9. dubna 2021

Make-up True Match od L’Oréal Paris

Je to až k neuvěření, ale make-up True Match od L’Oréal Paris je na trhu k mání už 15. rokem! Já si moc dobře vzpomínám na své začátky s líčením a tehdy to byla naprostá katastrofa. Jsem ráda, že to nemám zdokumentované, protože bych se musela červenat studem. Co se týče make-upu jako takového, mým prvním byl pěnový ve skleněném obale s plastovým víčkem za pár korun. Značku už si nevzpomenu, protože tehdy jej nabízelo více značek a zkoušela jsem jich postupně víc. Vím jen jediné, že kryl docela dost, dělal nehezkou masku a celkově vypadal nepřirozeně. Tohle všechno já ale dřív vůbec neřešila.
Když se ale tak ohlédnu zpátky, pěnové make-upy byly docela krycí, takže dnes bych je na druhou stranu mohla ocenit jako dobrý korektor na lokální použití. Nejsem si ale jistá, jestli je v drogeriích něco podobného ještě k dostání. Možná by to byla výzva je opět po těch letech vyzkoušet a vypozorovat, jak moc se odstupem času změnily. 



15 let je dlouhá doba, za kterou se mnoho věcí změní a na druhou stranu je skvělé, že si nějaký produkt dokáže udržet svoji přízeň tak dlouhou dobu. Obzvláště u kosmetiky je to hodně těžké, protože na výběr je toho v dnešní době více než dost.
U mě se toho za tu dobu v líčení také hodně změnilo. Už tolik neřeším to, jak vypadám, ale hlavně jak se cítím. U dekorativní kosmetiky jsem hodně ubrala na intenzitě a sázím více na přirozenost. Stačí mi zvýraznit oči řasenkou a hnědými stíny, dát jemný make-up a rty přetáhnout nude rtěnkou. 
Moje požadavky splňuje make-up True Match, který pleť sjednotí a podtrhne přirozenou krásu. Textura je lehounká, dobře se roztírá. Krytí je střední, ne vysoké, ale dostačující. Na větší nedokonalosti je třeba použít korektor. Make-up obsahuje i řadu pečujících látek, jako je kyselina hyaluronová, vitaminy a antioxidanty. Tyto složky obsahují až 80 % celkového složení, zbytek jsou minerální pigmenty. 
Pokud tedy hledáte lehký a přirozený make-up, zkuste tento.




Korektor True Match je praktický díky tužkovému klikacímu balení se štětečkem. Má hodně jemnou tekutější, až olejovou konzistenci. Blenderem se zapracovává skvěle. Jen je třeba dát větší pozor na výběr odstínu. Já mám dva - Ivory Beige a Rose Porcelain a vyhovuje mi ten světlejší do růžova Rose Porcelain. Odstín Ivory Beige je více do oranžova a dělá mi pod očima menší mapy. Je to především tím, že nejsem opálená a proto si jej schovávám na léto, až chytnu trošku bronzovou barvu. 
Korektor je lehoučký, krytí má střední, ale kruhy pod očima i pupínky zamaskuje, pro větší krytí se dá dobře vrstvit.


Hodně se teď také zaměřuji na péči o pleť, takže odličování a následná péče je překvapivě mojí nejoblíbenější denní rutinou. Když je tedy zkrášlující kosmetika zároveň i pečující, je to určitě fajn.

Jaké byly vaše začátky v líčení? A pamatujete si na svůj úplně první make-up?

12 komentářů:

  1. Ráda čtu o tom, že je korektor, co zamaskuje kruhy pod očima. Já s tím totiž furt bojuju a teď zkouším růžový korektor z DM a asi je zatím z toho, co jsem vyzkoušela, nejlepší:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono záleží, jak tmavé kruhy. Já je mám jen slabé, tak mi stačí :-)

      Vymazat
  2. Od Lorealu jsem makeup ještě neměla, ale vypadá suprově. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tento makeup měla a naprostá spokojenost, je fakt skvělý. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že jsem nějaký make-up od Lorealu měla, ale myslím, že to byl jiný... nebo nevím, měl trochu jinou lahvičku mám za to :D
    Líbí se mi ta černá houbička, mám doma růžovou, ale moc ji nepoužívám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se bez houbičky nenalíčím a tento tvar mi sedí nejvíc. Dřív jsem používala štětec a před tím jen prsty, ale to byla katastrofa :-)

      Vymazat
  5. Makeup by se mi líbil. Zaujalo mě hlavně to složení. Jinak na svůj první make-up si nevzpomínám. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si bohužel moc dobře vzpomínám, ono tehdy až tak moc na výběr nebylo, jako třeba teď :-)

      Vymazat
  6. Popravdě po tomto make-upu pokukuji už dlouho a ráda bych ho vyzkoušela. Jen jsem v tomhle velká konzerva a vždy se bojím, že koupím něco co mi nebude vyhovovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ho zkus vyzkoušet v drogerii, mě to většinou pomůže nebo někde sehnat vzoreček :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!