26. května 2021

Nové duo na líčení očí Catrice/Essence

V polovině dubna se na trhu objevila spousta novinek dekorativní kosmetiky Catrice a Essence. Je to kosmetika, kterou jsem vždycky v drogeriích spíše přehlížela. Poslední dobou se ale obě značky hodně vyšvihly, co se kvality týče a i já si našla své nové oblíbence. Ceny zůstaly naštěstí stále při zemi, což je skvělé. Kvalita za rozumnou cenu je pro mě přesvědčivá a pojďme se teď podívat na zoubek dvěma kouskům na líčení očí.



Co mě překvapilo a odrovnalo, tak je to řasenka Lift Up Volume & Lift od Catrice. Má docela široký silikonový kartáček s velmi krátkými štětinkami. Mám zkušenosti, že čím širší kartáček, tím udělá větší objem a řasy prodlouží.
Super je i cena, řasenka mě stála 120,- Kč, což je za tak skvělou řasenku hodně nízká cena. Strčí tak do kapsy mnohem dražší značky z drogerie. A aby toho překvapení nebylo málo, řasenka je veganská a dá se pořídit i ve voděodolné verzi.



Z řasenky jsem nadšená, co mě ale zklamalo, je paletka na líčení očí Out in the Wild od Essence můžete pořídit na e-shopu Kupkosmetiku.cz. Obsahuje celkem 12 stínů, třpytivých i matných a převažují zemité nude odstíny od béžové až po romantickou růžovou.
Cenově vyjde na 170,- Kč, což je sympatická cena.
Tady ale s chválou bohužel končíme. Když jsem se chtěla s paletkou poprvé nalíčit, hned po dotyku se štětcem hodně prášila. Nejsvětlejší bílý stín, který jsem chtěla použít jako podklad se dokonce drolil. Nejinak na tom byly i hnědé třpytivé odstíny. Překvapivě na tom byly stíny, které obsahují nejvíce shimeru. Ty rádi opadávají, v tomto případě obstály dobře. 
Matné stíny nepoužívám vůbec, ale když už mě paletka zklamala, rozhodla jsem se výjimečně i pro ně. No a také žádná sláva. Celkově se stíny hůře blendí do ztracena a odpoledne jsem stíny měla malinko slité do vrásek, i když jsem použila podkladovou bázi. 
Paletka je tedy na první pohled krásná, až škoda ji použít, ale mě bohužel radost neudělala.



Zkoušeli jste něco z jarních novinek Essence a Catrice?

8 komentářů:

  1. Řasenka vypadá sakra dobře, podívám se po ní! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Od Essence jsem už dlouho nic nekupovala, v UK toho od této značky moc nemáme, ale řasenka i paletka vypadají moc hezky! Stíny jsou podle mého vkusu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stíny mají nádherné barvičky a mrzelo mě že kvalita není taková, jakou jsem čekala :-)

      Vymazat
  3. Řasenka mě teda hodně zaujala. Škoda té paletky protože vypadá hezky a taky odstíny jsou dělané pro mě. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, je hezká, ale četla jsem i velmi pozitivní recenze, tak je možná chyba jenom u mě :-)

      Vymazat
  4. Na řasenku jsem slyšela už hodně chvály. Měla jsem od Catrice jen jednu, ale špatná vyloženě nebyla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď tuto viděla v zeleném obalu a vypadá teda mnohem lépe, než tato :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!