26. dubna 2021

Korejská pleťová kosmetika It´S SKIN

Korejská kosmetika mi poslední dobou učarovala. Ještě před nedávnem jsem s ní neměla téměř žádnou zkušenost, dnes už ji beru jako něco naprosto samozřejmého. Není sice nejlevnější ve srovnání s pleťovkou z drogerie, ale od té bohužel zázraky čekat nemůžeme. Neříkám, že je tomu tak vždycky. Pokud třeba hledáte jen hydrataci, pravděpodobně vám chození mezi regály bude stačit. Pokud ale hledáte něco víc, budete muset zapátrat online, protože v kamenných prodejnách většinou kvalitní a hlavně korejskou péči nenajdeme a nebo je ve srovnání s e-shopy zbytečně předražená. Korejskou kvalitu za rozumnou cenu nabízí třeba značka It´S SKIN, kterou jsem si vzala na paškál v posledních týdnech.



Když jsem u séra  s kvasnicovým extraktem YE Effector poprvé četla kvasnicový extrakt, trošku jsem se bála, že bude sérum cítit po kvasnicích. Po prvním vyzkoušení mi ale došlo, že není třeba se čeho obávat. Sérum je téměř bez parfemace a staré dobré kvasnice z něj nejsou cítit ani náznakem. Jak samotné kvasnice, tak i toto sérum je nadupané vitamíny řady B. Krom toho je bohaté na aminokyseliny, peptidy, polysacharidy a minerální soli. Někde jsem četla, že pokud tělo nebo pleť dostane více béčka, mohou se tvořit pupínky. Mě za poslední měsíc nevyskákal ani jeden a to dokonce ani v období menstruace. Musím říct, že jak jsem na začátku roku s pletí bojovala, posledních pár měsíců ji mám téměř bezchybnou. Žádný pupínek, flíček, krupička, dokonce když jedu na návštěvu k mamce, musím ji říct, ať si sáhne, jak mám hladkou pleť. Doufám, že moje nadšení vydrží natrvalo.
Primárně je sérum určeno na zralou pleť, protože působí proti známkám stárnutí a ochabování pleti, vypíná ji a celkově ji vyhlazuje a projasňuje. A to mohu potvrdit. Stačí jedna malá kapka večer před spaním a za pár týdny můžete čekat zázraky.
Když jsem koukala na celou nabídku sér této značky, a že jich je, tak většina z nich je určena právě na známky stárnutí. Vzhledem k věku tento fakt vítám, aspoň je z čeho vybírat.

Složení: Water, Butylene Glycol, Glycerin, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Dipropylene Glycol, Ethyl Hexanediol, Triethanolamine, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Polyglutamic Acid, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Ppg-26-Buteth-26, Fragrance, Disodium Edta, Saccharomyces Polypeptides.


Jako druhému kousku se podíváme na zoubek denní emulzi s kyselinou hyaluronovou. Pro mě trošku nezvyklý produkt, protože se navenek jeví jako tonikum, ovšem jde o jemný pleťový fluid. Zmátlo mě především velké 150 ml balení, které je u produktu, která splňuje funkci "pleťového krému" dost nezvyklé. Díky tomu vám ale vydrží opravdu dlouhou dobu.
Emulze je jemná, tekutější, konzistencí bych ho přirovnala k séru, kterým bývají napuštěné plátýnkové masky.
Samozřejmě se dá použít třeba jako závěrečná péče po odlíčení na tamponek, kdy pleť dočistíte a zároveň vám na pleti utkví účinné látky z emulze nebo třeba ráno právě místo pleťového mléka. Je tedy třeba najít si k němu tu svoji cestu a rutinu, kdy vám bude co nejvíce vyhovovat.

S kyselinou hyaluronovou se kamarádím už nějaký ten rok a nedám na ni dopustit. Už jsem vyzkoušela nespočet krému na omlazení a vyhlazení vrásek. Ale až hyluna dokázala potvrdit úbytek jemných linek při pohledu do zrcadla, a to za relativně krátkou dobu. Stačí i 14 dní pravidelného mazání - slovo pravidelné je svaté a nemělo by se porušovat - a budete opravdu viditelně mladší. 
Emulze se vám může hodit hlavně na dovolenou, kdy sebou nemusíte tahat zvlášť krém a zvlášť pleťové mléko, stačí vám jen tato emulze.

Složení: Water, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Dimethicone, Butylene Glycol, Cyclomethicone, Dimethicone/ Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Malpighia Emarginata Fruit Extract, Littlewonderland.nl, PEG-11 Methyl Ether Dimethicone, Portulaca Oleracea Flower/leaf/ stem Extract, Vaccinium Angustifolium Fruit Extract, Carbomer, Triethanol amine, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Fragrance, Ethylhexylglycerin, C12-14 pareth-12, Panthenol, Tocopheryl Acetate, disodium edta. Hibiscus sabdariffa flower extract.


Co by to bylo za korejskou kosmetiku bez masek? I značka It´S SKIN jich má hned několik. Denní emulzi můžete doplnit stejnou maskou s kyselinou hyaluronovou. Je to skvělá jednorázovka, pokud potřebujete rychle a hlavně účinně hydratovat pleť. Doporučuji před maskováním udělat peeling, aby byla pleť ještě hladší a vzala si z masky maximum. Pak bude tak hebká a vláčná, že si na obličej budete muset neustále sahat.

Složení: Aqua, Glycerin, Dipropylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Methylpropanediol, Propanediol, Sorbitan Stearate, Hydroxyethylcellulose, Butylene Glycol, Chlorphenesin, Sorbitan Sesquioleate, 1,2-Hexanediol, Sucrose Cocoate, Arginine, Carbomer, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Schizandra Chinensis Fruit Extract, Coptis Japonica Root Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Disodium EDTA, Parfum, Portulaca Oleracea Extract, Acorus Calamus Root Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Perilla Ocymoides Leaf Extract, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract.

Pro milovnice kokosu tu mám jednu specialitku, a to kokosovou plátýnkovou masku. Plátýnko je hezky nasáklé sérem, drží na obličeji jako přibité a navíc ta vůně kokosu je něco úžasného!
Pokud tedy hledáte okamžitou vzpruhu a ještě si chcete užít vůni kokosu, vřele tuto masku doporučuji.


Na všechny produkty značky It´S SKIN můžete kouknout na stránkách Mywave.cz.

Máte také rádi korejskou péči a co vás od této značky nejvíce zaujalo?

6 komentářů:

  1. O značce slyším prvně a musím říct, že podle tvých slov musí opravdu dělat zázraky na pleti. Já poslední dobou spíše pokukuji po českých přírodních značkách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. České přírodní značky jsou také fajn, sama mezi nimi mám své oblíbence. Poslední měsíce mě ale korejka hodně učarovala :-)

      Vymazat
  2. Tak po té kokosové masce bych sáhla hned! :D :))

    OdpovědětVymazat
  3. Od Its Skin som ešte nič neskúšala, ale už dlho sa na ňu pozerám. Tá denná emulzia vyzerá skvelo a tá maska musela byť skvelá, len kvôli kokosu by som si ju kúpila. Všetko s kokosom je lepšie ako bez neho :DD

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!