29. července 2021

Rtěnky Bourjois

Rtěnky! Tak dlouho jsme na vás čekaly! Až venku odložíme respirátory, budeme se moci nadechnout a hlavně si nalíčit rty. Musím říct, že už jsem měla po tom roce docela absťák a moje rtěnka byl dlouhou dobu pouze bezbarvý balzám na rty. Proto jsem si musela vše vynahradit a vzít si na paškál hned několik nových kousků od Bourjois. Nečekejte žádné výrazné a rudé kousky, na ty mě neužije. Půjde o nositelné barvičky, které v pohodě vynosíte do práce nebo na nákup. 


Když objednáváte rtěnky přes internet, může se stát, že se odstínově netrefíte. Já už se takto spálila několikrát. Od Bourjois jsem si pořídila rovnou čtyři nové kousky a k mému překvapení jsem se vždy trefila k mému vkusu. Pojďmě se na ně tedy postupně spolu podívat.

Rtěnky v tužce obecně mě hodně baví. Mám jich doma nespočet od různých značek a žádná mě nezklamala. Matná rtěnka Velvet the Pencil v odstínu 07 Rose - Story je díky tužkovému provedení precizní na aplikaci. Je vysoce pigmentovaná a dlouho i vydrží. Tato krásná růžová barvička mě baví a dá se použít na jakoukoliv příležitost a v každou denní dobu.
Nedávno jsme začala používat matné rtěnky v kombinaci s leskem na rty. Sice pak slovo matná v názvu rtěnky trošku ztrácí smysl, ovšem doporučuji to vyzkoušet. Ve výsledku je efekt parádní a rtěnka i déle vydrží. Na intenzitě ztratí po nějaké době jen vrchní vrstva lesku a rtěnka zůstane na rtech o to déle.


Co se týče odstínů, nejvíce se mi líbí dlouhotrvající rtěnka Rouge Fabuleux. Odstín 02 A L´eau de Rose je příjemná sytá barva a moc se mi líbí její konzistence, která je neskutečně krémová, vláčná a celkově je rtěnka taková měkká, až máslovitá. Na rtech je matná, příjemná, vůbec nevysušuje a co je super, tak to je opět výdrž. Rtěnka, která na rtech vydrží bez hnutí i čtyři hodiny, to je pro mě docela úspěch. Většinou mi jakákoliv rtěnka ztrácí na intenzitě už po hodině i bez jídla a pití. Tato vydrží klidně i malou sváču a vypadá pořád dobře. 


Hodně podobná té předchozí je hydratační rtěnku Rouge Edition v odstínu 04 Rose Tweed. Jak jsem byla nadšená ze rtěnky Rouge Fabuleux, z Rouge Edition jsem si sedla na zadek. 
Rtěnky jsou jako sestry, tato je ovšem krémovější a na rtech ještě o chlup příjemnější. I odstínově jsou si téměř totožné. Kdyby mi někdo zakryl obaly, vůbec bych nepoznala rozdíl a mohu je tak s klidným svědomím doporučit obě dvě, jsou vážně skvělé.


Na závěr to nejzajímavější, a to je dvoubarevná rtěnka Duo Sculpt. Rtěnka je složena ze dvou barev, kdy ta tmavší funguje jako konturka. A musím říct, že je to skvělá vychytávka. Myslela jsem, že to nebude fungovat, ale rty se s ní dají vykreslit docela precizně. 
Kdyby vás zajímal odstín, tak jde o 01 Pink Twice. Odstín je to velmi jemný, až nevýrazný, ideální na den. Barva konturky je tmavší, ale oba odstíny se hezky doplňují a ve výsledku rtěnka nijak neflekatí a rty se s ní hezky vyplní. Není to vyloženě krémová rtěnka, je tužší, ale nijak nevysušuje a dodá i jemný lesk. Na rtech nevydrží celé dopoledne, ale zhruba tři hodinky zvládne, pak se začne vytrácet.
Není vyloženě špatná, jako spíš zajímavá, ale Bourjois má určitě lepší kousky a kdybych si měla vybrat, určitě zvolím klasiku jako u předchozích tří rtěnek.



Značku Bourjois jsme vždy na e-shopech i v drogeriích spíše přehlížela. V minulosti jsme vyzkoušela jen pár řasenek, které nebyly vůbec špatné. Ani to mě ale nepřesvědčilo. Po delší době jsem zkusila tyto rtěnky a jsem mile překvapena. Ze rtěnek jsem si udělala několik oblíbenců, které bych si klidně pořídila znova, jako třeba Rouge Fabuleux nebo Rouge Edition.

Máte zkušenost s některou ze rtěnek od Bourjois? A jak to máte se značkou vy, máte i nějaké oblíbené kousky?

14 komentářů:

  1. Tak mám takový pocit, že potřebuji novou rtěnku. :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem milovník rtěnek. Já si rtěnky kupuji přes Avon a to matné. Opravdu mi vyhovují a teda... mám jich doma už pěknou sbírku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avon jsem kupovala dřív, teď už ne. Ale nebyly vůbec špatné, to je pravda :-)

      Vymazat
  3. To jsou dokonalé odstíny, hodící se téměř ke všemu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, jsou nositelné ke všemu a také každému sluší :-)

      Vymazat
  4. Hoci rúže veľmi nenosím a celkovo produkty na pery, nude odtiene milujem :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Jsou skvělé a jsem ráda, že jsem si s výběrem poradila dobře :-)

      Vymazat
  6. Od této značky jsem nikdy nic nezkoušela, ale odstíny rtěnek mají tedy dokonalé! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A toto je jen zlomek rtěnek, které značka nabízí :-)

      Vymazat
  7. Na barvu rtěnek máme dost stejný vkus. Já jsem také spíše na nude nebo růžové. I nějakou výraznější ale doma mám, ale zase nijak extra často ji nenosím. Od Bourjois máme doma několik rtěnek, ale ani jednu výše uvedenou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma i sytě rudou, ale nějak se s ní stydím i doma, natož venku mezi lidma :-D

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!