20. července 2021

Vlasové kombo Curapil

Krásné a husté vlasy by chtěl mít každý z nás bez ohledu na věk a pohlaví. Já do této skupinky patřím dvojnásob, protože co se týče dědičných dispozic, nebylo mi zrovna přáno. Musím tedy spoléhat nejen na kvalitní kosmetiku, ale občas si i zobnout nějakou tu tabletu na výživu vlasů zevnitř. Bohužel ale nejsem zrovna tabletkový typ a když začnu užívat nějakou kůru, málokdy mi to vydrží několik měsíců, které se doporučují. Prášek, který se dá rozpustit v nápoji ano, ale na pravidelné užívání tablet jsem krátká. 
Mnohem jednodušší je pro mě používat vlasovku, která obsahuje účinné látky pro růst vlasů a s tím si většinou vystačím. O rychlejší růst mi primárně nejde, spíše očekávám omezení padání a zahuštění vlasů. 


Je šampon a šampon. Ty levné z drogerie, které se dají pořídit už za 40 Kč jsou dobré jen na to, že vlasy umyjí. Pak jsou šampony "účelové", které v sobě ukrývají spoustu cenných látek a kromě mycího účinku o vlasy pečují. Já ráda používám ty proti padání a na stimulaci růstu, protože mám hodně jemné vlasy a také jich nemám tolik, kolik bych si přála.

Na podporu růstu je ve vlasovce skvělý kofein. Ten prokrvuje pokožku hlavy, stimuluje vlasové folikuly a zároveň tak podporuje jejich růst. Kofein je obsažen i v šamponu Curapil
Asi nejvíce mě ale na šamponu baví, že neobsahuje silikony. Ty sice vlasy uhladí, dodají lesk, ale naopak je obalí silikonem, ty pak ztěžknou a mají tendenci vypadávat. Pro mě je mnohem jednodušší na hladkost vlasů použít kondicionér a dosáhnu stejného výsledku, avšak s šetrností pro vlasy.
Kromě kofeinu ve složení oceňuji arganový olej. Bohužel s ním nemám na vlasy moc dobré zkušenosti, protože jednou jsem ho nanesla příliš mnoho a vymývala jsem ho pak z vlasů asi na 5x. Ovšem pokud je obsažen v šamponu pouze v pár kapkách, je to fajn bonus. 
Šampon je tekutější než běžné šampony a na pokožce příjemně chladí. V létě je to příjemné takhle si zchladit hlavu.
Nechávám ho vždy působit delší dobu, klidně i 10 minut, aby se tzv. zažral pod kůži. Po umytí jsou vlasy na omak pevnější a vrzavější, což se mi stává jenom u výhradně přírodní vlasovky. Jsou i celkem nadýchané, takže působí objemněji.

Složení: Aqua, Coco-Glucoside, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoyl Glutamate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Sodium PCA, Argania Spinosa Kernel Oil, Citrus Grandis Peel Oil, Caffeine, Glyceryl Oleate, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Mentha Piperita Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Lactic Acid, Xanthan Gum, Citric acid, Sodium Chloride, Sodium Levulinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Limonene.

Přestože šampon obsahuje arganový olej a po každém mytí jsem použila i kondicionér, vlasy jsem měla po použití sušší. Doporučuji proto ještě navíc přidat nějakou masku na vlasy a pak už je to bez problémů. Přímo Curapil masku nemá, což je škoda, věřím ale, že každý doma nějakou máme. 



Kondicionér Curapil obsahuje stejně jako šampon vyšší koncentraci kofeinu. Konzistencí je jako klasický kondicionér a dobře se vymývá. Vlasy jsou po něm hezky jemné, jdou snadno rozčesávat a svůj účel tedy určitě splňuje.

Složení: Aqua, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Dimonium Chloride, Glycerin, Panthenol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cocamidopropyl Betaine, Citrus Grandis Peel Oil, Hydrolyzed Keratin, Caffeine, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Mentha Piperita Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Xanthan Gum, Citric Acid, Lactic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Limonene, Linalool.

Tuto vlasovou dvojku jsem používala poctivě celý měsíc. Kondicionér jsme spotřebovala rychleji než šampon, ale mám jich doma víc, tak ho nahradím jinou značkou. Za tu dobu mi vlasy samozřejmě nestačily nějak výrazněji povyrůst. Testování vlasovky chce stejně jako pleťová kosmetika čas. Čeho jsem si ale i za tak krátkou dobu všimla, tak se mi vlasy tolik nelámou. Toho jsme si všimla hlavně v práci, kdy nemusím z klávesnice sbírat odlamující se vlasy.  Jsou také celkově na omak tvrdší a pevnější a i tento malý krok vpřed je pro mě hodně důležitý. 


Šampon a kondicionér lze zakoupit samostatně nebo výhodněji v sadě na stránkách Curapil.cz. Vybírat je možné i z pleťové kosmetiky a tablet na vnitřní užívání. Kompletní nabídku můžete omrknout tady.

Už jste zkoušeli nějaký produkt z nabídky Curapil?

10 komentářů:

  1. Produkty vyzerajú super :) A určite je skvelou výhodou aj to, že neobsahujú parabény

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o týchto šampónoch som ešte nepočula, ale už dlhý čas chcem, aby moje vlasy rástli rýchlejšie, aby boli pevnejšie a taktiež hustejšie. Určite sa na nich pozriem. :) Vďaka.

    Maj krásny deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Šampony mi nic neříkají, ale vypadají dobře. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já značku také skoro neznala. Spíš jsem myslela, že mají jen tablety :-)

      Vymazat
  4. Vypadá to na super vlasovou kosmetiku, já teď testuji novou melounovou řadu od Garnier a je super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo melounová řada od Garnier je TOP, tu jsem si také zamilovala a budu pořizovat znovu :-)

      Vymazat
  5. O značce slyším prvně, vůbec jsem netušila, že taková existuje. O kofeinu ve vlasovce už jsem slyšela mnoho, akorát mě to nějak neláká :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak ty určitě nemáš problém s vlasy, máš je pěkné a husté. Mě to také neláká, ale nemám na výběr. Jak mi padají, tak se tomu nevyhnu :-(

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!