla jsem všechny kromě makadamová a lepší vlasovku jsem nezkoušela, hlavně to složení je pecka :-)

      Vymazat
    2. Heleď, já asi nejsem silikon hejtr :D. Možná to je špatně, ale určitě to není něco, co bych nějak brutálně řešila. Mrknu na tu Food řadu, já z ní mám tu masku. Ale brutálně se mi líbí obaly u šampónů. Vypadá to jak pitíčko :D

      Vymazat
    3. Přesně tak, vypadají pitelně :-) já měla jako první tu aloe řadu a ta mě odrovnala a postupně zkouším další a popravdě už jinou vlasovku ani nezkouším. Je ale dobré vždy používat šampon i kondicionér a občas tu masku, zkrátka celou řadu a na vlasech je to pak hodně znát :-)

      Vymazat
  2. S touhle řadou mám zkušenosti a moc mi vyhovovala! :) Vlasy jsem vždy měla hebké a určitě se k šamponu zase vrátím. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle řadu jsem ještě nezkoušela, takže díky za recenzi. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle řada obletěla instagram a musím říct, že mě dost zaujala. Taky mi vlasy dost padají a lámou se, ale rozhodně si je nenechám stříhat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já aspoň 2x do roka konečky zastřihnout musím, aspoň pro ten lepší pocit :-)

      Vymazat
  5. Jak píše Petra, na IG toho je mraky, ale sama jsem ještě nezkoušela.
    Asi to budu muset napravit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, to jsi vystihla s tím stříháním a padáním vlasů. Mě opět začaly padat, ale u mne je to stresem. Každopádně řada mne zaujala a jako ochrana před teplem se bude hodit. Krásný článek, který zaujme. Pěkný večer. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásná slova :-) no vlasy jsou kapitola sama o sobě...

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!