20. dubna 2021

Péče o tělo od hlavy až k patě se značkou Semante by Naturalis

Certifikovaná kosmetika je vždy zárukou kvality a důkazem toho, že své pokožce můžeme dopřát jen to nejlepší. Přesně taková je značka Semante by Naturalis. Překvapením pro mnohé z vás může být fakt, že jde o českou značku a nenabízí pouze kosmetiku, ale i různé čaje a superpotraviny. 


Začala bych pěkně od shora, a to péčí o vlasy. Šampon pro namáhané vlasy s názvem "Zlatovláska" má nejen krásný název, ale i roztomilý ilustrovaný obal. A to nejen tento šampon, ale celé portfolio produktů značky Semante by Naturalis. 
Nejsem sice zlatovláska, vlasy mám spíš jako havran, nicméně s tímto šamponem jsem si sedla. Díky mátovým silicím hezky chladí a nesvědí po něm pokožka hlavy. Po některých šamponech z drogerie, ať už z většiny přírodních, se mohu někdy uškrábat. Díky mátě i hodně svěže voní a tak i běžné mytí vás hezky dobije energií.
Šampon má pumpičkové balení, které je jinak u vlasovky nezvyklé, ale zato hodně praktické. Máte tak pod kontrolou dávkování a zbytečně s ním neplýtváte. Na jedno zmáčknutí se šamponu dávkuje málo, takže na moje dlouhé vlasy jsem musela dát zhruba pět dávek.
Jde o přírodní šampon, takže absence silikonů, sulfátů, parabenů a dalších chemických látek je zcela pochopitelná. 
Vlasy jsou po umytí hodně tvrdé, pevné a vrzavé, ale docela mi k němu chybí kondicionér. Ten tato značka nenabízí, takže musím sáhnout po jiné značce. Ráda ale používám vždy produktové kombo, tak třeba do budoucna se na trhu objeví. Samotný šampon jako takový je ale skvělý a ráda si ho pořídím znovu.

Složení: Aqua (voda), Coco-Glucoside (přírodní emulgátor vyrobený z kokosového oleje), Citrus Limon Fruit Extract (extrakt z citronu), Lauryl Glucoside (šetrný tenzid, který nahrazuje škodlivé sulfáty), Cocamidopropyl Betaine (získáván z kokosového oleje + nahrazuje škodlivé sulfáty), Sodium Cocoyl Glutamate (šetrný tenzid, který nahrazuje škodlivé sulfáty), Glycerin (rostlinný glyrecin pro zjemnění pokožky), Aloe Barbadensis Leaf Juice (extrakt z aloe vera), Sodium PCA (přírodní hydratující látka), Argania Spinosa Kernel Oil (arganový olej), Mentha Piperita oil (mátový olej), Glyceryl Oleate (přírodní emulgátor vyrobený z rostlinných složek), Polymnia Sonchifolia Root Juice (extrakt z yaconu), Citric acid (kyselina citronová), Xantan Gum (přírodní emulgátor vyrobený z rostlinných složek), Lactic Acid (kyselina mléčná vyrobená z rostlinných složek), Sodium Levulinate (kyselina levulová vyrobená z rostlinných složek), Potassium Sorbate (nahrazuje škodlivé parabeny), Dipentene (Dipentene - součást přírodních esenciálních olejů).


Odličování pomocí hydrofilních odličovacích olejů mi není vůbec cizí. Odličovací olej s arganem "Sama sebou" je příjemnou záležitostí na odličování citlivých očí a odolného make-upu. Odličovač na bázi oleje totiž většinou stáhne bez dření i to, s čím si běžné micelárky neporadí. Nemá problém s mými dvěma vrstvami řasenky. Je to rychlé a hlavně účinné.  
Na odličování používám vždy látkové tamponky, protože jsou pevné. Pokud totiž málo navlhčíte vodou nebo květinovkou běžný tampon z buničiny, o řasenku se vám bude zbytečně dřít a trhat, což není zrovna příjemné, když pak z očí musíte vytahovat vlákna z buničiny. Slovo hydro tedy v názvu není jen tak a určitě je třeba před odličováním tamponek navlhčit.
Olej je téměř neparfémovaný, na citlivé oči tedy ideální.

Složení: Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej), Macadamia Integrifolia Seed Oil (makadamiový olej), C13-15 Alkane (hemisqualane), Persea Gratissima Oil (avokádový olej), Ricinus Communis Seed Oil (ricinový olej), Prunus Armeniaca Kernel Oil (meruňkový olej), Glyceryl Citrate/Lactate/Oleate/Linoleate (přírodně získané látky), Argania Spinosa Kernel Oil (arganový olej), Polyglyceryl-3 Caprate (látka přírodního původu), Polyglyceryl-4 Cocoate (látka přírodního původu), Glyceryl Caprylate (látka přírodního původu), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Tocopherol (vitamin E), Cymbopogon Flexuosus Herb Oil (olej z citrónové trávy), Citral (Citral - součást přírodního esenciálního oleje), Geraniol (Geraniol - součást přírodního esenciálního oleje), Limonene (Limonene - součást přírodního esenciálního oleje).


Po odlíčení u mě přichází na řadu dostatečná hydratace pleti. Pleťový krém s růží "Šípková Růženka" se o suchou pleť postará znamenitě. Jde vlastně o bambucké máslo plné olejíčků. Ve složení nenajdete vodu, má hodně hutnou "rýpací" konzistenci a není třeba to s množstvím nijak přehánět. Stačí jedno malé rýpnutí prstem na celý obličej. Občas si trošku nanesu i do dlaní místo krému na ruce. Není jasně definováno, zda jde o denní nebo noční krém, záleží na vás, jak jej využijete. Hutné krémy jsou většinou určeny na noc, ovšem já to mám spíš naopak. Na noc používám lehčí péči a tento krém je skvělý na den, kdy na pleti vytvoří jakýsi ochranný štít a pleť je hydratovaná po celý den. Je ideální péčí pod respirátor.
Voní hodně jemně po růžích a na rozdíl od tělovky, tak u krémů na obličej je nevýrazná vůně spíše plus. 

Složení: Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Tocopherol (vitamin E), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Rosa Damascena Flower Oil (olej z damašské růže), Citronellol (Citronellol - součást přírodního esenciálního oleje), Geraniol (Geraniol - součást přírodního esenciálního oleje), Eugenol (Eugenol - součást přírodního esenciálního oleje).


Posledním pánem na holení je sprchový gel na tělo i vlasy "Dva v jednom". Stejně jako šampon, tak i sprchový gel výrazně a přírodně voní, jen ne po mátě, ale po svěžích a kyselých citronech, přesto s lehkými sladkými tóny. Je to moc příjemná a návyková vůně a chválím i pumpičkové balení, které není u sprcháče úplně běžné. Oceňuji ho hlavně z toho důvodu, že sprchový gel je hodně tekutý, spíše jako tekuté mýdlo než gel. Proto ho pumpička dobře dávkuje a nevylejete si do dlaní zbytečně velké množství. 
Už z názvu je patrné, že se dá použít i na vlasy. Je stejně skvělý jako šampon Zlatovláska a je to asi jediný sprcháč 2v1, který jsem se nebála použít i na vlasy. A klidně i na obličej místo mycího gelu! Je to přesně ten produkt, který můžete přibalit na dovolenou a ušetří vám spoustu místa v zavazadle. Umyjete si s ním tělo, vlasy, dočistíte obličej a troufám si říci, že jím nahradíte i intimní gel. Sice je hodně voňavý, přesto jsem to zkusila a nijak nedráždil.

Složení: Aqua (voda), Coco-Glucoside (přírodní emulgátor vyrobený z kokosového oleje), Citrus Limon Fruit Extract (extrakt z citronu), Lauryl Glucoside (šetrný tenzid, který nahrazuje škodlivé sulfáty), Cocamidopropyl Betaine (získáván z kokosového oleje + nahrazuje škodlivé sulfáty), Sodium Cocoyl Glutamate (šetrný tenzid, který nahrazuje škodlivé sulfáty), Glycerin (rostlinný glyrecin pro zjemnění pokožky), Aloe Barbadensis Leaf Juice (extrakt z aloe vera), Sodium PCA (přírodní hydratující látka), Argania Spinosa Kernel Oil (arganový olej), Cymbopogon Flexuosus Herb Oil (olej z citronové trávy), Citrus Limon Peel Oil (citronový olej), Glyceryl Oleate (přírodní emulgátor vyrobený z rostlinných složek), Polymnia Sonchifolia Root Juice (extrakt z yaconu), Citric acid (kyselina citronová), Xantan Gum (přírodní emulgátor vyrobený z rostlinných složek), Lactic Acid (kyselina mléčná vyrobená z rostlinných složek), Sodium Levulinate (kyselina levulová vyrobená z rostlinných složek), Potassium Sorbate (nahrazuje škodlivé parabeny), Limonene (Limonene - součást přírodních esenciálních olejů), Citral (Citral - součást přírodních esenciálních olejů).


Musím říct, že tato kosmetika mě v milém překvapila a baví mě nejen hezké obaly, ale hlavně poklady, které se v nich ukrývají. Rozhodně stojí za zkoušku a pokud hledáte kvalitní přírodní kosmetiku, tuto mohu doporučit všemi deseti.

Zaujala vás tato kosmetika?

12 komentářů:

  1. Docela mě tato kosmetika díky tvému popisu zaujala. Hlavní je, že i ty doporučuješ a musím s tebou souhlasit, že obaly mají moc hezký. Jsem asi divná, ale někdy si vybírám i díky tomu produkty. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že i obaly někdy dělají hodně a já se také občas rozhoduji kvůli tomu, jak produkty vypadají :-)

      Vymazat
  2. Túto kozmetiku, alebo teda značku vidím asi prvýkrát.Súhlasím, ten obal je vážne pekný. Najviac ma zaujal práve šampón pre zlatovlásky, možno aj trochu svojím názvom, ale je škoda, že k nemu nie je kondicionér, to je pravda

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu krásné obaly. Líbí se mi, že u tebe najdu skoro vždy něco neznámého. O téhle značce jsem neměla ani tušení.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Má úžasné obaly, úplně jsem se zamilovala! A abych řekla pravdu, tak o značce slyším prvně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji také vůbec neznala a vůbec se nedivím, že ti ty obaly uchvátily :-)

      Vymazat
  5. Kosmetika vypadá dle tvého popisu dobře, obaly jsou nádherné, klidně bych od nich něco vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  6. Šampon vypadá opravdu dobře, chtěla bych vyzkoušet něco nového na vlasy a tohle je skvělá inspirace. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!