7. dubna 2021

MUSTIKA RATU Bamboo Anti-pollution čistící krém

Odličování obecně není moc oblíbeným a příjemným krokem v péči o pleť. Já ovšem patřím mezi výjimky, protože to neberu jako nutnost, ale jako zábavu. Mám problematickou pleť, takže musím pleti dávat hodně péče a miluji především ten pocit čisté pleti po odlíčení. 
První krok, kterým je odlíčení, to si až tak neužívám. Jde většinou o první stáhnutí nečistot pomocí micelární vody nebo jiného odličovače. Pak přichází na řadu mycí gely, pěny nebo krémy, a to je právě ten krok, který mám ráda. Určitě za to také může smývání konjakovou houbičkou, která je to nejpříjemnější, co jsem kdy zažila. Dříve jsem používala klasické levné kulaté houbičky nebo ty mořské, ale byly trošku drsnější a pleť jsem pak měla začervenalou. Konjak je velejemný materiál a vydrží i několik měsíců. Je to sice dražší záležitost, ale obvykle ji vyhazuji, až když se udělají větší póry a začne se prakticky rozpadat. Ale teď už zpět ke kosmetice, tentokrát bude řeč o čistícím krému na problematickou pleť indonéské značky Mustika Ratu.


Čistící krém s bambusovým uhlím důkladně rozpouští make-up a nečistoty, takže by se dal použít i jako první krok. Hodně z vás to tak má, že třeba micelární mycí gely používá na odlíčení a pak už rovnou nanáší pečující kosmetiku. Já si sice přidělávám práci s dočišťováním, ale je to pro mě nezbytný krok, protože jinak nemám pocit 100% čisté pleti. Jedině tak totiž může přijímat to nejlepší ze séra nebo pleťového krému. 
Takto praktikuji čištění pleti hlavně večer po koupeli. Po ránu si většinou vystačím s hydratačním tonikem, kterým stáhnu veškeré výpotky po noci. 

Krém obsahuje kromě bambusového uhlí na redukci mastnoty extrakt z moringových semen, které jsou výborným antioxidantem. Ráno sice díky tomu můžeme mít pleť více zanesenou, ale je to díky tomu, že přes noc se aktivuje proces čištění a detoxikace pleti, takže ani ráno se nesmí zapomínat na důkladnou očistu. 
Tady zase malinko odbočím trošku za roh. Když už jsem u té detoxikace pleti, stejně tak ráno nikdy nezapomínejte na čištění jazyka, nejenom zubů. Ten se detoxikuje možná i ve větší míře než naše pleť a všechno je třeba spláchnout pryč. Nikdo nechce během dne polykat to špatné!


Složení: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Lauric Acid, Olive Oil PEG-7 Esters, Aminomethyl Propanol, Myristic Acid, Palmitic Acid, Glycerin, Dipropylene Glycol, Capryloyl Glycine, Charcoal Powder, Fragrance, PEG-40 Stearate, Hexylene Glycol, Sodium Palmitoyl Proline, Phenoxyethanol, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Butylene Glycol, Sarcosine, Cinnamomum Zeylanicum (Cinamon) Bark Extract, Moringa Oleifera Seed Extract, Disodium Phosphate, Citric Acid, Nymphaea Alba Flower Extract, CI 77499.

Výše si můžete přečíst složení krému. Co v něm naopak nenajdete jsou parabeny, sulfáty, silikony, alkohol a jiné alergeny, které by mohly potenciálně pleť podráždit. Hodně přípravků na mastnou pleť alkohol obsahují, ale já se bez něj i přesto mile ráda obejdu.
Díky absenci sulfátů krém vůbec nepění. Má tmavě šedou barvu, ale na obličeji zbělá a pokud byste měli nějaké obavy, tak žádným způsobem nešpiní ani pleť, ani umyvadlo. Je také zcela bez parfemace. Jeví se tedy úplně obyčejně, ale v případě pleťové péče je to skvělý čistící krém!

Čistící krém na problematickou pleť můžete zakoupit na stránkách Mywave.cz. Ještě je k dostání olivová varianta na normální až suchou pleť. 

Používáte na dočištění podobné přípravky?

12 komentářů:

  1. Tento mycí krém je opravdu výborný, má dcera i syn v pubertálním věku si jej nemůžou vynachválit. Pomáhá čistit pleť a také vysoušet pupínky. Já osobně dávám přednosti variantě pro suchou pleť Oliva:-)https://www.mywave.cz/produkt/mus-034/ , zdraví Denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :-) sice už dávno nejsem v pubertálním věku, ale pupínky mě občas trápí a během používání krému mi nevyskočil ani jeden :-)

      Vymazat
  2. Toto vyzerá vážne skvelo. Síce o tejto značke počujem prvýkrát, ale moc ma oslovil. Zrovna teraz mám doma Garnier, ale mám moc rada produkty s uhlím, pretože taktiež mi na tvári zostalo mierne akné, ktorého by som sa už rada zabila. Ďakujem za tip ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na pupínky a problematickou pleť je uhlí skvělou složkou :-)

      Vymazat
  3. Vypadá vážně skvěle! Masky na pleť moc ráda používám a ráda zkouším nové. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak po nějaké masce koukni, já si oblíbila tu kokosovou :-)

      Vymazat
  4. Mně se krém strašně líbí designově, ale raději mám čistící gely :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také používám spíše gely, ale je to příjemná změna :-)

      Vymazat
  5. Čistící krémy moc nepoužívám, ale tenhle mě dost zaujal! Značku sice neznám, ale jdu googlovat. :)

    Ela
    Me In Many Ways

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!