17. května 2021

Bio esenciální oleje Saloos

Přiznám se, že jsem nikdy nevlastnila aromalampu nebo nosič vůně a ani do budoucna jejich pořízení neplánuji. Už jsme párkrát měla v online košíku, ale nákup jsem nikdy nedokončila. Spíš si vždy v obýváku zapálím voňavou svíčku, která je mi milejší. Na co ale nedám dopustit, je položit se do vany plné vody a s pár kapkami voňavého oleje. Aromaterapii tedy uznávám hlavně při relaxu ve vaně, protože to je jediná činnost, na kterou se po příchodu z práce těším a nenechám si ji nikým a ničím vzít. 


Značka Saloos nabízí spoustu vonných olejíčků nejen do lamp, ale i přímo do vody. A právě po těch jsem cíleně šla a vybírala jsem hlavně podle vůně, které mám osobně nejraději.
Neodolala jsem tedy mé nejoblíbenější levanduli a přihodila jsem i svěží eukalypt, po které poslední dobou také ráda sahám. 
Levandule příjemně uklidňuje a snižuje krevní tlak, pomáhá proti bolestem hlavy, při dýchacích obtížích a má výrazné hojivé účinky.
Eukalypt má podobné účinky na dýchací obtíže, při migrénách, čistí vzduch, naopak na mě ale působí povzbudivě a jako nakopávač energie.

Složení bio oleje levandule: Bio Lavandula Angustifolia Oil (Bio esenciální olej z levandule lékařské), Linalool, Limonene, Geraniol.

Složení bio oleje eukalypt: Bio Eucalyptus Globulus Oil (Bio esenciální olej z eukalyptu globulu), Limonene.

Použití olejů je velmi jednoduché. Stačí nakapat pár kapek z lahvičky přímo pod tekoucí vodu a ta už si se vším poradí. Vůně se rozplyne po celé koupelně a relax může začít.


Olejíčky si oblíbil i můj přítel, který různé soli, oleje a další přísady do vody moc nemusí. Lépe řečeno je nesnáší. Když napouštím vanu, nikdy se to neobejde bez řečí typu: "Co zas do tý vody sypeš, jsem z toho akorát mastnej a nemůžu se toho pak zbavit". Tyto esence jsem kapala přímo před ním a nejenže nic neříkal na výraznou vůni, dokonce nepadlo jediné negativní slovo ani po koupeli. Žádná mastnota se tedy nekonala, takže oleje obstály i u toho největšího kritika.

Nedokáži určit, který olej mi voní víc, protože oba jsou skvělé a záleží na tom, co zrovna v daný večer potřebuji. Buď uklidnit po náročném dni nebo naopak dodat šťávu a celkově se nabít energií.
Vím, že koupele zrovna nejsou jarní a letní záležitostí. To většinou prolétneme osvěžující sprchou, než si napustíme horkou vanu. Já jsme ale vanová celoročně a letošní jarní chladné a deštivé počasí k relaxu ve vaně přímo vybízí.

Na kompletní nabídku olejů se můžete kouknout na stránkách Saloos. Krom těchto dvou pokukuji ještě po mátě a na léto plánuji něco svěžího s citrusy, pravděpodobně volba padne na mandarinku, citron nebo pomeranč. 

Jakými vůněmi se nejraději obklopujete?

8 komentářů:

  1. Olejíčky od Saloosu mám také, ale ještě ve starém balení a hlavně teď je používám :) Levanduli jsem už dopoužila a voní úchvatně. Jinak od té doby, co se Saloosem již nespolupracuji, kupuji olejíčky u nás v Bio produktu :)

    Somethinghibgbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos je dostupný všude a to je fajn. Jinak souhlasím, levandule je božská :-)

      Vymazat
  2. Od Saloosu bych ráda něco vyzkoušela, valí se na mě chvála na tuto značku ze všech stran. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vřele doporučuji co nejdříve něco vyzkoušet :-)

      Vymazat
  3. Já miluju aromalampy, nejvíc mi voní zmíněný eukalyptus, máta a různé květinové vůně. Nedám dopustit ale taky na nějaké citrusy, třeba pomeranč se skořicí je skvělé vánoční kombo:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoční vůně také můžu. Určitě by se daly esence i skvěle míchat :-)

      Vymazat
  4. Já dávám přednost využití do aromalamp, ale momentálně jeden starý esenciální olej od Renovality, který už se neprodává, si dávám přímo do vany. Je to opravdu boží relax :) A vanová jsem taky celoročně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi můj člověk. Já bych bez vany nemohla žít :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!