9. prosince 2020

Péče o problematickou pleť s Klairs

Pupínky a zase ty pupínky. To, co si mi s pletí děje teď po třicítce, to je šílené. Jako náctiletá jsem neměla jediný pupínek a pleť jsme měla hladkou jako dětskou prdelku. Teď není dne, kdy by mi na obličeji něco nevyrašilo. Nejhorší je to vždy před menstruací a než si je stihnu vyléčit, je tu další měsíc a celý tento kolotoč stále znovu. Samozřejmě tomu nepřidá ani nošení roušek, střídání teplot, občas nějaký ten stres, málo trávíme čas venku na čerstvém vzduchu a mnoho dalších faktorů. 
Problematická pleť ale není pouze o pupíncích, ale klidně i o extrémně suché pokožce, dehydrataci a dalším neduhům. Zkrátka problematická pleť je každá, která se nějak vymyká normálu, a to je potřeba řešit.


Ačkoliv jsme ze stavu své pleti docela zoufalá, nerada se pouštím do větších experimentů a snažím se používat kosmetiku bez zbytečné chemie. 
Jak je jistě známo, skvělou péčí o pleť je korejská kosmetika. Korejky mají vždy dokonalou pleť a i v padesáti vypadají jako dvacítky. Já nemám s korejskou kosmetickou moc zkušeností, obzvláště ne té pečující. Vyzkoušela jsme pouze několik plátýnkových masek, ale tam se účinky nedají tak dobře vypozorovat, jako třeba u krémů.

Základem všeho je správné odlíčení a čištění pleti. Čistá pleť je poloviční úspěch, ta druhá půlka je ve výživě a hydrataci. Důležitá je také pravidelnost používání. To máte podobně jako s potravinovými doplňky, když je budete brát jen občas, zázraky nečekejte. 

Ale teď ke konkrétním produktům. Začala bych tonerem, který otevře póry a pleť je tak připravena lépe přijmout účinné látky z pleťových krémů a sér. Toner se samozřejmě nanáší na vyčištěnou a odlíčenou pleť. Já tonika používám hlavně ráno po probuzení, abych z pleti odstranila výpotky a nečistoty, které se na pleti usadily během noci. Pak je pleť hezky čistá a připravená na nanesení make-upu. Večer ho zase dávám na odlíčenou pleť, abych si byla 100% jistá, že pleť je čistá a může tak přijmout účinné látky z pleťového krému.
Záleží na každém, jakou následnou péči zvolí. Já ráda používám pleťové krémy, do kterých si přidávám kapku séra a lokálně na pupínky mažu nějaké zklidňující mastičky či fluidy. Obzvláště pak večer, abych se ráno probudila zahojená. Tedy alespoň takové mám očekávání, ovšem realita je většinou jiná a místo abych pak pupínek jen zamázla korektorem, rozhnípu si ho ještě více. V tomhle jsem zkrátka nepoučitelná a pokud si na postižené místo nenalepím náplast, bude mě to neustále pokoušet. Také máte podobnou úchylku a nedokážete pupínky nechat na pokoji?

Toner je tedy taková menší specialitka a naprosto mě odrovnal. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, což není tak běžné. Také konzistenčně se hodně liší. Nejde o klasickou vodu, ale je trošku hutnější, pravděpodobně díky té kyselině. Díky tomu nevysušuje a na pleti nezanechává žádný lepkavý pocit.
Je zcela bez parfemace a alkoholu a pleť nijak nedráždí. Pro větší hydratace se doporučuje opakovaná aplikace, ale bohatě stačí přetřít jednou. 

Složení: Water, butylene glycol, dimethyl sulfone, betaine, caprylic/capric triglyceride, natto gum, sodium hyaluronate, disodium edta, centella asiatica extract, glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, polyquaternium-51, chlorphenesin, tocopheryl acetate, carbomer, panthenol, arginine, luffa cylindrica fruit/leaf/stem extract, beta-glucan, althaea rosea flower extract, aloe barbadensis leaf extract, hydroxyethylcellulose, portulaca oleracea extract, lysine hcl, proline, sodium ascorbyl phosphate, acetyl methionine, theanine, copper tripeptide-1.


Zklidňující noční krém je netradiční hlavně svojí modrou barvou. Je k němu přibalena praktická plastová špachtlička na nanášení, abyste si rýpáním prstu nezanesli do balení nečistoty, které pak ještě více podporují bujení pupínků. 
Krém není nijak hutný, spíš připomíná denní. Nicméně hydratuje skvěle a je to dokonalost sama.

Složení: Water, Cetyl Ethylhexanoate, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric Triglyceride, Centella Asiatica Extract, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sorbitan Sesquioleate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Portulaca Oleracea Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Ceramide NP, Polysorbate 60, Bees Wax, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Morus Alba Root Extract, Triethanolamine, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Guaiazulene, Acetyl Hexapeptide-8, Lecithin, Acetyl Glutamine, sh-Oligopeptide-1, sh-Oligopeptide-2, sh-Polypeptide-1, sh-Polypeptide-9, sh-Polypeptide-11, Bacillus/Soybean/Folic Acid Ferment Extract, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol


Zklidňující sérum na pleť je možné využít na den před nanesením make-upu, ale i na noc po odlíčení. Zklidní podrážděnou pleť a dodá ji potřebnou hydrataci. Sérum nijak nelepká a dá se použít samostatně nebo v kombinace s krémem. Záleží na každém, co komu vyhovuje. Já to střídám hlavně podle potřeby. 
Lahvička má poměrně velké 80 ml balení, takže vydrží mnohem déle.

Složení: Water, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Natto Gum, Propanediol, Polyquaternium-51, Disodium EDTA, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Carbomer, Arginine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Illicium Verum(Anise) Fruit Extract, Citrus Paradisi(Grapefruit) Fruit Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Panthenol, Luffa Cylindrica Fruit/Leaf/Stem Extract, Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Portulaca Oleracea Extract, Apium Graveolens (Celery) Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Brassica Rapa (Turnip) Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract.


Hydratační pleťový krém je skvělý pomocník na hydrataci pleti v každém ročním období. Přes den pleť chrání před volnými radikály, v noci ji zase regeneruje. Textura krému je hodně jemná, fluidní a vstřebává se prakticky ihned. 
Jak můžete vidět ve složení níže, krém neobsahuje vodu. Je tedy vhodný i jako zimní péče, aniž by na pleti zamrzal. Vstřebá se prakticky ihned, nezanechá žádný mastný film, přesto hydratuje dostatečně.

Složení: Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Glyceryl Stearate, Sodium Hyaluronate, Cetyl Ethylhexanoate, Stearic Acid, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Beta-Glucan, Sorbitan Sesquioleate, Microcrystalline Wax, Betaine, Peg-100 Stearate, Ceramide 3, Polyquaternium-51, Sorbitan Stearate, Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Arginine, Illicium Verum(Anise) Fruit Extract, Citrus Paradisi(Grapefruit) Fruit Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Chlorphenesin, Disodium Adenosine Triphosphate, Algin, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Citric Acid, Portulaca Oleracea Extract, Natto Gum, Centella Asiatica Extract, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Disodium Edta, Apium Graveolens (Celery) Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Brassica Rapa (Turnip) Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract, Lysine Hcl, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil.


Posledním pánem na holení je pleťové hydratační sérum s vitaminem C. Céčko je v korejské kosmetice velmi oblíbené a další důkaz toho, proč ho korejky tolik milují. Pleť nevypadá mdle a unaveně, naopak je svěží a šťavnatá. 
Účinnou látkou je v tomto případě kyselina L-askorbová, která pro mě není velkou neznámou. Užívám ji pravidelně ve formě prášku, ze kterého si míchám nápoj. Chuťově je to hodně výrazné, jako byste pili rozpuštěný celaskon, ale z vlastní zkušenosti skutečně na imunitu a proti bacilům funguje. Podobně funguje i v tomto séru, protože pleť chrání a nadopuje vitaminy. Troufám si tedy říci, že když užívám kyselinu i vnitřně, ještě více tím umocním účinky tohoto séra.
Sérum se aplikuje pomocí praktického kapátka a na celý obličej stačí bohatě tři kapky. Na pleti nelepí, nezanechává žádný film a jako všechny výše zmíněné produkty je bez parfemace

Složení: Water, Propylen Glycol, Ascorbic Acid(5%), Hydroxyethylcellulose, Centella Asiatica Extract, Citrus Junos Fruit Extract, Illicium Verum(Anise) Fruit Extract, Citrus Paradisi(Grapefruit) Fruit Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Polysorbate 60, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Chaenomeles Sinensis Fruit Extract, Orange Oil Brazil, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Disodium EDTA, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Camellia Sinensis Callus Culture Extract, Larix Europaea Wood Extract, Chrysanthellum Indicum Extract, Rheum Palmatum Root Extract, Asarum Sieboldi Root Extract, Quercus Mongolia Leaf Extract, Persicaria Hydropiper Extract, Corydalis Turtschaninovii Root Extract, Coptis Chinensis Root Extract, Magnolia Obovata Bark Extract, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lecithin, Acetyl Glutamine,SH-Olgopeptide-1, SH-Olgopeptide-2, SH-Polypeptide-1, SH-Polypeptide-9, SH-Polypeptide-11, Bacillus/Soybean/Folic Acid Ferment Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol.


Asi vám neuniklo, že většina těchto přípravků je nejen zklidňující, ale i hydratační. I problematická pleť totiž může být dehydratovaná a tvorba pupínků není jen výsadou mastné pleti. 
S touto řadou budete mít pocit, že své pleti dopřejete tu nejlepší péči, kterou potřebuje a zaslouží si. 

Přípravky na problematickou pleť můžete pořídit hezky pohromadě v sadě na e-shopu Kocosbeauty.cz nebo klidně každý zvlášť. Pokud ale trpíte na nějaké kožní problémy, třeba právě akné, je doporučeno používat celé produktové řady, aby pleť dostala maximum, co potřebuje. 

Já jsem z této korejské kosmetiky nadšená a nejvíce oceňuji fakt, že skutečně pomáhá. Už po necelých dvou týdnech jsme měla pleť vyhlazenou jako dětskou prdelku, navíc mi zcela vymizely pupínky. Na sérech mě nadchla ta textura, která nelepila a spolu s krémy vytvořila na pleti příjemný pocit. Také krémy nebyly mastné, ale hydratovaly dostatečně. Pokud tedy čekáte zázraky za krátkou dobu, korejská kosmetika bude tím pravým lékem. Pravda, cena je vyšší, ovšem tato investice se vyplatí a vrátí se vám i s úroky. 

Jak bojujete s problematickou pletí vy?

12 komentářů:

  1. Já moc problematickou pleť nemám, ale produkty vypadají dobře. Líbí se mi hlavně to sérum s vitamínem C.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím. Já také dřív problémy nemívala, ale teď je to hrůza :-(

      Vymazat
  2. Ahoj,
    taky bych čekala, že po třicítce bude pleť už bez pupínků, ale někdy mě dovedou pořádně potrápit. Tuto značku vůbec neznám, ale dost mě zaujala. Ráda bych zkusila celou sérii, tak bych si to mohla pořídit, až trochu spotřebuji nasyslené zásoby...Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz
    PS: zvu tě ke mně na blog, kde právě probíhá soutěž o kosmetický balíček:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi opožděná puberta nebo nevím, co se to o nás pokouší :-)

      Vymazat
  3. Musím uznat, že značka a produkty vypadají lákavě. Sama nemám moc zkušeností s korejskou kosmetikou, asi tak stejně jako ty. Jen pár masek, ale z toho moc nepoznám. Každopádně tenhle článek mě velmi zaujal a bavil, díky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že mě tato značka docela zaujala. :) A hlavně i pro můj tip pleti. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Poslední dobou mám pleť samý pupínek, nejspíš je to i z té roušky, kterou musím mít každý den v práci na sobě 8 hodin. :/ Snad se to během Vánoc zklidní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roušky jsou teď velký problém. Já ji nosím jenom když jdu někam ven a v práci po chodbě, ale i tak pleť dostává hodně zabrat :-(

      Vymazat
  6. Produkty vyzerajú super a značku vôbec nepoznám :O ja teraz hlavne dbám na odličovanie a veľa používam čistiace masky na pleť. A potom lokálne na nedokonalosti mám skvelý produkt od Mario Badescu - Drying lotion, taká vodička s ružovým kaolínom, čo si dávam pred spaním :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za super tip, jsme ráda za každou radu na účinný přípravek :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!