12. dubna 2021

Tělová péče Planeta Organica

Není to tak dlouho, co jsem se doma zásobila voňavými sprchovými gely Planeta Organica s netradičními kombinacemi ingrediencí. Jelikož máme docela velkou spotřebu, protože pumpičky se sprchovými gely máme i jako tekuté mýdlo v kuchyni, na vaně a na umyvadle, byl nejvyšší čas poohlédnout se po dalších. A při svém brouzdání po nových úlovcích jsem objevila ještě něco delikátnějšího. Jsou to barevné sprchové gely se semínky. Značka Planeta Organica se tak stala mojí stálicí a značkou, ke které se vždy budu ráda vracet.

Tělová péče Planeta Organica


Sprchové gely jsem si vzala rovnou všechny tři, které jsou v nabídce. Prvním z nich je povzbuzující sprchový gel Organic Passion Fruit & Basil Seeds, následuje tonizující sprchový gel Organic Guarana & Basil Seeds a relaxační sprchový gel Organic Cucumber & Basil Seeds.
První dva zmíněné voní po ovoci a jsou si docela podobné. Naopak naprosto odlišný je ten s okurkou a jako okurka také přesně voní. Jako čerstvě nastrouhaná salátovka!

Všechny tři sprchové gely obsahují více než 98% složek přírodního původu, a to je chvályhodné nejen k naší pokožce, ale i k prostředí, ve kterém žijeme. 
Přiznám se, že hlavním lákadlem pro mě byly krásné obaly, barva sprchového gelu a v neposlední řadě zrníčka bazalky. Hodně mi připomínají chia semínka, o těch z bazalky jsme neměla do této doby ani ponětí. Myslela jsem, že budou hrubá, ale jsou jemná a při mytí je vůbec neucítíte. Není to tedy jako byste používali hrubý peeling, ale jde spíše o ten zajímavý efekt, než že by byly nějak funkční. 
Jediný nedostatek vidím v tom, že gely jsou hodně husté a musí se z balení vymačkávat silou. Jinak jsou ale perfektní a nedají se srovnat s těmi běžnými. U jiných značek jsem se s ničím podobným nesetkala, takže nemají konkurenci.

Sprchové gely se semínky Planeta Organica

A aby byla naše pokožka ještě krásnější, je dobré dopřát si alespoň jednou týdně celotělový peeling. Já si ho dopřávám pravidelně na obličej a na tělo zapomínám. Proto jsem neodolala tomuto skvostnému sprchovému peelingu Organic Mango & Chia Seeds.
Peeling odstraní odumřelé buňky a postará se o jemnost pokožky. Zrníčka nejsou tak hrubá, takže se dá použít nejen na tělo, ale v pohodě i na obličej.
Tento produkt je veganský a je z 97% složení přírodního původu.

Tělový peeling mango a chia semínka

Když jsem otevřela kelímek s peelingem, doslova jsem zůstala zírat s otevřenou pusou. Vůbec to nevypadá jako něco kosmetického, ale spíš jako něco moc dobrého k jídlu. Je to také jedna z mála přírodní kosmetiky, kterou jsem musela ochutnat. Opravdu jsem si lehce lízla, protože jsem nevěřila tomu, že není k jídlu.
Gelový peeling jako takový obsahuje chia semínka, ale ta zhruba centimetrová vrstva, co je přilepená k víčku vypadá jako nějaká ovocná pěna a úplně to láká k ochutnání. Obě vrstvy se asi oddělily vlivem dopravy a před použitím by se měly promíchat. Vždy si tedy kousek odrýpnu, namočím do peelingu a pak už jen obrušuji pokožku. Díky té bílé vrstvě vůbec nevysušuje a je úžasně jemňoučký.
Peeling je naprostá bomba a zatím nejlepší svého druhu, co jsem kdy vyzkoušela. Určitě to tedy není poslední kousek od této značky. Ta se sice u nás na trhu objevila celkem nedávno, ovšem už jsem stihla vyzkoušet mnohé a nutí mě zkoušet pořád nové a nové kousky. 

Detail peelingu

Planeta Organica je odnož poměrně známé značky Natura Siberica, jelikož se všude pod touto značkou prodává. Na obalech se mi to nikde nepodařilo vyčíst, ale nezbývá mi, než tomu věřit. Nicméně ty obaly jsou opravdu roztomilé a ozdobí každou koupelnu. Všechno to vypadá hodně jedle a obzvláště sprcháče jsou jako nějaká zdravá pitíčka ze superporavin. 

Všechny produkty značky Planeta Organica můžete omrknout na stránkách Notino.cz. Na výběr je spousta voňavých variant a já mám jako další v pořadí políčeno na tělový peeling s makadamovým ořechem, ten musí být také božský.

Co říkáte na ty krásné obaly? A zkoušeli jste něco od této značky?

12 komentářů:

  1. Vypadá to perfektně, hlavně ty obaly jsou okouzlující :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplne si to vystihla, že tie sprchové gély vyzerajú ako niečo na pitie. Túto značku vidím prvýkrát a vyzerá to veľmi super, hlavne inak a zaujímavo.
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  3. Hned, jak jsem článek otevřela, přemýšlela jsem, jestli to nemůže být k jídlu. Produkty vypadají fakt skvěle, vůbec je neznám. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jedlé nejsou, ale i kosmetika může někdy klamat a mile překvapit :-)

      Vymazat
  4. Tak ty sprchové gely musí být super, žádné takové jsem ještě nikdy neviděla a moc mě zaujaly. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Produkty neznám, ale jsou dokonalé vzhledem. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!