15. března 2021

Péče o pleť s Revolution Skincare

Péče o pleť mi dává poslední dobou zabrat. Je to hlavně díky pandemii a stresu okolo. Začalo to už v loňském roce, kdy jsem prakticky hned po Vánocích nastoupila do karantény a do práce se dostala až v půlce ledna. Sváteční volno jsem si tak nedobrovolně prodloužila o dva týdny a i když jsem byla doma a nemusela jsem nic moc řešit, podvědomí nelze oklamat a toto stresové období se podepsalo hlavně na stavu mé pleti. Nepřidaly tomu ani každoměsíční ženské problémy, při kterých mám na pleti doslova krátery. Zkrátka a dobře, nezbývalo mi nic jiného, než sáhnout po vhodné péči na pleť a pupínků se pomalu ale jistě zbavovat. 


Ačkoliv jsem zastánce přírodní pečující kosmetiky, hodně mě zaujala řada Revolution Skincare. Nejsem si úplně vědoma, zda jde o novinky nebo se prostě jen tyto kousky mému hledáčku vyhýbaly. 
Většinou se mi v péči o problematikou pleť osvědčilo používat celé produktové řady nebo alespoň držet se v rámci jedné značky. Pokud to hodně střídám, udělám si mnohdy na pleti ještě větší paseku. 

Krásná pleť a její dobrý stav není žádným tajemstvím. Je jen potřeba dodržovat pár správných kroků a hlavně ji důkladně čistit a odličovat. 
Jako první krok je nejdůležitější první odlíčení pomocí odličovače nebo micelárky. Ty ovšem není vhodné používat dlouhodobě, protože mohou pleť ještě více dráždit. Je tedy lepší zvolit dvoufázové odličovače nebo jiné pro přípravky pro citlivou a problematickou pleť. Já si hodně oblíbila hydrofilní oleje, které suchou pleť hezky zvláční. Pak je dobré použít tonikum, které z pleti stáhne zbytky make-upu a nečistot. Fajn je pro použití nejen večer, ale hlavně ráno, protože po probuzení na pleti ulpí výpotky a budete se divit, že ani ráno nebudete mít tamponek zcela čistý. Je to důležité, protože když se začnete líčit nebo nanášet krém na nevyčištěnou pleť, pravděpodobně si zaděláváte na zbytečné problémy a pupínků se jen tak nezbavíte.
Jedině čistá pleť je tak schopna se regenerovat a přijímat z krémů nebo sér účinné látky. 

Značka Revolution má hned několik tonik, já zvolila hydratační s kyselinou hyaluronovou. Tonikum není průhledné, ale mléčné. Jelikož obsahuje kyselinu hyaluronovou, čekala jsem, že bude malinko hustší. Mám totiž doma jedno korejské a to je spíš gelové než vodové. Tohle je tekuté jako známe u většiny tonik a kyselina v něm proto asi není v tak velké koncentraci.
Parfemace je výrazná a připomíná mi malinko desinfekci. Je to ale pouze při čichání přímo z lahvičky, na tamponku už je parfemace slabší a není to taková síla.
Tonikum je skvělé a hezky pleť nejen dočistí, ale i osvěží.

Složení: Aqua (Water, Eau), Butylene Glycol, Hamameli Virginiana Water, Poloxamer 184, Propanediol, Colloidal Oatmeal, Benzyl Alcohol, Sodium Cocoamphoacetate, Disodium Cocoamphodiacetate, Urea, Sodium Chloride, Citric Acid, Styrene/Acrylates Copolymer, Sodium Hyaluronate, Dehydroacetic Acid, Disodium EDTA, Glycerin, Phenoxyethanol, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Cocos Nucifera Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Benzoate, Sodium Lauryl Sulfate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Potassium Sorbate.


Dočišťování pleti může být pro někoho zbytečný krok, pro mě nezbytný pro pocit 100% čisté pleti. Nejraději mám mycí gely nebo krémy, které se po jemném promasírování oplachují konjakovou houbičkou. Právě konjaková hubka je jemná a samotné používání působí neskutečně antistresově, vřele ji doporučuji vyzkoušet. 
Na dočištění je skvělý čistící krém s vitaminem C. Ten jsem si pořídila hlavně z toho důvodu, že používám korejské sérum s Vitaminem C a jeho účinky tak mohu umocnit už při čištění pleti. Céčkem v podobě kyseliny askorbové se dopuji i vnitřně kvůli imunitě a musím říct, že na tom něco je. Nedávno jsem strávila v karanténu doma s přítelem, který měl covid a já od něj nic nechytla. 
Ale zpět k čistícímu krému. Používá se klasicky na navlhčenou pleť a po promasírování se opláchne. Jako druhý krok po odlíčení je skvělý a pleť dočistí na 100%. Voní nasládle po pomerančích a pokud to srovnám s tonikem, je to velmi příjemná vůně.
Díky mnoha olejům ve složení je zároveň pečující, vůbec nevysušuje a nestahuje pleť. Ačkoliv ráda zkouším nové produkty i značky, k tomuto krému se určitě budu vracet.

Složení: Aqua (Water, Eau), Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Stearic Acid, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Benzyl Alcohol, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Dulcis Oil, Olus Oil, Stearyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Ascorbyl Phosphate, Parfum (Fragrance), Dehydroacetic Acid, Pentaerythrityl, Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Alcohol, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, CI 19140 (Yellow 5), CI 16035 (Red 40).


Nyní je pleť dokonale čistá a je nejlepší doba použít výživný krém, pleťový olej nebo sérum. Mě zaujalo noční olejové sérum díky popisku, který slibuje zlepšení stavu pleti přes noc, zatímco spíte. 
Hlavními účinnými látkami jsou skvalen, pupalkový a levandulový olej. Vůně je příjemná, nevtíravá, čekala jsem levanduli, ale ta je celkem neznatelná. 
Sérum není nijak mastné, hezky hydratuje a pomocí kapátka máte zcela pod kontrolou dávkování. Ráno po probuzení je pleť hezky odpočatá, jemná a vypadá pěstěně.

Složení: Caprylic/capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Dicaprylyl Carbonate, Rosa Canina Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Vitis Vinifera Seed (Grape) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Squalane, Prunus Persica Kernal Oil, Oenothera Biennis Oil, Linoleic Acid, Lavandula Angustifolia Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Glycine Soja Oil, Tocopherol, Linolenic Acid.


No a na škodu rozhodně není použít jednou dvakrát týdně hutnou masku pro výživu. Maska na pleť s medem a ovesnými vločkami nejenže pleti dodá výživu, ale i projasní, pokud ji máte mdlou a bez energie. 
Pod rouškou mám pleť vysušenější než kdy jindy a tak jsem si masku zvykla dávat v silnější vrstvě. Pleť si z ní pak vezme víc a já se pak mohu těšit z příjemně hebké tvářičky po setření masky. Pak už ji nijak neoplachuji vodou, jen setřu houbičkou a jen nanesu sérum nebo pleťový krém. 

Složení: Aqua (Water, Eau), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Avena Sativa (Oat) Kernel Flour, Isohexadecane, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sodium Polyacrylate, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, 1-Methylhydantoin-2-Imide, Allantoin, Parfum (Fragrance), Mel (Honey, Miel), Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Limonene, Linalool, Citral, Caramel, CI 19140 (Yellow 5).



Všechny produkty řady Revolution Skincare si můžete prohlédnout na stránkách Parfemy-elnino.cz a vybrat si to pravé pro svůj typ pleti. Na těchto produktech se mi líbí, že nejsou zbytečně parfémované (až na tonikum), to bývá u pečující kosmetiky spíše na škodu. Určitě jsem mezi těmito kousky našla své oblíbence a zvláště čistící krém a noční sérum mohu vřele doporučit.

Zkoušeli jste už něco z řady Revolution Skincare?

16 komentářů:

  1. Ještě jsem nic nezkoušela, ale docela mě skincare láká.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Od Revolution skincare som skušala iba ich kopírky od The Ordinary, niacinamid so zinkom a chemický peeling AHA 30% a tie boli vážne fajn a preto by som chcela vyskúšať ešte niečo iné. Moc ma zaujal ten čistiaci gél s céčkom a taktiež maska na tvár. Ďakujem za tipy a určite niečo vyskúšam.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že ti tato značka sedí. Speciálně ten čistící gel mohu doporučit, je povedený :-)

      Vymazat
  3. Ještě jsem tuhle péči nezkoušela, ale taky mě láká. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, já určitě ještě vyzkouším i další kousky :-)

      Vymazat
  4. Musím vyzkoušet.. Super článek ❤

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jsem nic nezkoušela, ale určitě mě láká, ale bude to těžký výběr :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím. Také jsem koukala, co už toho značka má :-)

      Vymazat
  6. Krásná recenze. Moc mě zaujalo to NOČNÍ SÉRUM, možná ho vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pleť taky čistím na několikrát. Začínám dvoufázovým odličovačem, následně květovou vodou, pak micelárkou a nakonec čistícím gelem, pak aplikuji už skincare :)

    OdpovědětVymazat
  8. Od Revolution jsem žádné produkty z pečující kosmetiky zatím nezkoušela, ale láká mě to. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to asi tím, že spousta lidí má tuto značku spojenou spíš s dekorativkou, než s pečující kosmetikou :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!