12. července 2021

Profesionální organická řada na vlasy Sinergy Cosmetics

Že nemůže být profesionální kosmetika bez silikonů, parabenů, barviv, SLS a dalších škodlivých látek? Může! Přesně taková je italská vlasová kosmetika Sinergy Cosmetics. Profesionální kosmetika v kadeřnických salonech je většinou zaměřena na krásu vlasů zvenčí, na vnitřní výživu a péči už ale často zapomíná. 
Za kvalitní přírodní péčí ovšem nemusíme až do Itálie, ale můžeme si ji dopřát v klidu domova. Sluníčko a celkově letní počasí dává kvalitě vlasům hodně zabrat. Jsou více vysušené, drsnější a celkově vzhledově nevypadají zdravě. Během léta jsem tak svým vlasům naordinovala výživu v podobě přírodní hydratační řady.


Základem každého mytí je bezesporu šampon. Hydratační šampon obsahuje spoustu aktivních látek pro hloubkovou výživu. Asi největším lákadlem pro mě byla kyselina hyaluronová. Tu mám ráda především v pleťové kosmetice, ve vlasovce není až tak běžná. Když ale dokáže udržet vodu v pleti a následně ji omladit, proč by divy nedokázala i s vlasy? 
Krom toho šampon obsahuje mandlový olej, extrakt z aloe vera a celou řadu stopových prvků a dalších prospěšných látek. Je to tedy takový malý koktejl v jedné lahvičce. Nesmím zapomenout na vůni, která je díky esenciálním olejům z pačuli a máty více než příjemná. Máta také na pokožce hlavy příjemně chladí a osvěží ji, takže potom tolik nesvědí a tím pádem se netvoří lupy. A když je zdravá pokožka hlavy, je pak zdravý i vlas. Vlasová pokožka je pro vlasy výživnou půdou a když je s ní něco špatně, odnese to i kvalita vlasů. 
Tady vím, o čem mluvím. Moje vlasy jsou hodně jemné, vypadávají a když dorostou do mé vytoužené délky, začnou se lámat. Pak mi nezbývá nic jiného, než se objednat ke kadeřnici na zkrácení. Léta, kdy jsem měla vlasy až pod zadek jsou nenávratně pryč, ale jsem ráda za to, co mám...

Po šamponu jsou vlasy na omak pevné a "vrzavé", což je u mě ukazatel kvalitního složení. 


Dvakrát do týdne si dopřávám hydratační masku na vlasy. Je to rychlá a účinná první pomoc na hodně poškozené vlasy. Není lepšího léku, pokud chcete vlasy na omak příjemné, hebké a lesklé. 
Maska obsahuje stejné aktivní látky jako šampon, takže se skvěle doplňují. Je proto vždy dobré používat stejné produktové řady a moc je mezi sebou nemíchat. Po mytí je to pak určitě hodně znát.
Konzistencí není maska nijak hutná a připomíná spíše kondicionér. Díky tomu, že je jemnější, se i lépe a rychleji vymývá. 
Oceňuji i praktické balení s pumpičkou, které by mohlo být i u šamponu. Je to ale vymyšleno chytře. Lahvičky jsou téměř totožné a kdyby byly obě s pumpičkou, snadno by se daly splést, takto aspoň při mytí sahám na jistotu.


Na kompletní nabídku vlasovky Sinergy Cosmetics se můžete podívat na stránkách Navlas.cz. Po této zkušenosti potvrzuji, že Itálie má nejenom kvalitní zmrzlinu, ale i vlasovku. Mám už více zkušeností s italskou kosmetikou, pleťovou i tělovou a nikdy pro mě nebyla ani sebemenším zklamáním. Občas se nějaká ta moucha najde, ale u této dvojky bych se musela hodně snažit, abych něco odhalila. Nezbývá mi tedy, než doporučit všemi deseti.

Používáte také nějakou profesionální kosmetiku? A řešíte složení vlasových produktů nebo si vystačíte s běžnou kosmetikou z drogerie?

10 komentářů:

  1. Ajajaj, až dodělám svoje šampóny, tak asi mrknu na tuhle značku. Koukám, že mají i na objem a na barvený vlasy, tak to teda moc nevim, jakej vybrat. Možná prvně ten, co tady popisuješ. A moc se mi líbí ty peelingy, už jsem nějaké měla a byly super, ale tohle má lepší lahvičku. Ono to do těch vlasů nejde dát tak snadno :D.

    FITNESS OBLEČENÍ, KTERÝ MILUJU | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, řad mají více a určitě stojí za zkoušku. Tato řada je totiž parádní :-)

      Vymazat
  2. Značku neznám, ale šampon vypadá dobře.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle kosmetiku neznám, ale zaujala mě. I když si vystačím s kosmetikou z drogerie.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to dobře, bio produkty na vlasy mi vždycky vyhovovaly. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky, vlasy jsou po nich hodně pevné a ne jemné jako po těch z drogerie :-)

      Vymazat
  5. O značce slyším prvně v životě, ale naprosto mě uchvátily obaly, ty se fakt povedly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, takové laděné do přírodních barev :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!