13. května 2021

Vůně Hermès Twilly d’Hermès Eau Poivrée

Jaro a léto mám vždy spojené s nákupem nových kousků do šatníku, ale i nové vůně. Oblečení si musím obvykle vyzkoušet a letos to bylo kvůli lockdownu složitější. Naštěstí mám skříně vybavené a tak mi ani uzavření obchodů tolik nevadilo. Přes internet jsem si akorát musela objednat boty na jaro, protože loni jsem všechny ochodila a říkala si, že si je pořídím až další sezonu. Jenže jsem nepočítala, že se všechno zase uzavře a budu mít smůlu. Boty mi naštěstí dorazily rychle a velikostně mi sedly, takže jsem nebyla vůbec zklamaná. S vůněmi je to jiné a většinou mi stačí přečíst si složení a nějaké recenze, abych si na ni udělala obrázek a nějakou si pak objednala online. 
U nakupování v parfumerii si dávám vždy načas. Vždy si vůni zkusím na zápěstí, pak na hodinku odejdu a pokud se mi líbí i po nějaké době, vrátím se pro si. U online nákupů je to ale jiné a kromě recenzí se také dívám hodně na flakonek, který se mi musí líbit. 


Vůně Hermès Twilly d’Hermès Eau Poivrée je díky kořenitým tónům prezentovaná jako vůně na podzim a zimu. Já na takovéto škatulkování ale nikdy nebyla a parfém si dávám hlavně podle nálady. Jemnější klidně v zimě, výrazný v létě. Hodně také záleží na příležitosti, kam parfém nosím.

Složení vůně:

Hlava: růžový pepř
Srdce: růže
Základ: pačuli

Vůně je hodně intenzivní, což vidím jako plus, díky tomu déle vydrží. Jde o parfémovanou vodu, žádnou toaletku, takže i tento fakt se na intenzitě podepisuje.
Nejvíce cítím smyslné květiny doplněné o koření, takže popis sedí dokonale. Není to žádná svěží letní a nijak přeslazená vůně, pro mladé slečny tak zřejmě nebude ta pravá. 

Tato parfémovaná voda také zrovna není horkou novinkou. Byl vytvořen již v roce 2017 a kromě příjemné vůně má i moc hezký flakonek s kloboučkem a ručně uvázanou stužku z hedvábí. Myslím, že právě ikonické pestrobarevné hedvábné šátky od Hermès zná každý milovník módy. Ne nadarmo je v názvu parfému Twilly, což odkazuje k jemné látce zvané twill. 

Sada obsahuje kromě 85 ml velkého flakonku také miniaturku, která se hodí třeba do kabelky a tělové mléko ve stejné parfemaci. Tělové mléko je vždy fajn, protože ještě více umocní intenzitu parfému a také prodlouží výdrž. Ta je u této vůně obdivuhodná. Když jsem si dala parfém i na zápěstí, cítila jsem jej ze sebe celé dopoledne. Většinou si na každou vůni brzy zvyknu a přestanu cítit už zhruba po hodině, tato má ale skvělou výdrž. 




Vůni Twilly můžete zakoupit buď samostatně nebo takto pohromadě v sadě na e-shopu Elnino.cz. Pokud hledáte výraznou vůni a skutečný držák, mrkněte na ni. Je to moje první zkušenost s touto značkou a vůně mě svojí intenzitou a výdrží přesvědčila k tomu, abych očichala i jiné varianty. 

Vybíráte si také na jaře novou vůni nebo používáte celoročně ty stejné? A máte zkušenosti s touto konkrétní vůní?

8 komentářů:

  1. Voňavky vypadájí roztomile. Co se výdrže týče, tak je to opravdu super. Zkoušela jsem od tchýně a voněla jsem ještě druhý den :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Mají teda pěkné flakonky a vypadají skvěle. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Vůně vypadá krásně, také mám své favority na jaro a jiné vůně používám v zimě. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já spíš podle nálady a příležitosti nebo po které zrovna sáhnu jako první :-)

      Vymazat
  4. Hodně mě zaujal flakónek, je takový bláznivý a elegantní zároveň. Já většinou používám jednu vůni dokud ji nespotřebuji. Jen málokdy jich mám načatých více.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tak měla dřív, ale teď jich mám klidně i pět a střídám je podle nálady :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!